Δι’ Ασήμαντον Αφορμή: Το Θέατρο Πέτρας μας ταξιδεύει

Η Φωτεινή Βελεσιώτου συναντιέται επί σκηνής με τους Ψαραντώνη, Θανάση Γκαϊφύλλια, Αργύρη Μπακιρτζή, Χάικ Γιαζιτζιάν για μια μοναδική συναυλία στις 14 Ιουλίου.
Δι’ Ασήμαντον Αφορμή: Το Θέατρο Πέτρας μας ταξιδεύει
Η Φωτεινή Βελεσιώτου συνεχίζει να μας εκπλήσσει θετικά με τις επιλογές και την καλλιτεχνική προσφορά της στο χώρο της μουσικής.

Σεμνή αλλά ουσιαστικά παρούσα, ανιχνεύει με τον δικό της τρόπο και μελετά αθόρυβα κάθε μουσικό ρεύμα, σύγχρονο ή κλασσικό, δίνοντας τον δικό της τόνο σε κάθε ερμηνεία της.

Για τη μεγάλη της συναυλία λοιπόν φέτος το καλοκαίρι προσκάλεσε τέσσερις προσωπικότητες του χώρου για ένα μουσικό οδοιπορικό με πολλές κορυφώσεις και αναφορές της μουσικής παράδοσης της Μεσογείου.

Σύγχρονες, παραδοσιακές μουσικές, πρωτότυπες μελωδίες που αγκαλιάζουν το στίχο, που διαπερνούν σύνορα, σπάνε τα καλούπια, ενώνουν ανθρώπους και πολιτισμούς δημιουργώντας μια άλλη ηχητική διάσταση.

Από τις εσχατιές της Ελλάδας στη Συρία. Μουσική και μουσικοί από τους δρόμους της Μεσογείου, ένα γεωγραφικό χώρο με αλληλεπιδρούσες μουσικές, ένα τόπο έμπνευσης: Κρήτη, Κομοτηνή, Καβάλα, Χαλέπι. Ψαραντώνης, Θανάσης Γκαϊφύλλιας, Αργύρης Μπακιρτζής, Χάικ Γιαζιτζιάν (Haig Yazdjian).

Ψαραντώνης
Ξεχωριστή μορφή της Κρητικής Μουσικής. Μια φωνή με ιδιαίτερη χροιά και προσωπικό ύφος στο παίξιμο της λύρας και των άλλων παραδοσιακών οργάνων. Προκαλεί άλλοτε δέος και άλλοτε ταραχή. Εκπροσωπεί την Ελλάδα εδώ και χρόνια σε Διεθνή Φεστιβάλ.

Θανάσης Γκαϊφύλλιας
Γεννημένος στο Σουφλί και μεγαλωμένος στη Κομοτηνή. 26 χρόνια αποτελεί «κύτταρο» πολιτισμού για όλη τη περιοχή της Θράκης με το βιβλιοπωλείο-δισκοπωλείο του. Ξεχωριστή μορφή στην Ελληνική μουσική σκηνή. Πετυχαίνει, μέσω της μουσικής την ειρηνική συνύπαρξη Χριστιανών και Μουσουλμάνων.

Αργύρης Μπακιρτζής
Φωνή σαν να έρχεται από σπηλιά. Τραγουδιστής του μακροβιότερου ελληνικού μουσικού σχήματος, των «Χειμερινών Κολυμβητών». Γράφει στίχους και μουσική. Είναι αρχιτέκτονας στην Αρχαιολογική Υπηρεσία Καβάλας. Ηθοποιός, συλλέκτης ρεμπέτικων δίσκων και ιδανικότατος αφηγητής παράξενων ιστοριών.

Χάικ Γιαζιτζιάν (Haig Yazdjian)
Γεννημένος στη Συρία από γονείς Αρμένιους. Ζει και εργάζεται στην Ελλάδα από το 1980. Όντας στην Ελλάδα, ανακάλυψε τα σαγηνευτικά στοιχεία της Ανατολίτικης μουσικής και βρήκε στο ούτι το δρόμο να εκφράσει τις μουσικές του αναζητήσεις. Σολίστας του ούτι και σπάνιος ερμηνευτής. Συγκινεί με την εκφραστική αμεσότητα της φωνής τους.



Info:
Ώρα έναρξης: 21:00
Τιμές εισιτηρίων: 10€ προπώληση, 12€ στο ταμείο του θεάτρου κατά την ημερομηνία της συναυλίας.

Σημεία προπώλησης :
Δημαρχείο Πετρούπολης
Κ. Βάρναλη 76 -78, Πετρούπολη
τηλ. 213 20 24 400 (πρωινές ώρες)

Δημοτικός Κινηματογράφος Πετρούπολης
25ης Μαρτίου 168, Πετρούπολη
τηλ. 210 50 12 391 (απογευματινές ώρες)
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v