Bon Jovi – Brothers in Plugs: Το ΟΑΚΑ στην… πρίζα

Οι θρυλικοί Bon Jovi βάζουν φωτιά με τις ροκ μελωδίες τους στο ΟΑΚΑ, έχοντας συμπαραστάτες στην προσπάθεια τους νεαρούς και πολλά υποσχόμενους Brothers in Plugs, οι οποίοι μας μίλησαν εφ' όλης της ύλης.
Bon Jovi – Brothers in Plugs: Το ΟΑΚΑ στην… πρίζα
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Οι συστάσεις στην περίπτωση των Bon Jovi περιττεύουν. Το συγκρότημα από το New Jersey της Αμερικής, που ήδη διανύει την τρίτη δεκαετία της ιστορίας του, αποτελεί την μπάντα με τις περισσότερο επιτυχημένες περιοδείες παγκοσμίως, τόσο σε προσέλευση κοινού όσο και σε εισπράξεις.

Δεν είναι τυχαίο μάλιστα ότι το “Lost Highway Tour” το 2008 αναδείχθηκε ως το Nούμερο Ένα Παγκόσμιο Τour της Χρονιάς, από το περιοδικό Billboard, έχοντας πουλήσει συνολικά 2.157.675 εισιτήρια, ενώ το “The Circle Tour” που ξεκίνησε στις 11 Φεβρουαρίου του 2010, μετράει ένα σερί 35 sold out συναυλιών στην Αμερική και δώδεκα συνεχόμενων συναυλιών στο 02 Arena του Λονδίνου, έχοντας πουλήσει μέχρι στιγμής 1.345.859 εισιτήρια.

Η συναυλία τους στο ΟΑΚΑ την Τετάρτη 20 Ιουλίου πραγματοποιείται στα πλαίσια του “Open Air 2011 Tour” και στην ουσία θα αποτελέσει μια μουσική ανασκόπηση των πιο σημαντικών σταθμών στην καριέρα τους. 

Story of their life… 

Σχηματίστηκαν τον Μάρτιο του 1983 από τους Τζον Μπον Τζόβι, Ντέιβιντ Μπράιαν, Αλεκ Τζον Σατς, Τίκο Τόρρες και Ντέιβ Σάμπο και έμειναν μαζί για περίπου μια δεκαετία. Το 1984 ηχογράφησαν τον πρώτο, ομώνυμο, δίσκο τους, στον οποίο συμπεριλαμβανόταν η πρώτη τους επιτυχία Runaway, ενώ την ίδια περίοδο εμφανίστηκαν ως support σε συναυλίες των ZZ Top, Kiss και Scorpions.



Ο δεύτερός τους δίσκος «7800° Fahrenheit» δεν σημείωσε την αναμενόμενη επιτυχία, αλλά το 1986 με την κυκλοφορία του «Slippery When Wet» κατάφεραν να καθιερωθούν με επιτυχίες όπως το «You Give Love a Bad Name» και «Livin' On a Prayer». Τα δύο αυτά τραγούδια σκαρφάλωσαν στην κορυφή των charts στην Αμερική, κάνοντας το εν λόγ άλμπουμ το πιο εμπορικό στην καριέρα τους μέχρι σήμερα.
 


Ακολούθησε το άλμπουμ “New Jersey”, το οποίο παρέμεινε στη κορυφή των charts για τέσσερις συνεχόμενες εβδομάδες πουλώντας στις ΗΠΑ 7 εκατομμύρια κομμάτια, ενώ το 1992 κυκλοφόρησε το “Keep the Faith”. Παρά τις φήμες για ενδεχόμενη διάλυσή τους, το 2000 οι Bon Jovi κυκλοφορούν το “Crush”, με το αγαπημένο hit “It’s My Life” και πέντε χρόνια αργότερα επανέρχονται στο προσκήνιο με το “Have a Nice Day”, απ’ όπου και το ομώνυμο δημοφιλές τραγούδι. Μπορεί το “Circle” του 2009 να μην είχε την αναμενόμενη εισπρακτική επιτυχία, αλλά η περιοδεία που συνόδευσε την κυκλοφορία του ήταν άκρως επιτυχημένη, επιβεβαιώνοντας την άποψη ότι οι Bon Jovi αποτελούν ένα εκρηκτικό live συγκρότημα.





