Parov Stelar & band: Εlectro swing στο Βοτανικό

Ο τύπος που έβαλε το "electro" στο "swing" και δημιούργησε ένα ολοκαίνουργιο είδος μουσικής που ξεσηκώνει, ο Parov Stelar, εμφανίζεται αυτή τη Παρασκευή στο Βοτανικό μαζί με την μπάντα του για να κάνει αυτό που ξέρει πολύ καλά: να μας "χορέψει" μέχρι τελικής πτώσης.
Parov Stelar & band: Εlectro swing στο Βοτανικό
Ο Parov Stelar και η μπάντα του θα παρουσιάσουν επί σκηνής τις μεγάλες τους επιτυχίες, την Παρασκευή 27 Απριλίου στον Βοτανικό, στην Αθήνα και το Σάββατο 28 Απριλίου στο ΦΙΞ, στη Θεσσαλονίκη. Οι γνωστές κι αγαπημένες τους επιτυχίες “Chambermaid Swing”, “Homesick”, “Libella Swing”, “Mojo radio gang”, “Charleston Butterfly”, “Matilda”, “Catgroove”, “Love”, “Shine”, “The Phantom” θα μας ξεσηκώσουν, ενώ θα παρουσιάσουν και νέα τραγούδια από τον καινούργιο δίσκο τους με τίτλο “The Princess”, ο οποίος θα κυκλοφορήσει τον Απρίλιο. 

Ο Parov Stelar έχει κερδίσει μια θέση στην κορυφή των διεθνών παραγωγών, με την αλάνθαστη μίξη της jazz και δείγματα από ρυθμική και ηλεκτρονική μουσική, τη στιγμή που η μπάντα του έχει την δυνατότητα να μετατρέπει κάθε live show τους, σε ένα ατελείωτο party. Ο όρος “electro swing” έχει καθιερωθεί πλέον γι’ αυτό το είδος μουσικής και ο Parov Stelar δικαιωματικά είναι ο δημιουργός του.



Support συγκροτήματα:

“Speakeasies swing band”

Οι “Speakeasies Swing Band!” δημιουργήθηκαν στη Θεσσαλονίκη στις αρχές του 2010, αν και η ιδέα μιας Swing μπάντας υπήρχε πολύ καιρό πριν στα ιδρυτικά μέλη του συγκροτήματος. Οι SSB έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση στο SwingALONICA τον Μάιο του 2010 στο Block33. Η επιτυχία της πρώτης τους εμφάνισης είχε ως αποτέλεσμα μια ακόμα συναυλία στον ίδιο χώρο σε λιγότερο από ένα μήνα, αλλά και την συμμετοχή τους στο επόμενο πάρτι της σχολής χορού “lindy hop Greece” (Swing n’ Swim) στον Αρμενιστή.

Από τότε έχουν εμφανιστεί αρκετές φορές στο Block33 και έχουν συνεργαστεί άλλες 2 φορές με το “lindy hop Greece” (SwingALONICA x-mas 2010 στο Principal Club Theater και Swing n’ Swim II). Έχουν συμμετάσχει σε διάφορα φεστιβάλ, όπως στη γιορτή για την υποψηφιότητα της Θεσσαλονίκης ως πρωτεύουσα νεολαίας 2014. Εκτός από τη Θεσσαλονίκη έχουν εμφανιστεί στην Καβάλα, στα Ιωάννινα, στη Βέροια, στην Χαλκιδική και στην Αθήνα. Μεταξύ άλλων έχουν παίξει μαζί με τους Αμερικανούς “Cherry Poppin’ Daddies” και τους Λιθουανούς “Rhythm Junkies”.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.speakeasies.gr   

“Penny & The Swingin’ Cats”
Το μουσικό συγκρότημα Penny & The Swingin' Cats απαρτίζεται από 5 έμπειρους μουσικούς και ξεκίνησε την δράση του, την περίοδο 2009-2010. Έχει πραγματοποιήσει ζωντανές εμφανίσεις σε πολλά Φεστιβάλ (River Party 2011,Swing The City Fest 2011, Fringe Festival 2011 κ.α) και μαγαζιά της Αθήνας (Bacaro, Belafonte, Nueva Trova, tiki, Life Jazzy Bar, Ginger Ale, κ.α) και εκτός Αθηνών σε πάρα πολλά μέρη (Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Λαμία Βόλος, Καλαμάτα, Ιωάννινα, Χαλκίδα, Χανιά κ.α).

Πολύ σημαντική στιγμή για το συγκρότημα αποτελεί η ζωντανή εμφάνιση της 18ης Μαρτίου 2010 στον πολυχώρο Gagarin, ανοίγοντας το πρόγραμμα του Marc Almond, όπως και οι ζωντανές εμφανίσεις της 26ης Απριλίου και 1ης Νοεμβρίου 2010 στην εκπομπή Ράδιο Αρβύλα. Επίσης την 21η Νοέμβρη 2010 συμμετεiχαν στο event "The Swing Thing" στο "FUZZ" και έπαιξαν μαζί με τους αθηναίους Hirollers και μια απο της καλύτερες swing - jive παγκοσμίως, τους αμερικάνους Royal Crown Revue.

Info:
Χώροι: Βοτανικός, Κασσάνδρας 19, Ιερά Οδός & Σπ. Πάτση, Αθήνα
Fix, 26ης Οκτωβρίου, Σφαγεία, Θεσσαλονίκη

Ώρα έναρξης: 21.30

Τιμές εισιτηρίων: Αθήνα_ Προπώληση: 23 ευρώ / Ταμεία: 28 ευρώ
Θεσ/νίκη_ Προπώληση: 22 ευρώ / Ταμεία: 27 ευρώ

Προπώληση Εισιτηρίων: www.tickethour.gr  
& στα καταστήματα: PUBLIC (Αθήνα & Θεσ/νίκη), METROPOLIS (Θεσ/νίκη)
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v