ΤΕΧΝΕΣΜΟΥΣΙΚΗ

H Εθνική Συμφωνική Ορχήστα της ΕΡΤ στο Ηρώδειο

Tα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ παρουσιάζουν μια ξεχωριστή συναυλία - με δωρεάν είσοδο - στο Ηρώδειο την Τρίτη 21 Ιουνίου.

H Εθνική Συμφωνική Ορχήστα της ΕΡΤ στο Ηρώδειο

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής, τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ παρουσιάζουν μια ξεχωριστή συναυλία - με δωρεάν είσοδο - στο Ηρώδειο την Τρίτη 21 Ιουνίου στις 21.00.

Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία της ΕΡΤ και η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων υπό τη μουσική διεύθυνση του Κάρολου Τρικολίδη θα παρουσιάσουν το Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα, αρ. 9, σε μι ύφεση μείζονα, KV 271 (Jeune Homme) του Β. Α. Μότσαρτ και την 9η Συμφωνία του Λ. Β. Μπετόβεν.

Σολίστ, οι Ντόρα Μπακοπούλου (πιάνο), Μυρτώ Παπαθανασίου (σοπράνο), Μαργαρίτα Συγγενιώτου (άλτο), Αντώνης Κορωναίος (τενόρος) και Τάσος Αποστόλου (μπάσος ). Η μουσική διδασκαλία των χορωδών της ΕΡΤ και του Δ. Αθηναίων φέρουν την υπογραφή του Νίκου Κοτροκόη και του Σταύρου Μπερή.

Τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ, βασικός πυλώνας της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στον τομέα της παραγωγής και διάδοσης του πολιτισμού, μετά την επαναλειτουργία της εταιρείας έχουν δώσει δεκάδες παραστάσεις σε σημαντικούς συναυλιακούς χώρους, προσφέροντας στο ευρύ κοινό την ευκαιρία να απολαύσουν έργα υψηλής αισθητικής αξίας με δωρεάν ή συμβολική είσοδο.

Μια συναυλία-γιορτή με ελεύθερη είσοδο. Η ελεύθερη είσοδος γίνεται μόνο με δελτίο εισόδου, που το κοινό μπορεί να προμηθεύεται από τα κεντρικά ταμεία του Φεστιβάλ και το ταμείο του Ηρωδείου.

Πρόγραμμα

W. A. Mozart:
Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα, αρ. 9, σε μι ύφεση μείζονα, KV 271 (Jeune Homme)
- Allegro
- Andantino
- Rondo - Presto

Σολίστ: Ντόρα Μπακοπούλου

ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

L. V .Beethoven:
Συμφωνία αρ. 9

- Allegro ma non troppo, un poco maestoso
- Scherzo: Molto vivace – Presto
- Adagio molto e cantabile
- Presto

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Το σεξ χωρίς έρωτα δεν είναι πάντα γελοίο. Αλλά είναι πολύ πιο γελοίος ο έρωτας χωρίς σεξ."

Βολίνσκι, Γάλλος σκιτσογράφος

  • 48 π.Χ. - Ο Ιούλιος Καίσαρας νικά τον Πομπήιο στην μάχη των Φαρσάλων.
    378 - Μάχη της Αδριανούπολης: Ο Ρωμαϊκός στρατός υπό τον Αυτοκράτορα Ουάλη ηττάται από τους Βισιγότθους. Ο Ουάλης σκοτώνεται μαζί με τα 2/3 του στρατού του.
    1945 - Η δεύτερη ατομική βόμβα πέφτει στο Ναγκασάκι

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v