Black Keys: Η πρεμιέρα του Rockwave

Οι Black Keys ανοίγουν το Σάββατο πανηγυρικά την αυλαία του 20ου Rockwave. Τι ώρα θα τους δούμε επί σκηνής και πώς θα φτάσουμε στη Μαλακάσα;
Black Keys: Η πρεμιέρα του Rockwave
της Ειρήνης Ορφανίδου

H επιβεβαίωση της είδησης, κάπου στα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου, ότι οι Αμερικανοί Black Keys έρχονται επιτέλους στην Ελλάδα για το Rockwave Festival είχε κάνει πάταγο. Η δυναμική του γκρουπ που όπου και να παίζει κάνει sold out είχε φανεί ήδη από την έναρξη της προπώλησης.

Το Rockwave κλείνει φέτος 20 χρόνια και το γιορτάζει με ένα γερό πρόγραμμα για όλες τις «φυλές»: Black Keys (30 Μαΐου), Robbie Williams και Kovacs (20 Ιουνίου), The Prodigy και Judas Priest (4 Ιουλίου), Μanu Chao (21 Ιουλίου).

Το Σάββατο 30 Μαΐου, λοιπόν, στην πρεμιέρα του Rockwave, οι πόρτες ανοίγουν στις 3 το μεσημέρι, με τον ήλιο «καρφί». Οι Puta Volcano βγαίνουν στις 16:45 (το line up έχει συνολικά πέντε γκρουπ που βγαίνουν ανά μία ώρα). Ακολουθούν οι Big Nose Attack, οι 1000 Μoods και οι The Black Angels. Οι Black Keys ανεβαίνουν στη σκηνή στις 10 το βράδυ με προοπτική να παίξουν μιάμιση ώρα, μέχρι τις 11:30.

Στην Αθήνα φθάνουν μόλις μία μέρα πριν, την Παρασκευή. Έρχονται από τη Βαρκελώνη, όπου παίζουν την Πέμπτη, και μετά την Αθήνα επιστρέφουν στα πάτρια: Στις 5 Ιουνίου παίζουν στο Σινσινάτι.

 
Η αλήθεια είναι ότι ακόμη και για τα Μαύρα Κλειδιά από το Άκρον του Οχάιο, τον Νταν Άουερμπακ (κιθάρα, τραγούδι) και τον Πάτρικ Κάρνι (ντραμς), η εποχή της αθωότητας έχει παρέλθει. «Δεν θέλαμε να γίνουμε ροκ σταρ. Ό, τι συμβαίνει, δεν έχει τόση σημασία. Θα ήθελα να μην χρεοκοπήσω, να μη με χτυπήσει κάποια ανίατη ασθένεια, αλλά εκτός από αυτό, είμαι απλά χαρούμενος ξέροντας ότι μπορώ να συνεχίσω...» έλεγε σε συνέντευξη του πριν λίγους μήνες ο Νταν. Όμως, η πραγματικότητα τον έχει διαψεύσει.

Από το «The Big Come Up» που βγήκε το 2002 και ηχογραφήθηκε στο γκαράζ του σπιτιού του, μέχρι το El Camino» που εκτόξευσε τη φήμη τους και το τελευταίο άλμπουμ, το (σκοτεινό, πνιγμένο στους «ατμούς» του επώδυνου διαζηγίου του Νταν) «Turn Blue» με το single «Fever», οι Black Keys ανήκουν πλέον στην κατηγορία των supergroup. Με όλα όσα σημαίνει αυτό.

Πώς θα φτάσουμε στο TerraVibe;

Για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων προς και από τον χώρο του TerraVibe την πρώτη ημέρα του Rockwave Festival, θα υπάρχουν συνεχείς μετακινήσεις με λεωφορεία από το ΚΤΕΛ Αττικής και το Apollon Association.

Με ΚΤΕΛ Νομού Αττικής
Σημείο & Ώρες Αναχωρήσεων: Πεδίον του Άρεως (πλησίον ηλ. σταθμού Βικτώρια) από τις 16:00 και μετά
Σηµείο & Ώρες Επιστροφής: Στο χώρο στάθµευσης έξω από το Τerravibe, µετά το τέλος των εκδηλώσεων
Τιμή εισιτηρίου: 4 Ευρώ (µονή διαδροµή) & 6 Ευρώ (µε επιστροφή)
Προπώληση: Ticket House
Τηλέφωνα κρατήσεων: 210 880 8117 – 210 823 0007
Ώρες επικοινωνίας: 09:00 – 21:00

Με την Apollon Association
Σημείο & Ώρες Αναχωρήσεων: Σταθμός Λαρίσης (έξω από τη στάση του ΜΕΤΡΟ) σε ώρες που θα ανακοινωθούν σύντομα
Σηµείο & Ώρες Επιστροφής: Στο χώρο στάθµευσης έξω από το Τerravibe, µετά το τέλος των εκδηλώσεων
Τιμή εισιτηρίου: 5 Ευρώ (µονή διαδροµή) & 8 Ευρώ (µε επιστροφή)
Προπώληση: Ticket House
Τηλέφωνα κρατήσεων: 6932516300, 6932516301, 6984181844, 6936632811
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v