ΤΕΧΝΕΣΜΟΥΣΙΚΗ

«Ώρες»: Οι απόηχοι της κλασικής μουσικής συναντούν τη βυζαντινή τέχνη

Δύο αναγνωρισμένοι καλλιτέχνες με διαφορετικές μουσικές διαδρομές, συμπράττουν σε μια ξεχωριστή συνεργασία που επιχειρεί να συνδυάσει τη Δύση με την Ανατολή.

«Ώρες»: Οι απόηχοι της κλασικής μουσικής συναντούν τη βυζαντινή τέχνη

Ο διεθνούς φήμης Έλληνας πιανίστας, μαέστρος και συνθέτης Βασίλης Τσαμπρόπουλος, από τους κορυφαίους Ευρωπαίους πιανίστες της γενιάς του, με πολυετή επιτυχημένη συνεργασία με την κορυφαία Γερμανική εταιρεία δίσκων ECM, συνεργάζεται για πρώτη φορά με την καταξιωμένη ερμηνεύτρια της βυζαντινής και παραδοσιακής μουσικής Νεκταρία Καραντζή, μια ιδιαίτερη περίπτωση ψάλτριας, που κινείται με άνεση στις βυζαντινές κλίμακες, έχοντας όμως ένα σπάνιο ηχόχρωμα που ισορροπεί μεταξύ του δυτικού κόσμου και των ήχων της Ανατολής.

Με πυρήνα το δίδυμο πιάνο – φωνή, οι δύο καλλιτέχνες παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα εναρμονισμένο στο κλίμα των ημερών της Μεγάλης Εβδομάδας, στο οποίο οι απόηχοι της κλασικής μουσικής συναντούν τη λιτή, χωρίς περιττές τεχνοτροπίες και βερμπαλισμούς, βυζαντινή μουσική έκφραση.

Το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας, 29 Απριλίου 2013, βυζαντινοί ύμνοι σε αυθεντική ερμηνεία, θρήνοι της Μεγάλης Παρασκευής και ψαλτοτράγουδα, σε συνδυασμό με εμπνευσμένες από τη θεία υμνωδία συνθέσεις του Βασίλη Τσαμπρόπουλου και δεξιοτεχνικές προσεγγίσεις υπό τους ήχους του πιάνου του, θα κατακλύσουν το χώρο της Αίθουσας «Δημήτρης Μητρόπουλος» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, επιδιώκοντας να αναδείξουν το κατανυκτικό και προσευχητικό κλίμα των ημερών. Η Δύση θα συναντήσει την Ανατολή ξεδιπλώνοντας η καθεμιά τούς δικούς της μουσικούς θησαυρούς, κάνοντας έναν ευρηματικό διάλογο επί σκηνής, στην πιο επίκαιρη συναυλία των ημερών...

Αφήγηση κειμένων ο ηθοποιός Πέτρος Πετράκης.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Εκδοτήρια: Βας. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα / Ομήρου 8, Αθήνα
Τηλ. 210 72 82 333, www.megaron.gr  
Ομαδικές κρατήσεις: Τηλ. 210 72 82 367
Τιμές εισιτηρίων: Φοιτητικά: 6 €, Ζώνη Β: 15 €, Ζώνη Α: 25 €

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Το σεξ χωρίς έρωτα δεν είναι πάντα γελοίο. Αλλά είναι πολύ πιο γελοίος ο έρωτας χωρίς σεξ."

Βολίνσκι, Γάλλος σκιτσογράφος

  • 48 π.Χ. - Ο Ιούλιος Καίσαρας νικά τον Πομπήιο στην μάχη των Φαρσάλων.
    378 - Μάχη της Αδριανούπολης: Ο Ρωμαϊκός στρατός υπό τον Αυτοκράτορα Ουάλη ηττάται από τους Βισιγότθους. Ο Ουάλης σκοτώνεται μαζί με τα 2/3 του στρατού του.
    1945 - Η δεύτερη ατομική βόμβα πέφτει στο Ναγκασάκι

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v