Σταματά τις συναυλίες ο Γιώργος Νταλάρας

Με την φράση «σταματούμε εδώ», ο Γιώργος Νταλάρας τερματίζει τον κύκλο συναυλιών αλληλεγγύης που είχε ξεκινήσει σε γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά. Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωσή από την επίσημη ιστοσελίδα του.
Σταματά τις συναυλίες ο Γιώργος Νταλάρας
«Τα φαινόμενα βίας, οι τραυματισμοί μουσικών και η καταστροφή μουσικών οργάνων, ιδιαίτερα στην τελευταία συναυλία, έχουν αναιρέσει το νόημα και το χαρακτήρα των μουσικών εκδηλώσεων που σχεδιάσαμε», αναφέρει η ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Συναυλιών Αλληλεγγύης της Αθήνας και του Πειραιά στην επίσημη ιστοσελίδα του Γιώργου Νταλάρα, ο οποίος αποφάσισε μετά τα πρόσφατα επεισόδια να διακόψει των κύκλο συναυλιών του.

Οι φόβοι ότι θα προκληθούν μεγαλύτερα επεισόδια ανάμεσα στους θαυμαστές του και εκείνων που τον αποδοκιμάζουν για τις απόψεις του, δεν άφησαν κανένα περιθώριο για τη συνέχιση και ολοκλήρωση των προγραμματισμένων συναυλιών, έτσι ο διάσημος καλλιτέχνης δίνει ραντεβού με το κοινό του μετά την εκλογική περίοδο, όταν και θα εμφανιστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στο πλαίσιο των αφιερωμένων εκδηλώσεων στις μουσικές της Μεσογείου.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωσή του:

«Τα φαινόμενα βίας, οι τραυματισμοί μουσικών και η καταστροφή μουσικών οργάνων, ιδιαίτερα στην τελευταία συναυλία, έχουν αναιρέσει το νόημα και το χαρακτήρα των μουσικών εκδηλώσεων που σχεδιάσαμε. Ξεκινήσαμε με την πρόθεση, να οργανώσουμε συναυλίες άρτιες καλλιτεχνικά και τεχνικά, με ελεύθερη είσοδο στις γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά, όπως έτσι ακριβώς θα τις παρουσιάζαμε και σε ένα κεντρικό θέατρο της πόλης.

Τα γεγονότα που ακολούθησαν είναι γνωστά σε όλους. Αυτοί που έπρεπε να καταδικάσουν, καταδίκασαν και αυτοί που «νόμιζαν» ότι έπρεπε να χαρούν, χάρηκαν. Η βία των λίγων επιβλήθηκε στους πολλούς κατακτώντας το «ζωτικό της χρόνο» στα ΜΜΕ. Επειδή η χρονική συγκυρία, ενόψει των επερχόμενων εκλογών απαιτεί νηφαλιότητα, ξεκάθαρα μηνύματα και περίσκεψη, δε θα προσφέρουμε μια ακόμα ανοιχτή εκδήλωση, αφορμή και πεδίο τυφλής αντιπαράθεσης σε όσους επιθυμούν κάτι τέτοιο. Δε θα μετατρέψουμε τους χώρους μαζικής προσέλευσης του κόσμου σε αρένα, για αυτούς που επιδιώκουν με τις ενέργειές τους, να συνεχίσουν τον κύκλο της βίας των άκρων. Τώρα, απαιτείται κατανόηση και αναβολή κάθε δράσης που αλλάζει το νόημα της πρωτοβουλίας μας.

Σταματούμε εδώ, παρότι είναι προφανές ότι μπορούμε και έχουμε να πούμε πολλά περισσότερα από αυτά που διαδραματίστηκαν πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας. Αυτά στην ώρα τους! Θεωρούμε όμως, ότι η οποιαδήποτε ανακύκλωση των γεγονότων, ενισχύει αντιδημοκρατικές προθέσεις και πρακτικές, κανονικοποιεί τη βία και αναπαράγει την πόλωση, δημιουργώντας ένα εύφλεκτο υλικό που απειλεί όλους μας αυτήν τη δύσκολη ώρα.

Με ψυχραιμία, στο επανιδείν».

Συμφωνείτε ή όχι με την απόφασή του; Διατυπώστε (κόσμια) τις απόψεις σας στα σχόλια του άρθρου.

Ν.Γ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v