Ο Παναγιώτης Μάργαρης μιλά στο in2life

Ο δεξιοτέχνης της κλασικής κιθάρας Παναγιώτης Μάργαρης μας μιλά για την κιθαριστική μαγεία, για το νέο του άλμπουμ για την περιοδεία του που μόλις ξεκίνησε.
Ο Παναγιώτης Μάργαρης μιλά στο in2life
Σπουδαίος δεξιοτέχνης της κιθάρας, και με ένα ολοκαίνουριο άλμπουμ στις αποσκευές του, ο Παναγιώτης Μάργαρης ετοιμάζεται να ξεκινήσει μια μεγάλη κιθαριστική περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, με αφετηρία τον Ιανό.

Διασκευές σε αγαπημένα ροκ κομμάτια, κιθαριστικά σόλο και όμορφες μελωδίες που παντρεύονται με τις φωνές σπουδαίων ελλήνων ερμηνευτών περιέχονται στην «Μαγεία της Κιθάρας», τον νέο δίσκο που ακολούθησε το όμορφο «Rock of My Soul».

Ο Παναγιώτης Μάργαρης, στη γραμμή εκκίνησης της περιοδείας, βρήκε τον χρόνο να μας μιλήσει για το πώς ξεκίνησε ο έρωτάς του για την κιθάρα, πώς προέκυψε η συνεργασία του με ερμηνευτές όπως ο Σταμάτης Κραουνάκης και η Ελένη Τσαλιγοπούλου και πώς επέλεξε τα κομμάτια που διασκεύασε.

 
Πώς ξεκίνησε ο "έρωτάς" σου με την κιθάρα;
Η σχέση μου με την κιθάρα ξεκίνησε όταν ήμουν 13 ετών. Εντελώς τυχαία μιας και δεν ανήκω σε μουσική οικογένεια. Απλά η μητέρα μου είχε τη φαεινή, όπως αποδείχτηκε, ιδέα να με “γράψει” στο ωδείο της γειτονιάς. Έτσι ξεκίνησαν όλα. Ήταν στην αρχή χλιαρή αυτή η σχέση, αλλά με το που ενηλικιώθηκα εξελίχθηκε σε ένα μεγάλο έρωτα.

Πώς επιλέγεις τα κομμάτια που διασκευάζεις;
Τα επιλέγω μέσα από μια διαδικασία που ως ένα βαθμό είναι και τυχαία. Μπορεί να ακούσω για παράδειγμα ένα κομμάτι στο ραδιόφωνο το οποίο θα μου πυροδοτήσει την επιθυμία να το διασκευάσω. Σε γενικές γραμμές πάντως, επιλέγω μουσικές που αγαπώ πολύ και που θεωρώ ότι θα φωτιστούν και θα αναδειχτούν μέσα από τα ηχοχρώματα της κλασικής κιθάρας.

Ποια είναι η "μαγεία" της κλασικής κιθάρας, όπως μαρτυρά και ο τίτλος του album σου;
Η μαγεία της κιθάρας δεν είναι εύκολο να περιγραφεί με λόγια. Την αισθάνεται όμως κανείς, ακούγοντας την πολυφωνία της, τα ηχοχρώματα της, τα φόρτε της, τους ψιθύρους της… Είναι ένα αυτάρκες πολυφωνικό όργανο το οποίο μπορεί να διεισδύσει σε όλα τα μουσικά είδη και να δημιουργήσει νέες μαγικές αισθήσεις στον ακροατή.

Πώς προέκυψε η συνεργασία σου με τους έλληνες ερμηνευτές στον δίσκο; Τι να περιμένουμε στις live εμφανίσεις σας;
Στο άλμπουμ “Με τη μαγεία της κιθάρας”, με τιμούν με τη συμμετοχή τους ο Σταμάτης Κραουνάκης, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, ο Μάρκος Κούμαρης, η Γεωργία Νταγάκη και η παιδική χορωδία του Σπύρου Λάμπρου. Οι συνεργασίες αυτές προέκυψαν μέσα από τη δική μου πρόσκληση προς τον καθένα ξεχωριστά. “Είχα στα αυτιά μου” τις φωνές τους στα κομμάτια τα οποία ερμήνευσαν και το τελικό αποτέλεσμα με δικαίωσε μιας και όλοι τους τραγούδησαν υπέροχα και πολύ ταιριαστά με τους ήχους της κιθάρας.

Τα αμέσως επόμενα live μου θα γίνουν στον Ιανό όπου θα παρουσιάσω κατά κύριο λόγο το νέο μου άλμπουμ. Την Κυριακή 11 Ιανουαρίου με καλεσμένους την Ανδριάνα Μπάμπαλη και την παιδική χορωδία του Σπύρου Λάμπρου και την Κυριακή 18 Ιανουαρίου με καλεσμένους τον Σταμάτη Κραουνάκη και τον Βασίλη Λέκκα. Έπειτα θα ακολουθήσει μεγάλη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Μάθετε περισσότερα για τις live εμφανίσεις του Παναγιώτη Μάργαρη εδώ

Info:
«ΙΑΝΟΣ» Σταδίου 24
τηλ: 210 321 7917
Ώρα έναρξης 21:00
Διάρκεια παράστασης 1.45’
Είσοδoς 10 ευρώ
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v