Η τζαζ συναντά την παραδοσιακή μουσική στο Jazz Point

Η Σάσα Παπαλάμπρου τραγουδάει τζαζ παραδοσιακά τραγούδια από όλη την Ελλάδα σε ένα μουσικό ταξίδι που ξεκινά από το Jazz Point.
Η τζαζ συναντά την παραδοσιακή μουσική στο Jazz Point
Μπλου κλίμακες, αυτοσχεδιασμός, ρυθμός
Πρώτος σταθμός: Ρούμελη και Μωριάς

Εκεί που όλα τα όργανα είναι "φωνές" στην τζαζ ... κι εκεί που οι λέξεις κυριολεκτούν – γίνονται δύναμη και συναίσθημα, καθημερινή ζωή - στο παραδοσιακό μας τραγούδι, οι Μουσικές συναντιούνται!

Τι είναι όμως τελικά αυτό που ακούμε; Ένα μοιρολόι από τη Στερεά Ελλάδα; Ένα νανούρισμα; Ένα τραγούδι της τάβλας ή της ξενιτιάς; Ένα ριζίτικο, ... ναι, αλλά από ποια μεριά του Ατλαντικού;

Η Σάσα Παπαλάμπρου τραγουδάει τζαζ, παραδοσιακά τραγούδια από όλη την Ελλάδα. Πιστή στην ερμηνεία τους - το κράτημα της φωνής και τα γυρίσματα, η εκρηκτική πιανίστρια κι ερμηνεύτρια της τζαζ διερευνά τον κύκλο της ζωής και το ελληνικό τοπίο, όπως αυτά αποτυπώνονται στα τραγούδια μας.

Aυτή η σειρά παραστάσεων -που αποτελεί αντικείμενο μελέτης του μεταπτυχιακού της Παπαλάμπρου, είναι ένα project σε εξέλιξη... Πέραν λοιπόν του πεδίου της προσωπικής έρευνας, η κάθε παράσταση θα έχει και μία εκπαιδευτική προσέγγιση, καθώς το «χρώμα», ο χαρακτήρας και οι δρόμοι της μουσικής μας παράδοσης θα μεταφράζονται άμεσα σε τζαζ κώδικες και σημειολογίες... Ταυτόχρονα όμως, οι παραστάσεις αυτές οριοθετούν και το ύφος της πρώτης δισκογραφικής δουλειάς που ετοιμάζει η Σάσα Παπαλάμπρου.

Σάσα Παπαλάμπρου: Πιάνο, Φωνή
Απόστολος Καλτσάς: Ηλεκτρικό Μπάσο
Τάσος Πέππας: Τύμπανα

Το πρόγραμμα κάθε φορά αφορά μία γεωγραφική περιοχή και παρουσιάζεται για 4 Τρίτες κάθε μήνα: Αιγαίο, Ήπειρος, Θράκη, Ιόνιο, Κρήτη, Μακεδονία, Μικρά Ασία, Πελοπόννησος, Πόντος, Ρούμελη

Πρώτος σταθμός:
15 Οκτωβρίου – 15 Νοεμβρίου 2013 - Ρούμελη και Μωριάς 


Info:
Κάθε Τρίτη στις 9.30 στο Jazz Point
Ακαδημίας 18 (εντός στοάς), Σύνταγμα
Tηλ.: 210 32 35 911
Μουσική είσοδος 3€
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v