ΤΕΧΝΕΣΜΟΥΣΙΚΗ

Γιώργος Νταλάρας, Dulce Pontes και Noa στο Ηρώδειο

Ο Γιώργος Νταλάρας συναντά την Dulce Pontes και την Noa κάτω από την Ακρόπολη, σε ένα σπάνιο Μουσικό Ταξίδι στη Μεσόγειο στις 29 Σεπτεμβρίου.

Γιώργος Νταλάρας, Dulce Pontes και Noa στο Ηρώδειο

Τραγούδια της Μεσογείου από τρεις ιδιαίτερες και αγαπημένες φωνές θα απολαύσουμε στις 29 Σεπτεμβρίου στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, σε μια συνύπαρξη τριών μαγικών φωνών, του Γιώργου Νταλάρα, της Dulce Pontes και της Noa.

Θα έχουμε την τύχη να απολαύσουμε μια επιλογή από μπαλάντες και τραγούδια από το ρεπερτόριο του Γιώργου Νταλάρα, τα τραγούδια της Κάτω Ιταλίας έως τα ρεμπέτικα, από το φλαμένκο έως τα φάντος και από τις σεφαραδίτικες μπαλάντες έως τα μπλουζ. Ένα εκρηκτικό μουσικό μίγμα, το οποίο ενισχύεται από αντίστοιχους σπουδαίους σολίστες μουσικούς.

Ο Γιώργος Νταλάρας ξανασυναντά δύο από τις πολύ αγαπημένες του καλλιτέχνιδες, την Dulce Pontes και την Noa, για πρώτη φορά και τις δύο μαζί. Έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με την καθεμία ξεχωριστά σε πολύ πετυχημένες μουσικές στιγμές, δισκογραφικά και σε συναυλίες.Τι λέει ο ίδιος ο Γιώργος Νταλάρας για την συνεργασία τους:
“Mediterranean ultra voce”, «Μεσόγειος μια φορά ακόμα» ή «Η θάλασσα και εμείς». Η θάλασσα που μας χωρίζει και μας ενώνει. Οι μουσικές και οι ιστορίες της Μεσογείου που μας ενώνουν μόνον, θα μπορούσε να είναι ο τίτλος αλλά και η ουσία αυτής της συνάντησής μου με την Dulce Pontes και την Noa. Δυο νεράιδες, με μαγικές φωνές, γεμάτες ομορφιά, ταλέντο, ποίηση, γνώση της μουσικής, με τις ψυχές τους και το μυαλό τους πάντα σε εγρήγορση, πολίτες της πατρίδας τους και πολίτες του κόσμου, πράγμα που αποδεικνύουν όλα αυτά τα χρόνια με την κοινωνική τους προσφορά μέσα από το τραγούδι, μαζί και πέρα από την αδιαμφισβήτητη καλλιτεχνική τους αξία. Έχω συνεργαστεί και με τις δύο και δισκογραφικά και σε συναυλίες και ήταν όνειρό μου να βρεθούμε όλοι μαζί στη σκηνή, να τραγουδήσουμε ο καθένας χωριστά αλλά και όλοι μαζί, τις χαρές, τα όνειρα, τα παράπονα, τους έρωτες, τις μικρές και τις μεγάλες αγάπες, τον τόπο μας, αλλά και της μεγάλης κοινής μας πατρίδας της Μεσογείου, όπως μας τα δίδαξαν οι δάσκαλοί μας, οι παλιότεροι μουσικοί, του ρεμπέτικου, του φλαμένκο, του φάντο, των σεφαραδίτων, των γεμενί, όπως τα εξέλιξαν οι σύγχρονοι μουσικοί μας, συνθέτες και στιχουργοί, όπως τα μαθαίνουμε και εμείς στις νέες γενιές, στα παιδιά μας και στα εγγόνια μας, βάζοντας το δικό μας μεράκι και τη δική μας γνώση, τη φωνή μας και αυτήν με την οποία μας μάθατε, αλλά και τη φωνή της ψυχής μας.»

Όταν ο Γιώργος Νταλάρας συναντήθηκε, δύο φορές στη σκηνή του Ηρωδείου, με την Dulce Pontes και μια φορά στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής, με την Noa το κοινό έζησε τις μαγικές μουσικές συνυπάρξεις, που γέννησαν την επιθυμία για κάτι περισσότερο. Έτσι προέκυψε η ιδέα για αυτή την «μοιρασμένη» και ολοκληρωμένη εμφάνιση των τριών καλλιτεχνών μέσα στο θαλασσινό τοπίο της Μεσογείου.

Οι διεθνείς Dulce Pontes, η ιέρεια του φάντο, και Noa, η ερμηνεύτρια από το Ισραήλ που συγκίνησε με το τραγούδι της στην ταινία «Η Ζωή είναι ωραία» συγκαταλέγονται αδιαφιλονίκητα στους μουσικούς του κόσμου με φανατικό κοινό, γνωστές για τα δικά τους τραγούδια αλλά και για τις ερμηνείες και τις συνεργασίες τους με μεγάλους συνθέτες.Νικητές διαγωνισμού

ΧΑΛΔΕΖΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΟΣ

ΧΑΛΚΙΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ
ΑΝΤΩΝΙΑ ΓΕΩΡΓΟΥΛΑΚΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Μια άδικη ειρήνη είναι προτιμότερη από έναν δίκαιο πόλεμο."

Κικέρων, Ρωμαίος ρήτορας & πολιτικός

  • 1952 - Ο Νικόλαος Πλαστήρας αναλαμβάνει Πρωθυπουργός της Ελλάδος

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v