Half Note: Πανδαισία Jazz ήχων (και) τον Μάρτιο

O προορισμός γνωστός. Τα πρόσωπα, για ακόμα έναν μήνα, ξεχωριστά. Η σκηνή του Half Note συνεχίζει ακάθεκτη να φιλοξενεί μεγάλα ονόματα της διεθνούς και εγχώριας Jazz σκηνής σε ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα. Τι θα ακούσουμε λοιπόν, τον Μάρτιο;
Half Note: Πανδαισία Jazz ήχων (και) τον Μάρτιο
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Πιστή για ακόμα ένα μήνα στον Jazz προσανατολισμό της, η σκηνή του Half Note φιλοξενεί γνωστά ονόματα της διεθνούς και ελληνικής Jazz (και όχι μόνο) σκηνής. Έτσι, το Μάρτιο θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε από κοντά μεταξύ άλλων το κουαρτέτο του Χάρη Λαμπράκη, τον Νότη Μαυρουδή μαζί με εκλεκτούς καλεσμένους, τον Poogie Bell και τους Minor Keys.

Harris Lambrakis Quartet
2/3/2012 - 4/3/2012
Modal τζαζ, αυτοσχεδιασμός και ταξίδι στη Μεσόγειο

Πώς γίνεται να παίζεις modal τζαζ και να δίνεις την αίσθηση ότι μιλάς τη γλώσσα της Ανατολής; Την απάντηση σε αυτό το ερώτημα μπορεί να δώσει μόνον η μουσική και ο τρόπος παιξίματος του κουαρτέτου του Χάρη Λαμπράκη, που θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε για τρεις μοναδικές βραδιές στη σκηνή του Half Note, στις 2, 3 και 4 Μαρτίου 2012. Το κουαρτέτο αποτελείται από τον Χάρη Λαμπράκη στο νέυ, τον Νίκο Σιδηροκαστρίτη στα τύμπανα, τον Δημήτρη Θεοχάρη στο πιάνο και τον Δημήτρη Τσεκούρα στο κοντραμπάσο. Κυρίαρχα στοιχεία της μουσικής του σχήματος αποτελούν ο ελεύθερος αυτοσχεδιασμός, η τροπική (modal) τζαζ, ενώ εμφανείς είναι οι επιρροές από τους John Coltrane, Bill Evans, Lakshmi Shankar, αλλά και τις ταινίες του Andrei Tarkovsky.
Με αναφορές στην Ανατολή, το Harris Lambrakis Quartet εμπνέεται από δυτικές αρμονίες, ρυθμούς και μελωδίες που παραπέμπουν στις δεκαετίες 1960 και 1970. Ωστόσο, το μεγάλο μουσικό όπλο του σχήματος είναι ότι κατορθώνει να ακούγεται ως το απόλυτα σύγχρονο γκρουπ της ελληνικής τζαζ σκηνής, με έναν ήχο συμπαγή, καινούργιο και πολύ δημιουργικό! Η μουσική τους αποτελεί δικαίωση της έννοιας της «καθαρής δημιουργίας».



ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ (χωρίς ποτό) :
ΤΡΑΠΕΖΙ: 20€ , ΒΑR & ΕΞΩΣΤΗΣ 15€, ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ (BAR & ΕΞΩΣΤΗΣ): 10€
ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
Παρασκευή έως Σάββατο ώρα έναρξης 22:30, Κάθε Κυριακή ώρα έναρξης στις 21:00

Νότης Μαυρουδής
5/3/2012 - 5/3/2012

Στου χρόνου τις καταπακτές

Ο Νότης Μαυρουδής, γιορτάζοντας πέντε δεκαετίες στο χώρο της μουσικής, μας χαρίζει ένα μοναδικό ταξίδι «στου χρόνου τις καταπακτές»! Επί πέντε δεκαετίες, παράλληλα με τη διδακτική του καριέρα, έχει μία δυναμική παρουσία σε όλα τα κιθαριστικά δρώμενα της χώρας μας... Ως σολίστ και καθηγητής κιθάρας αλλά και ως συνθέτης έντεχνων τραγουδιών, έχει δώσει πολλές συναυλίες και ρεσιτάλ, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. 
 
Από το 2000 ξεκίνησε (με το συνεργάτη του, Παναγιώτη Μάργαρη) την δισκογραφική σειρά σε μορφή κιθαριστικού ντουέτου «Café de l’ art», διασκευάζοντας και ηχογραφώντας διάφορα μουσικά είδη και εποχές, φτάνοντας τους έξι δίσκους. Στο Half Note, τις Δευτέρες του Μαρτίου και του Απριλίου θα απολαύσουμε τραγούδια του συνθέτη από διαφορετικές εποχές, με οδηγό τις κιθάρες, με χρώματα, ψιθύρους και σκιρτήματα και με συνοδοιπόρους αγαπημένους ερμηνευτές, όπως Γιώτα Νέγκα, Μπάμπη Τσέρτο, Αναστασία Μουτσάτσου, Μανώλη Μητσιά, Μίλτο Πασχαλίδη κ.α. Αναζητώντας την επικοινωνία μέσα από τραγούδια που σημάδεψαν διαχρονικά την κοινή μας ευαισθησία... μέσα στις καταπακτές του χρόνου!

