Δεκέμβριος στο Half Note Jazz Club

Πρώτη εμφάνιση για τον Βασίλη Λέκκα, ένα γυναικείο ντουέτο της σύγχρονης jazz που θα μαγέψει, η "φωνή" των Gotan Project και οι εκρηκτικοί Rhumba Bums του jump swing είναι κάποιες μόνο από τις εκπλήξεις του Half Note για τον Δεκέμβριο.
Δεκέμβριος στο Half Note Jazz Club
Πρώτη εμφάνιση για τον Βασίλη Λέκκα, ένα γυναικείο ντουέτο της σύγχρονης jazz που θα μαγέψει, η "φωνή" των Gotan Project και οι εκρηκτικοί Rhumba Bums του jump swing είναι κάποιες μόνο από τις εκπλήξεις του Half Note για τον Δεκέμβριο. Απολαύστε τις κερδίζοντας διπλές προσκλήσεις για κάθε εβδομάδα (δείτε στους ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ).

30/11/2011 - 4/12/2011
Βασίλης Λέκκας: Ηλεκτρικά Ταξίδια & Όνειρα
Ο Βασίλης Λέκκας με τραγούδια Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Γιάννη Σπάθα και Γιώργου Τρανταλίδη σε τζαζ και ρόκ προσεγγίσεις. Καλλιτεχνική επιμέλεια: Μιχάλης Κουμπιός

Την πρώτη του εμφάνιση κάνει στο Half Note ο σπουδαίος τραγουδιστής Βασίλης Λέκκας μαζί με μια ομάδα μουσικών με τεράστια εμπειρία στην τζαζ, το τζαζ ροκ και το progressive rock. Ο Αστερης Παπασταματάκης παίζει πλήκτρα και midi bass, ο Τάκης Πατερέλης σαξόφωνο, ο Νίκος Σπάθας και ο Σπήλιος Ζευκιλής ηλεκτρική κιθάρα και ο Νίκος Καπηλίδης ντραμς ενώ ο Βασίλης Λέκκας ερμηνεύει ένα κατάλληλα διασκευασμένο ευρύ (αισθητικά και συγκινησιακά) ρεπερτόριο.

Με εμπειρία που υπερβαίνει τα 30 χρόνια και ξεκινώντας με τον Μάνο Χατζιδάκι – σε μια συνεργασία που αποδείχθηκε μακροχρόνια και άκρως δημιουργική –, ενώ παράλληλα εμφανίζεται και ως ηθοποιός, ο Βασίλης Λέκκας έχει μόνο κορυφαίες καλλιτεχνικές στιγμές να επιδείξει. Συνεργάζεται με μουσικούς και συνθέτες ευρέως φάσματος, με τον Γιάννη Σπάθα, τον Μίκη Θεοδωράκη, την Μαρία Φαραντούρη, τον Γιάννη Μαρκόπουλο, τον Γιώργο Τρανταλίδη, τον Μάριο Στρόφαλη, τον Ανδρέα Θωμόπουλο, τον Σάκη Παπαδημητρίου και πολλούς άλλους δίνοντας ένα καλλιτεχνικό output που ξεχωρίζει στην ελληνική δισκογραφία. Όντας τραγουδιστής με μεγάλες τεχνικές και εκφραστικές δυνατότητες, ο Βασίλης Λέκκας παρουσιάζει εδώ μια ακόμα όψη της τέχνης του σε συνεργασία με εξαιρετικούς Έλληνες τζάζμεν...

Βασίλης Λέκκας: τραγούδι
Αστερής Παπασταματάκης: πλήκτρα, midi bass
Τάκης Πατερέλης: σαξόφωνο
Νίκος Σπάθας: ηλεκτρική κιθάρα
Σπήλιος Ζευκελής: ηλεκτρική κιθάρα
Νίκος Καπηλίδης: ντραμς

7/12/2011 - 11/12/2011
Σαβίνα Γιαννάτου & Maria Joao:
Voices from heaven
Δύο κορυφαίες γυναικείες φωνές της σύγχρονης μουσικής ή της jazz σε μια δημιουργική συνάντηση που απλώνεται σε ένα ευρύ μουσικό φάσμα και διαπερνά τις ..ετικέττες! Η Maria Joáo είναι μία παγκόσμια καλλιτέχνης με παρουσίες στα μεγαλύτερα Concert Halls του κόσμου. Η επωνομαζόμενη και “Vocal Queen of Portugal” προέρχεται από μια Πορτογαλοαφρικάνικη κληρονομιά που φρόντισε σ’όλη την πορεία της να βρίσκεται με τις αισθήσεις της ανοιχτές σε κάθε εξέλιξη της σύγχρονης τζαζ. Ιστορικά είναι τα ντουέτα της με την Γιαπωνέζα πιανίστρια της free jazz Aki Takase στα 80’s αλλά και οι συνεργασίες της με J. Zawinul, Hermeto Pascoal, R. Towner και άλλους ενώ διαχρονική είναι η συνεργασία με τον κορυφαίο πιανίστα Mario Laginha, με τον οποίο έκανε τις τεράστιες επιτυχίες. Εντυπωσίασε δε το Ελληνικό κοινό, όσες φορές παρουσιάστηκε στη χώρα μας τον καιρό δε αυτό παρουσιάζει– τις «Περιπέτειες των Μελισσών» με τους εξαίρετους Joăo Farinha και André Nascimento.

