Οι Clutch έρχονται στην Ιερά Οδό

Η μπάντα από τις ΗΠΑ επιστρέφει στην Ελλάδα για μία βραδιά rock’n’roll και stoner... δίχως αύριο.
Οι Clutch έρχονται στην Ιερά Οδό

Μία βραδιά αγνού rock’n’roll με το σπουδαίο συγκρότημα από το Maryland των ΗΠΑ να επιστρέφει στην Ελλάδα, δύο χρόνια από τις τελευταίες τους εμφανίσεις στη χώρα μας, έχοντας στις αποσκευές τους το «Psychic Warfare».

Σχηματίστηκαν το 1990 στο Maryland, και μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει έντεκα ολοκληρωμένα studio albums με πιο πρόσφατo το «Psychic Warfare» που κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο της περσινής χρονιάς. Μετά την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά, «Transnational Speedway League», του 1993 και το ομώνυμο album τους δύο χρόνια αργότερα, οι Clutch άρχισαν να γράφουν την δική τους blues / rock ιστορία εισβάλοντας και σε πιο mainstream μονοπάτια.

Με έναν ήχο που συνδυάζει επιρροές από stoner, hard rock και heavy metal κατόρθωσαν να συγκεντρώσουν έναν πολύ ιδιαίτερο και ισχυρό πυρήνα fans. Με τον καιρό, στη μουσική τους βρήκαν εφαρμογή τα blues αλλά και κάποιες ισχυρές δόσεις funk. Ο τραγουδιστής και κιθαρίστας Neil Fallon είχε δηλώσει σχετικά με την εξέλιξη του ήχου τους πως «τα τελευταία χρόνια έχουμε μια πιο βαθιά γνώση των blues – και θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι είναι πράγματι η πηγή του rock n’ roll. Και νομίζω ότι είναι σημαντικό να πάει κάποιος στην πηγή για να ανακαλύψει την έμπνευση».

Με το «Blast Tyrant» του 2004 η δημοτικότητα τους ανέβηκε στα ύψη, καθώς το «The Mob Goes Wild» έκανε μεγάλη επιτυχία στους underground rock κύκλους. Οι Clutch έκτοτε κυκλοφόρησαν ακόμη ένα jam album, έναν live δίσκο, καθώς και μία συλλογή με ακυκλοφόρητο υλικό. Το 2005, στη σύνθεση της μπάντας προστέθηκε ο οργανίστας Mick Schauer με τον οποίο κυκλοφόρησαν τα επόμενα δύο album τους, «Robot Hive / Exodus» και «From Beale Street To Oblivion», ενώ το 2009 κυκλοφόρησε ο δίσκος τους «Strange Cousins From the West». Το «Earth Rocker» (2013) έφτασε στο νούμερο 15 του Billboard Top 200 και αποτέλεσε το πιο επιτυχημένο album της μέχρι τότε καριέρας τους και συνέχισαν με το άλμπουμ «Psychic Warfare» που έφτασε το νούμερο 11 στο Billboard Top 200.

Οι Clutch δημιούργησαν το 11ο album τους που θεωρείται σημείο αναφοράς στη μέχρι τώρα πορεία τους. Δουλεύοντας και πάλι με τον παραγωγό Machine («Pure Rock Fury», «Blast Tyrant», «Earth Rocker»), αυτή τη φορά στο Texas, πήραν όλα εκείνα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τον ήχο τους και παρουσίασαν την τελευταία τους δουλειά.

Α’ φάση προπώλησης (περιορισμένος αριθμός): 22€
Β’ φάση προπώλησης: 25€
Ταμείο: 28€

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v