Καλεσμένοι
05/03: Γιώτα Νέγκα, 12/03: Μπάμπης Τσέρτος, 19/03: Αναστασία Μουτσάτσου,
26/03: Ηρακλής Βαβάτσικας-Μόρφω Τσαϊρέλη, 02/04 Μανώλης Μητσιάς,
09/04 Μίλτος Πασχαλίδης, 23/04 Ελένη Βιτάλη, 30/04 Διονύσης Τσακνής

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ(χωρίς ποτό) : ΤΡΑΠΕΖΙ: 20€ , ΒΑR & ΕΞΩΣΤΗΣ 15€, ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ (BAR & ΕΞΩΣΤΗΣ): 10€
ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
Δευτέρα 5, 12, 19, 26 Μαρτίου & 2, 9, 23, 30 Aπριλίου στις 21:30

Minor Keys
6/3/2012 - 6/3/2012


Oι Minor Keys στο Half Note γιορτάζουν τα 2 χρόνια πορείας τους, παρουσιάζοντας κυρίως πρωτότυπες συνθέσεις & fados αλλά και αγαπημένα τους κομμάτια.
Αλέξανδρος Ναθαναήλ: πιάνο
Κωνσταντίνα Πουτκαρή: φωνή
Σπύρος Νίκας: ακορντεόν
Γιάννης Πλαγιανάκος: κοντραμπάσο
Αντώνης Πρίφτης: κιθάρα
Άγγελος Κουσάκης: κρουστά
Γενική είσοδος (χωρίς ποτό): 10€
Έναρξη: 21:30

MARIA SERRANO Y GRUPO
7/3/2012 - 11/3/2012
“FlamencoQueen”

Μιλώντας για την Maria Serrano, πρέπει να ξέρουμε ότι υπερβαίνουμε την τυπικότητα του φλαμένκο – και ότι μπαίνουμε στους ήχους και τους ρυθμούς του λάτιν μουσικού κόσμου, συνολικά. Σαν χορεύτρια, είναι ηφαιστειώδης και ο χορός της είναι άκρως εκρηκτικός. Έχουν γράψει ότι η Maria Serrano είναι η Voodoo Queen του φλαμένκο, καθώς η μουσική την παρασύρει σε μια ρυθμική μάχη με απροσδιόριστα δαιμόνια ενώ, σε κάποια άλλη στιγμή, η εκφραστική μελαγχολία κυριαρχεί στις μαγευτικές κινήσεις της. Σε κάθε της βήμα, φροντίζει να πηγαίνει πολύ πιο πέρα από την κλασική σεβιγιάνικη παράδοση – και πάντα δημιουργεί την δική της αισθητική και ιστορία μέσα στην παράδοση του φλαμένκο.

Αυτό φαίνεται κυρίως στη μουσική που την συνοδεύει και στις πρωτότυπες ενορχηστρώσεις, στις οποίες οι κιθάρες και τα φωνητικά περάσματα κρατούν το χρώμα του παραδοσιακού φλαμένκο, ενώ το πιάνο δίνει στην μουσική μια τελείως διαφορετική χροιά.
Μ’ αυτά τα υλικά η μοναδική Maria Serrano χτίζει την προσωπική της μαγεία. Γεννημένη και μεγαλωμένη στη Σεβίλλη, έμαθε το φλαμένκο από τους μεγάλους μύστες του – όμως από τη δεκαετία του ’90 άρχισε να φτιάχνει τις δικές της χοροθεατρικές παραστάσεις στις αίθουσες και στα φεστιβάλ της Ευρώπης. Από τα έργα της ξεχωρίζουν τα “Mi Carmen Flamenca”, “Ritmo” και “Flamentango” που βάζουν μέσα στην παράδοση του φλαμένκο και κάποια αφροκουβανέζικα ή τάνγκο λαϊκά στοιχεία.


Maria Serrano από Half_Note_Jazz_Club

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ (χωρίς ποτό) : ΤΡΑΠΕΖΙ: 25€ , ΒΑR & ΕΞΩΣΤΗΣ 20€, ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ (BAR & ΕΞΩΣΤΗΣ): 15
ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
Τετάρτη έως Σάββατο ώρα έναρξης 22:30, Κάθε Κυριακή ώρα έναρξης στις 21:00

POOGIE BELL
22/3/2012 - 25/3/2012



GRETCHEN PARLATO
29/3/2012 - 1/4/2012




CANDYE KANE
4/4/2012 - 8/4/2012




Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v