Οι συναυλίες που περιμένουμε με κομμένη την ανάσα

Το 2016 αναμένεται άκρως συναυλιακό. Μίνι μουσικός οδηγός για τον… κακό χαμό με τα μεγάλα ονόματα που θα μας κρατήσουν συντροφιά τους προσεχείς μήνες.
Οι συναυλίες που περιμένουμε με κομμένη την ανάσα

Δεν έχουμε παράπονο. Οι ανακοινώσεις για τις συναυλίες του καλοκαιριού και της άνοιξης διαδέχονται η μία την άλλη και είναι η μία καλύτερη από την άλλη. Θαρρείς οι διοργανωτές μάζευαν τις… οικονομίες τους από τις προηγούμενες χρονιές για να κάνουν το μεγάλο «μπαμ» το 2016.

Τους ευχόμαστε και εις άλλα με υγεία, κάνουμε τα οικονομικά μας κουμάντα και ετοιμαζόμαστε ψυχολογικά για μερικούς από τους πιο «γεμάτους» συναυλιακούς μήνες των τελευταίων ετών.

Ο Μάης φέρνει την άνοιξη (αρχικά) και τον Steven Wilson (δευτερευόντως) στις… ψυχές μας. Ο σημαντικότερος εκπρόσωπος του σύγχρονου progressive ήχου επισκέπτεται για πρώτη φορά την χώρα μας ως σόλο καλλιτέχνης και εμφανίζεται στις 5 Μαΐου στο Θέατρο Badminton. Προπώληση από 25€.


Τον Ιούνιο το μουσικό ενδιαφέρον πάει… πλατεία (Νερού) στο Φάληρο. Εκεί λαμβάνει χώρα το πρώτο Release Athens Festival, ένα νέο φεστιβάλ που φιλοδοξεί να εξελιχθεί σε θεσμό. Δεν γνωρίζουμε αν θα τα καταφέρει, όμως τα ονόματα που φέρνει στην παρθενική του εμφάνιση είναι άκρως «δυνατά». Την Τετάρτη 1η Ιουνίου ποδαρικό κάνουν οι Beirut (προπώληση 29€), ένα από τα σημαντικότερα και πιο αγαπημένα ονόματα της indie / folk και world music παγκοσμίως.


Στις 3 Ιουνίου, δεύτερη ημέρα του φεστιβάλ, ένας ακόμα αγαπημένος καλλιτέχνης του ελληνικού κοινού επιστρέφει ένα χρόνο (περίπου) μετά την περυσινή του εμφάνιση στο Ejekt. Ο λόγος για τον αυστριακό Parov Stelar και την μπάντα του, έναν καλλιτέχνη που καθόρισε τον ήχο του electro swing, κερδίζοντας εκατομμύρια φίλους σε ολόκληρο τον κόσμο τα τελευταία χρόνια. Η προπώληση για την δεύτερη ημέρα του Release Festival 2016 ξεκινάει στα 29 ευρώ.


Η τρίτη ημέρα του Release θα διεξαχθεί την Τρίτη 7 Ιουνίου με headliner την μοναδική PJ Harvey, μία από τις κορυφαίες προσωπικότητες της σύγχρονης rock 'n' roll σκηνής για περισσότερα από 25 χρόνια (προπώληση από 32€).


Τέταρτη και… ισλανδική θα είναι η τελευταία ημέρα του Release στις 13 Ιουνίου, με τους Sigur Ros επί σκηνής, ένα από τα κορυφαία ονόματα στον χώρο του post rock, οι οποίοι συνδυάζουν στοιχεία από ambient / dream pop / progressive rock με νεο-κλασσική και μινιμαλιστική αισθητική. Η προπώληση για την τέταρτη ημέρα του Release Festival 2016 ξεκινάει στα 29 ευρώ.


Στις 5 Ιουνίου το Rockwave 2016 κάνει πρεμιέρα και παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα τους The Last Shadow Puppets και τους Dropkick Murphys και περιμένει τους χιλιάδες φίλους τους στις καταπράσινες εγκαταστάσεις του. Σημειώστε ότι οι Last Shadow Puppets αποτελούν τη μουσική σύμπραξη των Alex Turner (Arctic Monkeys) και Μiles Kane (The Rascals & solo project) μαζί με τους James Ford (Simian Mobile Disco, Simian) και Zach Dawes (Mini Mansions).




Τις – μέχρι στιγμής – συναυλίες του Ιουνίου συμπληρώνουν οι Graveyard, οι οποίοι επιστρέφουν τρία χρόνια μετά την sold out εμφάνισή τους στο Gagarin για να μας σερβίρουν ξανά το classic rock, το hard rock, το blues rock και την ψυχεδέλεια στις 25 Ιουνίου. Η προπώληση ξεκινά στα 22€.


Ο Ιούλιος μπαίνει και φέρνει μαζί του μουσικά μεγαθήρια. Στις 5 Ιουλίου οι Megadeth εμφανίζονται στο Piraeus Academy, με 33 χρόνια στην πλάτη και «φρέσκο» άλμπουμ με τίτλο Dystopia. Τα πρώτα εισιτήρια κοστίζουν 38€.


Στις 8 Ιουλίου οι συνήθεις ύποπτοι James επιστρέφουν για νιοστή φορά στην Ελλάδα και στήνουν ένα ροκ πάρτι παρέα με τους Editors στην Πλατεία Νερού για την πρώτη ημέρα του Ejekt (προπώληση 30€), ενώ στις 23 Ιουλίου οι τεράστιοι Muse επιστρέφουν στην Ελλάδα με το Drones Tour για τη δεύτερη ημέρα του Ejekt στην Πλατεία Νερού (προπώληση 50€) και η συναυλία αναμένεται να… βουλιάξει το Φάληρο.


Τέλος, η μοναδική μέχρι στιγμής «μεγάλη» συναυλία του Αυγούστου, δεν είναι άλλη από εκείνη των Clutch.  Στις 24 Αυγούστου, ετοιμαζόμαστε για μία βραδιά αγνού rock’n’roll με το σπουδαίο συγκρότημα από το Maryland των ΗΠΑ να επιστρέφει στην Ελλάδα, δύο και βάλε χρόνια από τις τελευταίες του εμφανίσεις στη χώρα μας, έχοντας στις αποσκευές του το «Psychic Warfare», ένα από τα καλύτερα albums του 2015 αλλά και ολόκληρης της καριέρας του.

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v