Οι Burger Project μιλούν στο in2life

Οι Burger Project μιλούν στο in2life για τη νέα τους παράσταση, τις διαγαλαξιακές τους αναζητήσεις, την αγάπη του παιδικού κοινού και την μαγεία της μουσικής.
Οι Burger Project μιλούν στο in2life
Μια σούπερ παρτιτούρα είναι κάπου καλά κρυμμένη στο διάστημα, και οι Burger Project μας καλούν να την εντοπίσουμε παρέα με τις μουσικές τους στην σκηνή του Ελληνικού Κόσμου.

Για τρίτη συνεχή χρονιά, το δημοφιλές ελληνικό συγκρότημα που γνωρίζει καλά πώς να προσαρμόζεται στο κοινό του και να το ξεσηκώνει, παρουσιάζει την παράσταση «Μαμά θα κάνω Μπάντα», με νέες ιδέες και πολλή… διαγαλαξιακή όρεξη.

Πώς είναι όμως να παίζεις μουσική απέναντι σε ανήλικο κοινό; Είναι τα παιδιά πιο απαιτητικά; Και τι καινούριο να περιμένουμε από το «Μαμά θα κάνω μπάντα 3»; Ο τραγουδιστής των Burger Project, Αλέξης Ιωάννου, απαντά στο in2life και μας δίνει μια πρόγευση από την μουσική περιοδεία στον γαλαξία, με «εκτοξεύσεις» κάθε Κυριακή.

«Τα πράγματα είναι πιο ντόμπρα με τα παιδιά»
Πώς είναι άραγε για ένα μουσικό συγκρότημα να έχει απέναντί του ένα κοινό μικρών μουσικόφιλων; Ρωτάμε τον Αλέξη Ιωάννου πώς αισθάνονται οι Burger Project κάθε φορά που παίζουν μουσική μπροστά σε ένα κοινό από πιτσιρίκια: «Όμορφα και αισιόδοξα συναισθήματα, μαζί με αγωνία για τις παιδικές αντιδράσεις. Υπάρχει ενθουσιασμός και ειλικρινής περιέργεια από μέρους των παιδιών, κι αυτό είναι υπέροχο».

Πόσο πιο «απαιτητικό» είναι όμως το παιδικό κοινό σε σχέση με το ενήλικο; «Δεν υπάρχει διαφορά στις απαιτήσεις, διαφορά υπάρχει στον τρόπο που εκφράζονται. Αν κάτι δεν αρέσει σε ένα παιδί, θα σου δώσει να το καταλάβεις πολύ άμεσα και χωρίς περιστροφές. Αν πάλι του αρέσει, θα στο δείξει με τον τρόπο του. Είναι πολύ πιο ''ντόμπρα'' τα πράγματα, γι ' αυτό και αγαπάμε τα παιδιά», μας λέει.

«Κοινό μυστικό, η μαγεία της μουσικής»
Η παράσταση «Μαμά θα κάνω Μπάντα» προσπαθεί εδώ και δύο χρόνια μέσω της μουσικής και των αυτοσχεδιασμών να ξυπνήσει την φαντασία των παιδιών και να τα ταξιδέψει σε μονοπάτια που δεν είχαν εξερευνήσει ξανά. Πώς όμως μπορούν οι νότες να καταφέρουν κάτι τέτοιο; «Η μουσική είναι ένας άυλος φανταστικός κόσμος που δημιουργεί εικόνες, συναισθήματα και κίνηση. Οι ηχητικές δονήσεις επιδρούν σε μυαλό και σώμα χωρίς να ρωτούν τη λογική. Κι εκεί έρχεται η φαντασία. Στον κάθε άνθρωπο επιδρά διαφορετικά η μουσική, είναι όμως κοινό μυστικό η μαγεία της», μας λέει ο τραγουδιστής του συγκροτήματος.

Ψάχνοντας την Σούπερ Παρτιτούρα
Τι διαφορετικό θα δούμε φέτος στην παράσταση των Burger Project και γιατί το νέο project απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους; «Φέτος υπάρχει σοβαρή εξέλιξη από πλευράς σκηνικών, σεναρίου και θεατρικότητας», μας αποκαλύπτει ο Αλέξης. «Η Αγγελική Μπόζου - εικαστικός και performer - έφτιαξε τα σκηνικά και ενσαρκώνει μαριονέτες στην παράσταση. Παίζουμε παρέα και περιοδεύουμε τον γαλαξία ψάχνοντας την Σούπερ Παρτιτούρα», συμπληρώνει.

«Ελπίζουμε οι κριτικοί θεάτρου να είναι επιεικείς μαζί μας, τολμήσαμε όμως να κάνουμε μια μουσικοθεατρική παράσταση, με τραγούδια από το CD ''Μαμά , θα κάνω μπάντα'' αλλά και ολοκαίνουργια κομμάτια. Η διάδραση και ο χορός παραμένουν και ενισχύονται από ατμόσφαιρες διαστημικές», σημειώνει. «Η παράσταση άλλωστε ονομάζεται ''Περιοδία στο γαλαξία''».

Την «Περιοδείο στον γαλαξία» μπορείτε να την απολαύσετε με τα παιδιά σας κάθε Κυριακή από τον Νοέμβριο ως την Φεβρουάριο στις 12.00, στο Θέατρον του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος – μάθετε περισσότερα εδώ.

Επιμέλεια: Γιώργος Κόκουβας
 
Info:
Μαμά θα κάνω Μπάντα 3 – Περιοδεία στον Γαλαξία
Θέατρον, Ελληνικός Κόσμος, Πειραιώς 254, Ταύρος
Κάθε Κυριακή από 2/11 ως 22/2 στις 12.00
Ηλικίες: Από 3 έως 103!
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο 2122540000
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v