Νατάσσα Μποφίλιου: «Δεν θέλω ρεαλισμό, θέλω μαγεία»

Σαν άλλη Μπλανς Ντυμπουά, η Νατάσσα Μποφίλιου μιλάει στο in2life για την τυχαία της συνάντηση με την μουσική, την μαγεία των τραγουδιών και των ανθρώπων και τον νέο κύκλο εμφανίσεών της στο Gazoo.
Νατάσσα Μποφίλιου: «Δεν θέλω ρεαλισμό, θέλω μαγεία»
της Μάνιας Ζούση

Χαρισματική και ταλαντούχα, η νέα καλή ερμηνεύτρια Νατάσσα Μποφίλιου, διαθέτει εκτός από εκρηκτική φωνή και σκηνική παρουσία που απογειώνουν τις συναυλίες της, ευστροφία, αυτοπεποίθηση, πάθος, ευαισθησία αλλά κυρίως σπάνιο επαγγελματισμό. Μαζί με τους συνεργάτες της, Θέμη Καραμουρατίδη και Γεράσιμο Ευαγγελάτο, επιστρέφουν από το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου και κάθε Σάββατο στο «GAZOO» , Πειραιώς 102 στο Γκάζι, με έναν νέο διπλό κύκλο τραγουδιών.

Με αφορμή την παράσταση «Μέρες του Φωτός» σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, η Νατάσσα Μποφίλιου μιλά στο in2life για τον διπλωματικό κλάδο που εγκατέλειψε χάριν της μουσικής, για τη μαγεία των τραγουδιών και των ανθρώπων, και για την ικανότητα και το χάρισμα της γενιάς της, να ταξιδεύει τα τραγούδια από στόμα σε στόμα.



«Ο λόγος που βρέθηκα σε αυτήν την δουλειά ήταν εντελώς τυχαίος, όπως νομίζω όλα τα πράγματα που είναι ευχάριστα στη ζωή. Και για μένα η είσοδός μου στην μουσική ήταν κάτι πάρα πολύ μεγάλο που δεν το είχα επιδιώξει, αλλά προέκυψε. Ήταν 2002 προς 2003 όταν γνωριστήκαμε με τον Γεράσιμο Ευαγγελάτο και στη συνέχεια με τον Κώστα Τσίρκα, μια γνωριμία που υπήρξε τυχαία αλλά μοιραία! Και πάρα πολύ σημαντική και για τους τρεις τόσο σε επίπεδο προσωπικό όσο και επαγγελματικό. Μαζί κάναμε τον πρώτο μας δίσκο με τίτλο «103 ανάσες» και τρία χρόνια αργότερα, το 2006, ήταν που γνωριστήκαμε με τον Θέμη Καραμουρατίδη.

Έτσι προέκυψε η σταθερή αυτή παρέα που μαζί κάνουμε μουσική. Προσπαθώ να ανταπεξέλθω σε αυτήν την πολύ μεγάλη τύχη και το πολύ μεγάλο δώρο που μου έκανε η ζωή. Σπούδαζα πολιτικές επιστήμες στην Νομική και ήθελα να γίνω διπλωματικός ακόλουθος, να ασχοληθώ με την πολιτική ανάλυση. Δεν θα έλεγα ότι είναι εύκολα τα πράγματα, καταβάλουμε πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια για να επιβιώσουμε χωρίς να αλλοιώσουμε τις καλλιτεχνικές μας επιθυμίες. Θεωρώ ότι βρεθήκαμε την κατάλληλη στιγμή στο κατάλληλο μέρος και έχουμε δουλέψει πάρα πολύ σκληρά .Στη δική μου γενιά η μόνη δύναμη και το μεγάλο χάρισμα και η ικανότητα είναι ότι κατάφερε να ταξιδέψει τη μουσική από στόμα σε στόμα. Την τέχνη της μουσικής και τους ανθρώπους που είναι μέσα σε αυτήν τους κρατάω πολύ ψηλά μέσα στο κεφάλι μου.



Είναι λίγο σαν σινεμά, δεν θέλω να απομυθοποιήσω τους ανθρώπους του επαγγέλματος και για αυτό και δεν θέλω και να τους γνωρίζω. Για να κρατάω έτσι με αυτόν τον τρόπο και λίγο τη μαγεία που με έσπρωξε προς τα εδώ.

Οι εμφανίσεις στο Gazoo περιλαμβάνουν δυο κύκλους, όπως ήταν παλιά οι δυο πλευρές των μικρών δίσκων βινυλίου. Η μια πλευρά έχει έξι τραγούδια, δυναμικά, ηλεκτρικά, σύγχρονα, πειστικά, τραγούδια που ταιριάζουν πιο πολύ σε έναν άνθρωπο που ζει στο τώρα, στην πόλη, με μια γρήγορη και σκληρή φιλοσοφία. Τα υπόλοιπα έξι είναι λυρικά με μια μεγάλη ευγένεια στις ενορχηστρώσεις . Κάνουμε ένα φλας μπακ στις μουσικές που μας αρέσουν από τις δεκαετίες του 50 και του 60. Στιχουργικά οι ιστορίες είναι πιο παλιές αλλά δεν είναι ρετρό, είναι λίγο ταξίδι στο χρόνο».

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ:
«Οι Μέρες του Φωτός»

Σκηνοθεσία: Γιάννης Κακλέας
Συνεργάτες: Φρόσω Λύτρα / Αναστασία Διαμαντοπούλου
Επιμέλεια προγράμματος: Γεράσιμος Ευαγγελάτος
Ενορχηστρώσεις: Θέμης Καραμουρατίδης
Σχεδιασμός Φώτων: Σάκης Μπιρμπίλης
Ήχος: Γιάννης Παξεβάνης
Εικαστική επιμέλεια Σκηνικού: Έλενα Παπαδημητρίου
Κοστούμια: Φρόσω Σενδόνα
Φωτογραφίες: Αχιλλέας Χαρίτος.
Επιμέλεια Κίνησης: Ηλιάνα Γαιτάνη

Παίζουν οι Μουσικοί:
Πιάνο: Θέμης Καραμουρατίδης
Τύμπανα: Φοίβος Κουντουράκης
Κιθάρες: Σωτήρης Καστάνης
Μπάσο: Γιώργος Μπουλντής
Τσέλο: Άρης Ζέρβας
Βιολί: Δημήτρης Κουζής

Gazoo: Πειραιώς 102-104
Ώρα έναρξης: 22:30
Τηλ: 210 3422888

Και με νέες αναθεωρημένες τιμές:

Τιμή εισόδου / bar: 10€
Θεατρικές θέσεις / θεωρείο (περιορισμένες θέσεις): 20€ με ποτό
Κατανάλωση σε τραπέζι : 25€ το άτομο με δύο ποτά
Τιμή φιάλης ουίσκι: 100€ (4 άτομα)
Τιμή φιάλης κρασιού: 50€ (2 άτομα)

Copyright φωτογραφιών: NDP Photo Agency
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v