Budos Band και Chickn στο Gagarin

Δύο ιδιαίτερες μπάντες σε ένα ανεβαστικό double bill στην σκηνή του Gagarin την Τρίτη 19 Ιουλίου.
Budos Band και Chickn στο Gagarin
Η σπουδαιότερη funk-soul κολεκτίβα και μια εμβληματική μπάντα βιρτουόζων μουσικών, έρχονται, επιτέλους, για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον Ιούλιο, για ένα live που αναμενόταν καιρό. Afro-soul, τζαζ, βαθιά funk - όπως και να την ορίσεις, η μουσική των Budos Band είναι μαγευτική.

Το επιδραστικό soul label Daptone Records με έδρα το Μπρούκλιν, η εταιρεία της Sharon Jones, το η ανεξάρτητη δισκογραφική που αγαπά όλες τις εκδοχές της "μαύρης μουσικής" έχει τους Budos Band κορώνα στο κεφάλι της: με 9 μέλη στη βασική τους σύνθεση και πολλούς session μουσικούς που παίζουν κατά καιρούς μαζί τους ως guests, οι Budos Band έχουν τις ρίζες και τη βάση της έμπνευσής τους στην αιθιοπική μουσική την οποία εμπλουτίζουν με γενναιόδωρες δόσεις soul και κομψές 60s πινελιές.

H instrumental κολεκτίβα έχει κυκλοφορήσει 4 δίσκους και ένα ΕΡ - ενώ τα τέσσερα πρώτα δισκογραφικά τους βήματα είχαν τίτλο το όνομά τους, δεν συνέβη το ίδιο και με το πιο πρόσφατο, "Burnt Offering": με αυτό, η μπάντα αποφάσισε να συμπεριλάβει και άλλα ακούσματα και επιρροές στο ακαταμάχητο μουσικό της χαρμάνι, κρατώντας την πολυαγαπημένη afro-soul, διαποτίζοντάς την όμως ταυτόχρονα με, το πανταχού παρόν πλέον, ψυχεδελικό ροκ, occult στοιχεία, μυστηριώδεις λούπες και fuzzy κιθάρες για να φτιάξουν ένα νέο ιδίωμα, ακόμα πιο ευρύ και γοητευτικό. Οι Budos Band συνεχίζουν να εξερευνούν τις δυνατότητές τους ως μουσικών και πειραματίζονται με ετερογενή ηχητικά τοπία για να προσφέρουν υπέροχα κομμάτια σε απαιτητικούς ακροατές, χωρίς να νιώθουν ούτε στιγμή ότι έχουν φέρει σε πέρας την αποστολή τους, που είναι να ταξιδεύουν τον κόσμο, να είναι πρώτα από όλα παρέα (συχνά θα τους δει κανείς μαζί σε μπαρ και pub μετά ή πριν τα live) και να ηχογραφούν, ως επί το πλείστον, live, με ελάχιστες παρεμβάσεις και εφέ στις ηχογραφήσεις: οι Budos Band είναι ένα "οικογενειακό συγκρότημα" με απόλυτη προτεραιότητα τη μουσική, είτε να παίζουν, είτε να ακούνε και να διαφωνούν μεταξύ τους.

Την Τρίτη, 19 Ιουλίου, οι Budos Band έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, για να γεμίσουν το Gagarin με τους ετρεόκλητους ήχους τους, να αναμίξουν Fela Kuti, Dyke and the Blazers και Black Sabbath και να σας υποσχεθούν ότι δεν θα υπάρχει άνθρωπος που δεν θα χορεύει εκείνο το βράδυ: ένα live που κανένας αληθινός μουσικόφιλος δεν πρέπει να χάσει.

CHICKN

Οι Chickn είναι ένα αρθρωτό μουσικό σχήμα που δημιουργήθηκε στην Αθήνα τα χριστούγεννα του 2012. Ηχογράφησαν το πρώτο τους demo στα μέσα του 2013 όπου ξεκίνησαν να δημιουργούν τη σημερινή τους φόρμα. Αποκαλούν τη μουσική που παίζουn Jetztzeit rock αν και στη πραγματικότητα δεν είναι κάτι παραπάνω από οργανική μουσική.

Ο αυτοσχεδιασμός είναι ο βασικότερος πυλώνας της μουσικής τους καθώς και η ροπή τους να αγκαλιάζουν το απρόσμενο. Εχουν αναπτύξει έναν ευρύ κύκλο καλλιτεχνών με τους οποίους συμπράττουν και σαν αποτέλεσμα το line up τους καθορίζεται από τις εκφραστικές τους ανάγκες και μεταβάλλεται διαρκώς. Κάθε μέλος των Chickn προσφέρει την οπτική του πάνω στο ίδιο όραμα και με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται ένα εκλεκτικό αμάλγαμα εκστατικών μοτίβων με ανάποδες γκρούβες, μανιωδών riffs και υπαρξιακών φωνητικών. Τα live τους είναι απρόβλεπτα καθώς ανάμεσα στις υπόλοιπες συνήθειές τους δεν τηρούν την playlist τους και παραλλάσουν διαρκώς τις εκδοχές των τραγουδιών τους. Όταν οι Chickn παίζουν live, να περιμένετε στη σκηνή από τρία εώς εννιά άτομα.

Oι Chickn έχουν ήδη κυκλοφορήσει 2 singles μόνοι τους και ένα μέσα από την Sonic Playground records. Το πρώτο τους LP αναμένεται τον οκτωβρη του 2016 από την Inner Ear records.

Info:

Τρίτη 19 Ιουλίου
THE BUDOS BAND
@ Gagarin 205
Τιμή εισιτηρίου προπώλησης: 25ευρώ , τιμή εισιτηρίου στο ταμείο 28ευρώ
Σημεία Προπώλησης: viva.gr, τηλεφωνικά στο: 11876, Ευριπίδης και σε όλα τα καταστήματα Public, Παπασωτηρίου, Seven spots, Reload

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v