Βασίλης Τσαμπρόπουλος: «Παθιασμένο» ρεσιτάλ πιάνου στο Γυάλινο

Ο διεθνούς φήμης master του πιάνου Βασίλης Τσαμπρόπουλος, εμφανίζεται στη σκηνή του Γυάλινου για ένα "παθιασμένο" ρεσιτάλ με τίτλο "Piano in Passion". Είστε έτοιμοι για μια μοναδική μουσική εμπειρία;
Βασίλης Τσαμπρόπουλος: «Παθιασμένο» ρεσιτάλ πιάνου στο Γυάλινο
 Η Εράσμειος Σχολή παρουσιάζει τον διεθνούς φήμης master του πιάνου Βασίλη Τσαμπρόπουλο στο ρεσιτάλ με τίτλο “Piano in Passion”. Το κοινό της Αθήνας θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει μία μοναδική μουσική εμπειρία, από έναν κορυφαίο εκπρόσωπο της σύγχρονης πιανιστικής τέχνης, την Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012 και ώρα 8.30μ.μ. στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο.

Πιανίστας, μαέστρος και συνθέτης διεθνούς κύρους και ακτινοβολίας, ο Βασίλης Τσαμπρόπουλος συνδυάζει με αριστοτεχνική ευελιξία και άνεση διαφορετικά μουσικά στυλ και ιδιώματα, ξεδιπλώνοντας την μεγάλη πιανιστική του γκάμα, παράλληλα με την εντυπωσιακή μουσική και συνθετική του ικανότητα.

Μέσα από τις εξαιρετικές ηχογραφήσεις του για την ECM Records, μια εταιρία σύμβολο στο χώρο της σύγχρονης μουσικής, έχει δημιουργήσει ένα ιδιαίτερο και αναγνωρίσιμο προσωπικό μουσικό ύφος, αναμειγνύοντας στοιχεία κλασσικής, τζαζ και έθνικ μουσικής. Είναι άλλωστε ο μοναδικός βραβευμένος Έλληνας καλλιτέχνης που έχει συμπεριληφθεί στο top του Billboard στην Αμερική για αρκετές εβδομάδες.

Έχοντας στις αποσκευές του μία σπάνια για Έλληνα καλλιτέχνη μουσική πορεία στο διεθνές στερέωμα, ο Βασίλης Τσαμπρόπουλος, επιμελείται μία μοναδική, εφ΄ όλης της ύλης συναυλία: To Piano in Passion. Ένα παθιασμένο ταξίδι στον κόσμο ενός μουσικού, που το όνομά του είναι πλέον ταυτισμένο με το πιάνο…

Σε μία αναφορά past to present, παρουσιάζει ένα μεγάλο μέρος της δισκογραφίας του, καθώς και τις καλύτερες στιγμές της δημιουργίας του για την ECM από το 2000 έως σήμερα. Μουσική έντονα ποιητική, γεμάτη πάθος και δεξιοτεχνία, με έντονη κινηματογραφική διάσταση στην αφήγησή της.

”Ένα πιάνο”, όπως έγραψαν πρόσφατα οι London Times, “που ηχεί σαν ολόκληρη ορχήστρα στα χέρια του Βασίλη Τσαμπρόπουλου, όπου κάθε μουσική φράση ηχεί αέρινη, εξαφανίζοντας κάθε εκτελεστική δυσκολία”.

Η τελευταία κυκλοφορία του Βασίλη Τσαμπρόπουλου στην ECM με τίτλο “Τhe Promise”, έχει αποσπάσει θερμές κριτικές από τον διεθνή μουσικό Τύπο, έχοντας χαρακτηριστεί σαν ένα από τα καλύτερα σόλο άλμπουμ για πιάνο.

Το πρόγραμμα της συναυλίας θα εμπλουτιστεί και με τραγούδια και μουσικές από το
διεθνή κινηματογράφο. Ερμηνεύουν: Μαρίκα Παπάζογλου, Μαρία Ζαβίτσα
και Λουκάς Πανουργιάς.

Τιμή εισιτηρίου €15

Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
Λεωφ. Συγγρού 143, Νέα Σμύρνη
Τηλ. Κρατήσεων-πληροφοριών: 210 9315600
www.gialino.gr 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v