Η Σαβίνα Γιαννάτου – μία από της κορυφαίες φωνές της χώρας μας - έχει ήδη μια τεράστια διαδρομή στο τραγούδι που εκτείνεται από το έντεχνο, το αναγεννησιακό, το μεσαιωνικό και φτάνει στο παραδοσιακό και την Μεσόγειο, πάντα σε εξαιρετική σχέση με το πειραματικό στοιχείο και την έντονα διαπολιτισμική χροιά. Με πάνω από 20 δίσκους (αποκρύφωμα την συνεργασία διαρκείας με την ECM) στο ενεργητικό της μέχρι σήμερα και περιοδείες ανά τον κόσμο η Σαβίνα είναι μία διαρκώς ανανεούμενη μορφή της σύγχρονης μουσικής. Στις παραστάσεις της με την Ευγενία Καρλαύτη στο πιάνο προσεγγίζει γνωστά κομμάτια με ένα τελείως διαφορετικό αυτοσχεδιαστικό τρόπο.

Οι δύο αυτές μεγάλες φωνές της Joáo και της Γιαννάτου και οι μουσικοί τους, συναντώνται στην σκηνή του Half Note για πρώτη φορά και ενώνουν τις εμπειρίες τους σε μία πολλά υποσχόμενη μουσική πανδαισία με ...ουράνιες φωνές!

Maria João: φωνή
Σαβίνα Γιαννάτου: φωνή
Ευγενία Καρλαύτη: πιάνο
João Farinha: Fender Rhodes / πλήκτρα
André Nascimento: eletronics


14/12/2011 - 18/12/2011
Cristina Vilallonga Tango Quartet: Μύθοι του τάνγκο απ’ την φωνή των Gotan
Η Cristina Vilallonga σφράγισε τη μουσική των Gotan Project με τη φωνή της τόσο στο ντεμπούτο τους, “La Revancha de Tango”, αλλά και σε άλλα τρία album με τελευταίο το “Tango 3.0” του 2010. Με την συγκλονιστική της παρουσία, αποτελεί το σήμερα της συνέχειας της τάνγκο παράδοσης, πράγμα που αντικατοπτρίζεται απόλυτα και στα προσωπικά της άλμπουμ με το γκρουπ Tango Quartet. Το 2010 κυκλοφόρησε το τρίτο προσωπικό album της με τίτλο “Luna Borracha”.

Το ρεπερτόριό της βασίζεται σε κλασικά τάνγκο (ερμηνευμένα όμως με εντελώς προσωπικό ύφος) καθώς και σε δικές της συνθέσεις. Δίνει έτσι μια εκπληκτικά φρέσκια εικόνα αργεντίνικων ποιητικών ήχων και λόγων που φέρουν τη σφραγίδα μύθων όπως Homero Manzi, Anibal Troilo, José Dames, Astor Piazzola και J.L. Borges, αναμειγνύοντας την μελωδική ουσία του τάνγκο με ηχορυθμίες από τζαζ αλλά και κλασική μουσική. Η Villalonga έχει παρουσιάσει τη μουσική της σε ποικίλα φεστιβάλ ανά τον κόσμο – συμπεριλαμβανόμενης και της χώρας μας («Μουσικοί του Κόσμου» στην Πρέβεζα το 2005 αλλά και πρόσφατα στην Πάτρα). Στο σχήμα συμμετέχει και το ex-bandoneon των Gotan Project , o εξαίρετος Victor Villena. Για να παραφράσουμε τα σχόλια του διεθνούς τύπου για την Cristina Villalonga και το τάνγκο της, είναι «ένα μαργαριτάρι ασύλληπτων διαστάσεων, μια λεοπάρδαλη ανάμεσα σε γάτες…»

Cristina Vilallonga: φωνή
Sergio Gruz: πιάνο
Horacio Fumero: μπάσο
Victor Villena: μπαντονεόν

19/12/2011 - 27/12/2011
Steve Lucky & The Rhumba Bums: Hot Swing & Cool Jump Blues!
Μια δεκαπενταετία τώρα, ο Steve Lucky και το γκρουπ του, οι Rhumba Bums, αποτελούν το σήμα κατατεθέν του πιο εκρηκτικού jump σουίνγκ και του πιο κεφάτου ρυθμ εντ μπλουζ που ακούγεται αυτή τη στιγμή τόσο στην Αμερική όσο και στον υπόλοιπο κόσμο. Το φανταστικό αυτό γκρουπ δημιουργήθηκε στο Σαν Φρανσίσκο από τον πιανίστα/τραγουδιστή Steve Lucky και την τραγουδίστρια/κιθαρίστρια Carmen Getit. Οι δυο τους, με τη μοναδική χημεία και το χιούμορ τους αλλά και την ερμηνευτική τους άνεση, αναβιώνουν με μοναδικό τρόπο μια ποικιλία από μουσικά στυλ (μπλουζ, μπούγκι, ρυθμ εντ μπλουζ, σουίνγκιν τζαζ) της δεκαετίας του ’40 και του ’50, έχοντας όμως πλήρη επαφή με το σήμερα και το σύγχρονο χορευτικό σόου.

HALF NOTE JAZZ CLUB: Τριβωνιανού 17, Μετς (Αθήνα)
THΛ. CLUB: 210 9213360 (ΜΕΤΑ ΤΙΣ 20.00)
ΤΗΛ. ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ (ΔΕΥ-ΚΥΡ. 11.30-19.30): 210 9213310
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v