H Selah Sue στο In2life

Νέα, όμορφη και με χαρακτηριστική, ιδιαίτερη φωνή, η 26χρονη Selah Sue μιλά αποκλειστικά στο In2life.
H Selah Sue στο In2life
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Η Selah Sue, η νέα μεγάλη φωνή της soul / R&B / reggae / dub παγκόσμιας σκηνής, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο Fuzz Live Music Club στις 18 Σεπτεμβρίου. Πολλοί παρομοιάζουν τηφωνή της με εκείνη της Amy Winehouse. Η ίδια δεν φαίνεται να επηρεάζεται από το τι λέει ο κόσμος και έχει καταστρώσει τα τελευταία χρόνια τη δική της, προσωπική μουσική πορεία στο ευρωπαϊκό- μέχρι στιγμής – στερέωμα.

Με δύο άλμπουμ ανά χείρας, το δεύτερο με τίτλο “Reason” κυκλοφόρησε πέρυσι, η 26χρονη από το Βέλγιο έχει κάθε λόγο να ατενίζει το μουσικό της μέλλον με αισιοδοξία. Λίγες ώρες πριν ανέβει στη σκηνή του Fuzz, η Sanne Greet A. Putseys όπως είναι το κανονικό της όνομα, μιλά στο In2life.

Κυκλοφόρησες το μουσικό σου ντεμπούτο το 2011, σε ηλικία μόλις 22 χρονών. Κοιτώντας πίσω, βλέπεις διαφορές στον μουσικό σου χαρακτήρα σε σχέση με τώρα;


Όχι ιδιαίτερα, συνεχίζω να γράφω τα τραγούδια μέσα από την καρδιά μου, οι στίχοι εξακολουθούν να αφορούν το να αποδέχεσαι αυτό που είσαι, το πιο σημαντικό – για μένα- πράγμα τη ζωή για να είσαι ευτυχισμένος. Επίσης, παραμένω αρκετά εκλεκτική στη μουσική που γράφω. Γι’αυτό και στον δεύτερο δίσκο μπλέκω αρκετά είδη, αλλά δεν τα αφήνω να κυριαρχήσουν. Μου αρέσει η σόουλ, μου αρέσει η ηλεκτρονική μουσική, η ποπ αλλά όχι για όλη τη διάρκεια του δίσκου. Τις συνδυάζω και τις ενσωματώνω σε ένα σύνολο. Μπορώ να πω ότι πλέον ξέρω πολύ καλά τι θέλω στη μουσική που φτιάχνω. Στον πρώτο δίσκο δεν ήξερα. Επίσης ο τρόπος γραψίματος είναι διαφορετικός, η δημιουργικότητά μου όμως παραμένει ίδια.

Πώς θα περιέγραφες την εμπειρία σου από την ηχογράφηση του “Reason”;


Ήταν αρκετά κουραστική εμπειρία. Έδωσα ψυχή σε αυτό. Περίμενα πολύ καιρό για να είναι έτοιμοι οι παραγωγοί. Ήθελε πολύ υπομονή δεν ήταν εύκολη διαδικασία. Ήταν όμως ενδιαφέρουσα και πλέον ξέρω τι θέλω για το μέλλον και τι όχι. Όλα τα τραγούδια τα θεωρώ σαν παιδιά μου και είμαι χαρούμενη για το πώς βγήκαν. Δεν μετανιώνω για τίποτα, αλλά δεν ήταν εύκολο.

Συνθέτεις και ερμηνεύεις τα τραγούδια σου. Θα ερμήνευες ποτέ συνθέσεις κάποιου άλλου;

Δεν νομίζω… Γιατί να το κάνω αφού μπορώ να δημιουργήσω μόνη μου τα δικά μου τραγούδια; Στα live όμως μου αρέσει να κάνω covers. H Λωρήν Χιλ για παράδειγμα, είναι από τις αγαπημένες μου δημιουργούς.

Γιατί απέρριψες το συμβόλαιο με τη Universal στην αρχή της καριέρας σου;

Παραήταν εύκολο. Δεν ήμουν έτοιμη. Ήμουν ακόμα στο λύκειο και ένοιωσα ότι δεν ήταν καλή ιδέα να το επιχειρήσω. Με ήθελαν σαν προϊόν και δεν ένιωθα άνετα. Ήθελα περισσότερο χρόνο να κάνω αυτά που θέλω εγώ να κάνω.

Ποιον θεωρείς υπεύθυνο – εκτός από τον εαυτό σου – για την επιτυχία σου;

Πολύ κόσμο. Είχα καλό μάνατζμεντ, αλλά και μπάντα. Δεν θα κατάφερνα τίποτα αν δεν είχα αυτούς τους μουσικούς και φίλους. Είναι η οικογένειά μου, με στήριξαν σε περιοδείες. Επίσης οι φαν έχουν μεγάλο μερίδιο στην επιτυχία μου. Δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς αυτούς, έρχονται στις συναυλίες σου, σου δίνουν κουράγιο να συνεχίσεις. Τους είμαι ευγνώμων. Δεν είμαι μόνο εγώ υπεύθυνη για την επιτυχία.

Selah Sue/ Sanne Greet A. Putseys: Ομοιότητες και διαφορές αυτών των δύο.

Δεν νομίζω να υπάρχουν διαφορές. Ως Sanne επιλέγω συγκεκριμένα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς μου, μπορεί να μην είμαι πάντα χαρούμενη και να τεμπελιάζω. Aλλά με τη Selah δεν μπορώ να είμαι έτσι. Είναι ένα κλικ που κάνω. Είναι αυτό που είμαι όμως, δεν υποκρίνομαι τίποτα.

3 λέξεις ή φράσεις που σου έρχονται στο μυαλό για την Αθήνα;

Αρχαία όμορφα κτίρια, μεγάλη ιστορία, και ένα πανέμορφο μέρος για να ζεις.

Τραγούδια που έχεις συνδέσει με την Ελλάδα;

Δεν έχω κάποιο τραγούδι στο μυαλό μου. Περισσότερο τη φέτα, τις διακοπές, τον ήλιο… Κρίμα που τώρα είναι δύσκολα τα πράγματα με την οικονομία, ελπίζω όλα να πάνε καλά. Ο χρόνος θα τα φτιάξει όλα πιστεύω.

Τι να περιμένουμε από την εμφάνισή στου στο Fuzz;

Θα είναι μια ωραία εμπειρία. Θα είναι το τέλος της περιοδείας μου για κάποιους μήνες. Επομένως όλοι θα τα δώσουμε όλα και θα παρτάρουμε! Το σόου θα είναι πολύ δυνατό. Θα είναι ένα συναισθηματικό ταξίδι με ωραία vibes και μπόλικη καλή ενέργεια.

Μελλοντικά σχέδια;

Θα πάω διακοπές τον Ιανουάριο, και μετά θα ταξιδέψω στις ΗΠΑ για την κυκλοφορία του “Reason”.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v