Μουσική Σκηνή Αυλαία: Τι θα ακούσουμε τον Φεβρουάριο;

Από τους Χαΐνηδες μέχρι τον Μάνο Πυροβολάκη και από την Μελίνα Κανά μέχρι τους Χειμερινούς Κολυμβητές, το πρόγραμμα της Αυλαίας για τον Φεβρουάριο είναι γεμάτο από αγαπημένες μουσικές ελλήνων καλλιτεχνών. Δείτε το αναλυτικά.
Μουσική Σκηνή Αυλαία: Τι θα ακούσουμε τον Φεβρουάριο;
Μουσικά και σκηνικά ταξίδια μας επιφυλάσσει και για τον επόμενο μήνα η Μουσική Σκηνή Αυλαία, φιλοξενώντας αγαπημένους καλλιτέχνες του εγχώριου πενταγράμμου. Οι Χαΐνηδες, ο Μάνος Πυροβολάκης και η Μελίνα Κανά είναι μερικές μόνο από αυτούς. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεβρουαρίου παρακάτω.

Μαρία Τζομπανάκη και Λουδοβίκος των Ανωγείων
Ο έρωτας στην Κρήτη είναι μελαγχολικός αλλά η Αρετούσα θέλει να χορέψει!

Μια μουσικοθεατρική παράσταση με τη Μαρία Τζομπανάκη και το Λουδοβίκο των Ανωγείων.

Μια ανάμνηση μέλλοντος με αισθήματα ανυπακοής από τα αποθεματικά της Κρητικής Αναγέννησης. Ένα γλυκό κουταλιού από τη Μαρία και το Λουδοβίκο. Μια διήγηση με τον παλιό στέρεο λόγο... Το θεατρικό κείμενο είναι της Μάρως Βαμβουνάκη και παρουσιάζεται κάθε Τετάρτη.

Ώρα έναρξης: 22.00
Τιμή εισιτηρίου: 10 €



Μάνος Πυροβολάκης

Ο Μάνος ξεχώρισε ως ένας ιδιαίτερος τραγουδοποιός και ως ο σύγχρονος
λυράρης που συνδύασε μέσα από τις συνθέσεις του την pop-rock μουσική με τις
παραδοσιακές μελωδίες. Στις εμφανίσεις του στην Αυλαία, παράλληλα με τις επιτυχίες του: Το χαμόγελόσου, Τι μας ενώνει, Όλα για όλα, Στης εκκλησιάς την πόρτα, Αν η αγάπη κ.ά. -που όλοι έχουμε σιγοτραγουδήσει- θα μας παρουσιάσει το νέο του τραγούδι Εσύ που
αγαπούσα τόσο, ενόψει της κυκλοφορίας του νέου του album. Σε ένα πολύπτυχο πρόγραμμα γεμάτο εναλλαγές, στήνει και φέτος το δικό του κρητικό-rock πάλκο και μας τραγουδά διασκευές όπως τα Πού θα πας, Σ’ αυτό τον κόσμο κ.ά. κάνοντας πάντα αναφορά στην Κρητική παράδοση -και όχι μόνο- μέσα από τη δική του αισθητική προσέγγιση.

Πέμπτες 2, 9 και 16 Φεβρουαρίου.

Ώρα έναρξης: 22.00
Τιμή εισιτηρίου: 10 €



Χαΐνηδες
Θεοί και Δαίμονες

Ένα παράξενο μουσικό και σκηνικό ταξίδι, το οποίο περιλαμβάνει διαφορετικούς και ελκυστικούς σταθμούς, εκτυλίσσεται στη μουσική σκηνή Αυλαία στο Βοτανικό, όπου δίνουν ραντεβού οι Χαΐνηδες με τη χορεύτρια-ακροβάτισσα Χριστίνα Σουγιουλτζή και τους μουσικούς Θοδωρή Ρέλλο (σαξόφωνο) και Κλέωνα Αντωνίου (ηλεκτρική κιθάρα).

Όπως λένε οι Χαΐνηδες, η ζωή και η τέχνη είναι μια μεταδιδόμενη ταλάντωση. Στην παράσταση «Θεοί και Δαίμονες» η ταλάντωση έχει μεγάλο πλάτος: από τον κρητικό ήχο μέχρι τις τζαζ παραπομπές, από το βαλκανικό πανηγύρι μέχρι τις ροκ εξάρσεις, από το Λόρκα μέχρι τους Σούφι και από το χορό μέχρι την ακροβασία.

