Parklife στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Το ΚΠΙΣΝ εγκαινιάζει την σειρά συναυλιών Parklife, με πρώτο φιλοξενούμενο τον Παύλο Παυλίδη στις 27 Αυγούστου. Μαζί του η Katerine Duska.
Parklife στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Το ΚΠΙΣΝ εγκαινιάζει την σειρά συναυλιών Parklife, ένα αφιέρωμα σε διαφορετικά μουσικά στυλ και ηχητικές επιρροές. Προσκαλώντας το κοινό να το επισκεφθεί, να ταξιδέψει και να ονειρευτεί, το Πάρκο δανείζεται για ένα διήμερο μουσικές μελωδίες και φιλοξενεί ποικίλους καλλιτέχνες και μουσικά σχήματα, αποσκοπώντας σε μία μοναδική εμπειρία έμπνευσης, φύσης και δημιουργίας.

Στο πρώτο Parklife ο Παύλος Παυλίδης, ο Βασιλικός, ο Leon of Athens και η Katerine Duska συναντιούνται σε ένα ακουστικό σετ και τραγουδούν με όχημα τις φωνές τους απαλλαγμένοι από κάθε τι περιττό, αναδεικνύοντας την υπεροχή της απλότητας.

Παύλος Παυλίδης

Ο Παύλος Παυλίδης είναι μουσικός, στιχουργός και τραγουδοποιός. Aπό το 1984 ως το 1988 συμμετείχε στο μουσικό συγκρότημα Μωρά στη Φωτιά. Το 1992 δημιουργεί το συγκρότημα τα Ξύλινα Σπαθιά, στο οποίο συμμετέχει ως τραγουδιστής συνθέτης και στιχουργός. Το 2003 μετά την διάλυση του συγκροτήματος Ξύλινα Σπαθιά και αφού έκανε τον δίσκο ÇΑφού λοιπόν ξεχάστηκα, δημιούργησε τους B-Movies. O Παύλος Παυλίδης έρχεται να μας παρουσιάσει ένα πρόγραμμα εμπλουτισμένο με αρκετά τραγούδια του που δεν έχουμε συχνά την ευκαιρία να ακούσουμε στις συναυλίες του, καθώς η επιλογή τους ταιριάζει απόλυτα με την ιδιαιτερότητα του συγκεκριμένου ύφους. Αξέχαστοι στίχοι και μελωδίες από την παλιά και νεότερη δισκογραφία του, φτάνοντας έως και τον τελευταίο δίσκο που κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2016 με τον τίτλο ÇΜια Πυρκαγιά σÕένα σπιρτόκουτοÈ.

Μαζί του στο πιάνο ο Ορέστης Μπενέκας.

Katerine Duska

Η Katerine Duska, μία από τις πιο ιδιαίτερες φωνές της εγχώριας αγγλόφωνης μουσικής σκηνής! H χροιά της μας ταξιδεύει στις ÇμαύρεςÈ φωνές περασμένων δεκαετιών. Μέσα από τoυς στίχους και τη μουσική της, αποκαλύπτει το μουσικό της υπόβαθρο με αφοπλιστικό τρόπο ακολουθώντας Indie-Pop, Neo-Soul και Soulful Pop μονοπάτια παρασύροντάς μας ταυτόχρονα με την μαγευτική σκηνική της παρουσία. Στα live της παρουσιάζει ιστορίες που μιλούν για τον έρωτα, τον δισταγμό και τις άμυνες απέναντι σε αυτόν, τον εσωτερικό διχασμό που προκαλούν στην εποχή μας τα κοινωνικοπολιτικά ζητήματα, τα νέα ξεκινήματα και τη νοσταλγία που προκαλούν οι σχέσεις από απόσταση, αλλά και την επιθυμία για ζωή και αξιοποίηση του κάθε λεπτού που περνάει περιγράφοντας εικόνες ενός ιδανικού, ίσως ουτοπικού μικρόκοσμου, ερμηνεύοντας αγαπημένα κομμάτια που την έκαναν να ξεχωρίσει, καθώς και αγαπημένες διασκευές στην ακουστική εκδοχή τους.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v