Karma Violens-Endsight: Δίδυμο «φωτιά» στο six DOGS

Δύο σούπερ μπάντες τις εγχώριας metal σκηνής συναντιούνται στο six DOGS την Παρασκευή 5 Ιουνίου για ένα καταιγιστικό live.
Karma Violens-Endsight: Δίδυμο «φωτιά» στο six DOGS
H metal σκηνή εν Ελλάδι ανεβαίνει συνεχώς επίπεδο και τα συγκροτήματα που την εκπροσωπούν άξια πλέον δεν μετρούνται στα δάχτυλα του… ενός χεριού. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι Karma Violens και οι Endisight, δύο μπάντες με ποιοτικό ήχο και δυναμικές εμφανίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Οι δυο τους θα συναντηθούν επί σκηνής στο six DOGS με αφορμή την παρουσίαση του φρέσκου άλμπουμ των πρώτων, σε ένα live το οποίο αναμένεται καταιγιστικό.

Το “Skin of Existence” των Karma Violens κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2015 από την ελληνική Growl Records κι αποτελεί ένα αμάλγαμα black, death και thrash επιρροών με αποτέλεσμα ένα cocktail ακραίου metal, σκοτεινής και υποχθόνιας διάθεσης. Η συνεργασία τους με τους Daniel Castleman (As I Lay Dying Official, etc) στον τομέα της μίξης και Alan Duches (Official Motörhead, The Dillinger Escape Plan, Mastodon, Converge, etc) στον τομέα του mastering, φέρνει στο προσκήνιο τόσο την διάθεση της μπάντας να επενδύσει στο υλικό της, όσο και υπόνοιες ως προς το ηχητικό αποτέλεσμα της κυκλοφορίας, που είναι – κατά γενική ομολογία - καταιγιστικό. Το δε εμβληματικό video της GNP Productions για το τραγούδι “Floating in Sadness” δίνει ένα ξεκάθαρο στίγμα της σκοτεινής διάθεσης των Karma Violens να αφήσουν τη σφραγίδα τους στο εγχώριο ακραίο metal.

Οι ζωντανές εμφανίσεις τους μαζί με τους Judas Priest, Amon Amarth, Fear Factory, Arch Enemy, The Black Dahlia Murder, HEAVEN SHALL BURN OFFICIAL, Rotting Christ, Septicflesh, The Ocean Collective, και Official Darkest Hour μεταξύ άλλων, τους έχουν τροφοδοτήσει με την απαραίτητη συναυλιακή εμπειρία κι έτσι την Παρασκευή 5 Ιουνίου, θα ανέβουν στη σκηνή του six d.o.g.s για να παρουσιάσουν υλικό, τόσο από το «νεοφώτιστο» “Skin of Existence” όσο και από την προηγηθείσα – και διόλου αμελητέα ποιοτικά - δισκογραφία τους.

Το NWOSDM κίνημα μάγεψε τους Endisight και τους άλλαξε μια για πάντα. Το πάλαι πότε μελωδικό metalcore τους άρχισε όλο και περισσότερο να συγγενεύει με το death metal των At The Gates (Official), των πρώιμων In Flames και των Darkest Hour. Το εντυπωσιακό – δεύτερο σε σειρά - full length album τους “A Vicious Circle” αποτελεί ένα εκρηκτικό μείγμα ακραίου ήχου και κιθαριστικών μελωδιών που σου καρφώνονται στο μυαλό, την ίδια στιγμή που οι σκισμένες φωνές του Νίκου, δεν αφήνουν περιθώρια αντίδρασης. Οι punk, hardcore επιρροές είναι πάντα εκεί ενώ η μπάντα ζωντανά είναι ένα πακετάκι συμπυκνωμένου δυναμίτη.

Η παραγωγή του Fotis Benardo (ex-Septic Flesh / Devasoundz Studios), η μίξη του George Emmanuel (Rotting Christ / Esoteron Studio) και το mastering του Σάκη Τόλη (Rotting Christ) καθιστούν αυτό το διαχρονικό πόνημα των ENDSIGHT, ένα προϊόν βγαλμένο από τα σπάργανα της εγχώριας σκηνής. Οι ζωντανές εμφανίσεις τους στο πλευρό των Hatebreed, Darkest Hour, INTEGRITY, Cataract, Unearth Official και At The Gates, όπως και η πρόσφατη βαλκανική περιοδεία τους, έδωσε στο σχήμα την ώθηση που χρειαζόταν, ώστε να μπει στο studio για την ολοκλήρωση του διαδόχου του “A Vicious Circle”.
Την Παρασκευή 5 Ιουνίου σπάνε την σιωπή τους και... το six d.o.g.s.

Οι πόρτες ανοίγουν στις 21.00
Είσοδος: 5€

six d.o.g.s
Αβραμιώτου 6-8
Μοναστηράκι
Αθήνα
T: +30 210 3210510
W:
http://sixdogs.gr/  
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v