Σε αυτό το παράξενο ταξίδι περιπλέκονται παραδόσεις, ρυθμοί, ηχοχρώματα, αρχετυπικά σύμβολα, αρχαίοι και σύγχρονοι μύθοι, μυσταγωγία και έκσταση. Θεοί, μάγοι, γητευτές, ακροβάτες, αντάρτες, φτωχοδιάβολοι, τίγρεις, γεράκια, κουρσάροι και ληστές παρελαύνουν μπροστά σας, αιώνιοι ταξιδιώτες που ενσαρκώνονται από ένα θίασο δώδεκα αμετανόητων τσιρκολάνων. Πολλά διαφορετικά όργανα (φυσικά και ηλεκτρικά), σώματα δονούμενα και αιωρούμενα σε μια παράσταση άκρως επικίνδυνη γι αυτούς που θέλουν να ζουν συνηθισμένα…

Οι Χαΐνηδες είναι οι:
Δημήτρης Αποστολάκης: λύρα, τραγούδι
Δημήτρης Ζαχαριουδάκης: κιθάρα, τραγούδι
Μαρία Κώτη: τραγούδι
Αντώνης Σκαμνάκης: κοντραμπάσο, ηλεκτρικό μπάσο
Αλέξης Νόνης: κρουστά
Δημήτρης Μπρέντας: πνευστά
Μιχάλης Νικόπουλος: μπουζούκι, λαούτο, μαντολίνο
Μαζί τους ο Τάκης Κανέλλος: drums

Ώρα έναρξη:ς 22.30
Τιμή εισιτηρίου: 10 €



Νίκος Τατασόπουλος, Μαρία Κώτη και Δημήτρης Μυστακίδης

Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου στην Αυλαία, ο σολίστας του μπουζουκιού Νίκος Τατασόπουλος συντροφιά με τη Μαρία Κώτη στο τραγούδι και το Δημήτρη Μυστακίδη στην κιθάρα θα ερμηνεύσουν με μοναδικό τρόπο μουσικές και τραγούδια με ήχους λαϊκούς και ρεμπέτικους...

Ώρα έναρξης: 22.00
Τιμή εισιτηρίου: 10 €

Μελίνα Κανά και Λιζέτα Καλημέρη

Η Μελίνα Κανά συναντά τη Λιζέτα Καλημέρη για δύο μοναδικές παραστάσεις. Μαζί ετοιμάζουν ένα πρόγραμμα μελωδικό και χορταστικό που θα περιλαμβάνει τραγούδια από όλη την πορεία τους στο ελληνικό τραγούδι αλλά και διασκευές σε αγαπημένα τους κομμάτια.

Οι πάντα προσεκτικές επιλογές ως προς το ρεπερτόριό τους αποτελούν εγγύηση για μία ποιοτική παράσταση που θα αφήσει τα πιο όμορφα συναισθήματα. Τραγούδια όπως τα: Μεταξωτά, Βάλε Κρασί, Αερικό, Μιλώ για Σένα, Ήτανε Αέρας, Σαν Καταιγίδα, Σαλώμη, Πνοή του Ανέμου θα αναμιχθούν με παλιά αγαπημένα λαϊκά κομμάτια αλλά και με εκπλήξεις...

Οι δύο κυρίες θα μας μαγέψουν με τις μελωδίες και τις φωνές τους και θα μας εκπλήξουν με τον αυτοσχεδιασμό και το ταίριασμά τους.

Η μοναδική τους χημεία θα επιτρέψει στις χαρισματικές ερμηνεύτριες να προσαρμόσουν το ρεπερτόριό τους αντλώντας από τη διάθεση της στιγμής, και τελικά να χαρίσουν σε όσους παρευρεθούν μία αξέχαστη, γεμάτη και απολαυστική βραδιά. Επί σκηνής θα τις συντροφεύσουν δύο κορυφαίοι μουσικοί: ο Νίκος Μέρμηγκας στο μπουζούκι και το λαούτο, και ο Βαγγέλης Κονταράτος στις κιθάρες.

Ώρα έναρξης: 22.00
Τιμή εισιτηρίου: 10 €



Adriatica

Ένα ταξίδι με τα ωραιότερα τσιγγάνικα του κόσμου από τους Adriatica με τσιγγάνικες μελωδίες και αναμνήσεις από τη Βουδαπέστη...

