Το 2014 πραγματικότητα το Μουσείο Μαρία Κάλλας

Στην οδό Μητροπόλεως θα ανοίξει του χρόνου τις πύλες του το εντυπωσιακό μουσείο που θα είναι αφιερωμένο στη ζωή και το έργο της μεγάλης ελληνίδας σοπράνο.
Το 2014 πραγματικότητα το Μουσείο Μαρία Κάλλας
Ένα τριώροφο διατηρητέο κτίριο της εποχής του Μεσοπολέμου, στο 44 της οδού Μητροπόλεως, θα στεγάσει το νέο εντυπωσιακό Μουσείο Μαρία Κάλλας, μέσα στην επόμενη χρονιά. Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το Έθνος, έχει ήδη ξεκινήσει η μελέτη διαμόρφωσης του χώρου σε μουσείο, από την αρχιτέκτονα Ερατώ Κουτσουδάκη, τη μουσειολόγο, καθηγήτρια Παντείου Πανεπιστημίου Ανδρομάχη Γκαζή και τον μουσικολόγο Αλέξανδρο Χαρκιολάκη.

Τα εκθέματα του μουσείου θα είναι προσωπικά αντικείμενα της μεγάλης κυρίας της Όπερας του 20ου αιώνα, αγορασμένα σε δημοπρασία στο Παρίσι, χειρόγραφα, επιστολές, φωτογραφίες, αρχειακό υλικό και δημοσιεύματα γύρω από τη ζωή και τη λαμπρή καριέρα της, που έχουν προσφέρει συλλέκτες, ιδιώτες, ιδρύματα και δισκογραφικές εταιρείες.

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας, που στεγάζεται σήμερα στην Τεχνόπολη, παραμένει κλειστό από το 2004 και ανοίγει μόνο κατά περίπτωση. Το νέο μουσείο, ο προϋπολογισμός του οποίου ανέρχεται σε 1,3 εκατομμύρια ευρώ, και γίνονται προσπάθειες να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, θα διαθέτει πωλητήριο, οπτικοακουστικές εγκαταστάσεις και café στην ταράτσα, με θέα στην Ακρόπολη.

Πηγή: Έθνος
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v