«Jazz» Φεβρουάριος στο Half Note

Blues συναντήσεις, Jazz όπερες και ανάλογου ύφους διασκευές σε έργα του Μάνου Χατζιδάκι θα έχουμε την ευκαιρία, μεταξύ άλλων, να απολαύσουμε τον Φεβρουάριο στη σκηνή του Half Note Jazz Club. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα.
«Jazz» Φεβρουάριος στο Half Note
Half Note: Ένας «Jazz» Φεβρουάριος
Πλούσιος μουσικά και αυτός ο μήνας στη δημοφιλή μουσική σκηνή του Μετς, όπου για ακόμα μια φορά φιλοξενούνται γνωστά ονόματα της ελληνικής και διεθνούς Jazz σκηνής, όπως οι Opera Chaotique, η Carmen Souza, οι «δικοί» μας Blues Wire και ο Δημήτρης Καλαντζής.

OPERA CHAOTIQUE proudly presents "A Jazz up Opera Show"
6, 13, 20 & 27 Φεβρουαρίου

Μετά τις επιτυχημένες εμφανίσεις τους στο Half Note, οι Opera Chaotique επιστρέφουν για να παρουσιάσουν την πιο χαοτική, κωμική όπερα. Στα μέσα του 19ου αιώνα σε ένα σκοτεινό θέατρο στο κέντρο του Παρισιού, ο Tenorman έπαιζε το Φάντασμα της Όπερας και ο Voodoo Drummer κρουστά στην ορχήστρα. Η παράσταση κατέβηκε αμέσως. Έτσι δημιούργησαν τους Opera Chaotique και παρουσιάζουν πια μια μοναδική παράσταση που συνδυάζει διαφορετικά είδη μουσικής όπως Opera, Jazz, Cabaret, Musical και άλλα, όλα μέσα από μια κωμική ιστορία, σε ένα συνδυασμό με αυτοσχεδιασμούς και στιγμιαία αλληλεπίδραση με το κοινό που ήδη κέρδισε την εύνοια του Βερολινέζικου τύπου και όχι μόνο.

Tenorman : Vocals / Piano & Mystery
Voodoo Drummer : Drums & Tricks

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ (χωρίς ποτό) : 12€



ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ-MANO’S
Χατζιδάκις και τζαζ

8/2/2012 - 12/2/2012

Μία από τις πιο εξέχουσες πρόσφατες δισκογραφικές παραγωγές στη χώρα μας είναι το «Mano’s» (Verve), μια τζαζ προσέγγιση στην μουσική του Μάνου Χατζιδάκι, με έναν τρόπο «τριτορευματικό» στην original εκδοχή του καθώς εκτός από το γκρουπ του πιανίστα Δημήτρη Καλαντζή (που είναι και εμπνευστής και διασκευαστής του project) εμπλέκονται και τα έγχορδα της Καμεράτας, σε σύμπλευση του τζαζ γκρουπ και της ορχήστρας εγχόρδων πάνω στην μουσική του Μάνου. Το αισθητικό αποτέλεσμα αυτής της παραγωγής είναι εξαιρετικό καθώς εμπεριέχει και εξισορροπεί το στοιχείο της πρωτοτυπίας – σε ελληνικό επίπεδο – αλλά και την αίσθηση του σεβασμού σε σχέση με το πρωτογενές υλικό που οι μουσικοί χειρίζονται και αναπτύσσουν.

Η αισθητική ποιότητα που πάντα διέκρινε τη μουσικη του Μάνου Χατζιδάκι διατηρείται εδώ – και βγάζει στο φως και επιπλέον διαστάσεις της μουσικής του τέχνης. Το κουιντέτο του Δημήτρη Καλαντζή αποτελείται από τον ίδιο στο πιάνο, τον Τάκη Πατερέλη στο άλτο σαξόφωνο, τον Ανδρέα Πολυζωγόπουλο στην τρομπέτα και το φλούγκελχορν, τον Αλέξανδρο-Δράκο Κτιστάκη στα ντραμς και τον Γιώργο Γεωργιάδη στο κοντραμπάσο. Στην παρουσίασή του στο Half Note Jazz Club οι τζαζ παράμετροι αυτής της μουσικής ακούγονται πιο έντονες.

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ (χωρίς ποτό) : ΤΡΑΠΕΖΙ: 20€ , ΒΑR & ΕΞΩΣΤΗΣ 15€, ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ (BAR & ΕΞΩΣΤΗΣ): 10€
ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ:
Τετάρτη έως Σάββατο ώρα έναρξης 22:30, Κάθε Κυριακή ώρα έναρξης στις 21:00



CARMEN SOUZA
The new diva of Cabo Verdean World Jazz sounds
15/2/2012 - 19/2/2012

Η σπουδαία Carmen Souza από το Πράσινο Ακρωτήρι, είναι αναντίρρητα μια ξεχωριστή μουσική παρουσία τοποθετημένη καλλιτεχνικά στο σημείο «συνάντησης» της παραδοσιακής μουσικής του Cabo Verde και της world Jazz. Μεγαλωμένη σε περιβάλλον Κρεωλών, ανακάλυψε από πολύ μικρή το «Sodade», του συναισθήματος προσμονής και νοσταλγίας για κάποιον ή κάτι που λείπει και φέρνουν μέσα τους γενιές παιδιών ναυτικών, όπως εκείνη! Ξεκίνησε μικρή να τραγουδά σε χορωδία Gospel ενώ επιρρεάστηκε από μουσικούς όπως ο Luis Morais αλλά και Nina Simone ή Billie Holiday. O κορυφαίος μπασίστας της Πορτογαλίας Theo Pas’cal, παραγωγός και μέντωρας της Carmen που ανακάλυψε το πληθωρικό της ταλέντο, την ώθησε στο να ακούσει πολύ την κορυφαία τζαζ του Bill Evans, του Hancock, του Miles ή του Horace Silver κι αυτό θα παίξει ρόλο στην μουσική της πορεία.

Η πρώτη της δισκογραφική δουλειά το 2005 έκανε τεράστια επίτυχία, με υλικό πολύ ενδιαφέρον σε κρεολική διάλεκτο όπου οι παραδοσιακοί ρυθμοί του Cabo Verde και τα mornas, συνδυάζονται με σύγχρονες jazz φόρμες και δίνουν μία τελείως άλλη διάσταση στην μουσική του Ακρωτηρίου. Της ίδια χρονιά αποθεούμενη από το διεθνή τύπο, θα κλιθεί στο περίφημο Φεστιβάλ Womad στην Αγγλία και μετά σ’ όλα τα Φεστιβάλ του κόσμου. Ακολούθησαν ακόμη δύο πολύ επιτυχημένοι δίσκοι, το “Verdade” και το “Protegid” που θα προταθεί και για καλύτερο άλμπουμ world μουσικής το 2010. Η Souza είναι πια μια μεγάλη φωνή και δύναμη της world μουσικής, που έχει τεράστια απήχηση και ζήτηση σε όλες της jazz σκηνές του κόσμου και έρχεται με το κουαρτέτο της να ενθουσιάσει κι εμάς.

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ (χωρίς ποτό) : ΤΡΑΠΕΖΙ: 25€ , ΒΑR & ΕΞΩΣΤΗΣ 20€, ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ (BAR & ΕΞΩΣΤΗΣ): 15

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ :
Τετάρτη έως Σάββατο ώρα έναρξης 22:30, Κάθε Κυριακή ώρα έναρξης στις 21:00

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v