Παίζουν:
Τζέκης Σουλκούκη: βιολί
Μαρία Λάρο: βιολί, τραγούδι
Κώστας Κουκουλίνης: κιθάρα
Χάρης Μέρμηγκας: μπάσο
Κωνσταντίνος Ράμμος: πιάνο
Κλέαρχος Κορκόβελος: κύμβαλο

Ώρα έναρξης: 22.00
Τιμή εισιτηρίου: 10 €

Σοφία Παπάζογλου
«…Και σαν τραγούδι σιγανό στα χείλη σου ν’ ανέβω»

Η Σοφία Παπάζογλου ανεβαίνει στη μουσική σκηνή Αυλαία για δύο μοναδικές παραστάσεις με τίτλο «…Και σαν τραγούδι σιγανό στα χείλη σου ν’ ανέβω», τις Τετάρτες 8 και 15 Φλεβάρη, παρέα με τρεις εξαιρετικούς σολίστες της «πρώτης γραμμής» και συνθέτες: το Μανώλη Καραντίνη στο μπουζούκι, το Ντάσο Κούρτι στο ακορντεόν και το Βασίλη Κετεντζόγλου στην κιθάρα.

Η Σοφία, μια από τις καταξιωμένες λαϊκές ερμηνεύτριες της γενιάς της με δεκαπενταετή και πλέον πορεία στην ελληνική δισκογραφία και στις μουσικές σκηνές, παρουσιάζει με τους συνεργάτες της ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα που περιλαμβάνει τραγούδια από τη δισκογραφία τους που έχουν αγαπηθεί, επιλεγμένα τραγούδια από το χώρο του έντεχνου και λαϊκού τραγουδιού και φυσικά αναφορές στην ευρύτερη λαϊκή μας παράδοση, αυτοσχεδιασμούς και διασκευές κομματιών ακόμη κι από το ξένο ρεπερτόριο, εμπλουτίζοντας έτσι τα ηχοχρώματα της παράστασης και προσφέροντας στο κοινό ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι.

Την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου θα ξαναβρεθεί επί σκηνής με τη Σοφία, μετά από πολλά χρόνια, ο σπουδαίος μπουζουξής και συνθέτης Μανώλης Πάππος για να παίξουν τραγούδια από τη δισκογραφική τους συνεργασία «Όσα σου μοιάζουν», αλλά και αυτά που αγαπούν.

Τετάρτες 8 και 15 Φεβρουαρίου.

Ώρα έναρξης: 22.00
Τιμή εισιτηρίου: 10 €



Χειμερινοί Κολυμβητές

Αποτελούν μοναδική περίπτωση μουσικού σχήματος! Γνωστοί τόσο για τις επιτυχημένες εμφανίσεις τους και τους φανατικούς οπαδούς τους, όσο και για την ιδιαιτερότητα της φωνής του τραγουδιστή τους, Αργύρη Μπακιρτζή, οι Χειμερινοί Κολυμβητές προκαλούν στις συναυλίες τους αξέχαστες εντυπώσεις σε όσους τους έχουν παρακολουθήσει έστω και μία φορά.

Παλαιοί όσο και ανανεωμένοι οι Χειμερινοί Κολυμβητές παρουσιάζουν όσα τραγούδια φέρνει η κάθε βραδιά και όσα τους ζητηθούν κάθε φορά από το κοινό αντλώντας από τους οχτώ δίσκους της 30ετούς παρουσίας τους στη δισκογραφία, αλλά και από άλλα ανέκδοτα τραγούδια. Οι σπάνιες εμφανίσεις τους αποτελούν γεγονός. Κάθε συναυλία τους είναι διαφορετική γιατί δημιουργείται αυτοστιγμεί και επί τόπου με τη συμμετοχή του κοινού και συνδυάζει παραδοσιακά και έντεχνα στοιχεία, εφαρμοσμένα από δεξιοτέχνες μουσικούς.

Παίζουν και τραγουδούν:
Κώστας Βόμβολος: ακορντεόν
Αργύρης Μπακιρτζής: τραγούδι
Δημήτρης Μυστακίδης: μπουζούκι, κιθάρα, τραγούδι
Θοδωρής Ρέλλος: σαξόφωνο
Ντένης Ρούσσος: τραγούδι, κιθάρα
Μιχάλης Σιγανίδης: κοντραμπάσο, τραγούδι
Κώστας Σιδέρης: τραγούδι, τζουράς

Ώρα έναρξης: 22.00
Τιμή εισιτηρίου: 10 €

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v