Οι Bon Jovi σε αριθμούς

120.000.000
δολάρια Οι πωλήσεις των album τους παγκοσμίως
35.000.000 Οι Fans που τους έχουν δει ζωντανά
2.650 Το νούμερο των συναυλιών που έχουν πραγματοποιήσει παγκοσμίως
50 Οι χώρες όπου έχουν παίξει ζωντανά
30 Οι χώρες που θα επισκεφθούν οι Bon Jovi κατά τη διάρκεια του Open Air 2011 Tour
4 Οι φορές που το Billboard ανέδειξε τους Bon Jovi ως το Νούμερο Ένα Hot Tour του 2010


Brothers in Plugs: 4 ροκ… αρχιτέκτονες

Τέσσερα αδέρφια, τέσσερεις φοιτητές Αρχιτεκτονικής με ροκ ανησυχίες και επιρροές από Bowie, Pink Floyd, Lou Reed και U2, τέσσερα χρόνια μουσικών αναζητήσεων. Οι Brothers in Plugs ξεκίνησαν το 2007 να συνθέτουν τα δικά τους ροκ κομμάτια με αγγλικό στοίχο και επενδύοντας στο πηγαίο τους ταλέντο, τις live εμφανίσεις, αλλά και την… οικογενειακή τους χημεία, κατάφεραν εν έτει 2011 να αποκτήσουν την αναγνωρισιμότητα που τους αξίζει.
Αποκορύφωμα το ότι επιλέχθηκαν από το management των Bon Jovi για να ανοίξουν τη συναυλία τους στο ΟΑΚΑ, ύστερα από διαγωνισμό του Jumping Fish. Έτσι την Τετάρτη 20 Ιουλίου, ο Βασίλης (φωνή, κιθάρα), ο Κοσμάς (μπάσο), ο Δαμιανός (πλήκτρα, φωνή) και ο Ηλίας Αρωνίδης (τύμπανα) θα έχουν την ευκαιρία να αποδείξουν – αυτή την φορά σε πολύ μεγαλύτερο κοινό – ότι δεν είναι ένα ακόμα νεανικό γκρουπάκι της σειράς. Και είμαστε σίγουροι ότι θα το καταφέρουν. 

Μιλήσαμε με τον Βασίλη Αρωνίδη για τα όσα πρόκειται να γίνουν την Τετάρτη το βράδυ αλλά και την αφετηρία των Brothers in Plugs.

Πώς προέκυψε η ιδέα για την δημιουργία των Brothers in Plugs;

Μιας και είμαστε αδέρφια, λειτουργούμε σαν group πολύ καιρό πριν πιάσουμε όργανα στα χέρια μας… Οι Brothers in Plugs ήταν το έναυσμα για μια διαφορετικού τύπου συλλογικότητα, από αυτές που ήδη τόσα χρόνια είχαν αναπτυχθεί μεταξύ μας. Μια συλλογικότητα με κοινούς στόχους και οράματα, με σκληρή δουλειά και φυσικά πολλή μουσική.

Ποιες είναι οι επιρροές σας;

Η αλήθεια είναι ότι μέχρι ενός σημείου μεγαλώσαμε με τη δισκοθήκη των γονιών μας και νομίζω ότι αυτά τα χρόνια έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην διαμόρφωση της μουσικής μας παιδείας. Αγαπήσαμε το ροκ του 60 και του 70 ακούγοντας Kinks, Beatles, Pink Floyd, Rolling Stones, David Bowie και την jazz μέσα από τον Miles Davis, τον Thelonious Monk, τον Charles Mingus. Η λίστα θα μπορούσε να μακρύνει πολύ και να φτάσουμε και σε συγκροτήματα που εμφανίστηκαν πολύ πρόσφατα, θέλοντας να τονίσω ότι δεν γίνεται να αποδόσεις την μουσική σου παιδεία σε πέντε-έξι ονόματα. Έχουμε ανοιχτά τα αυτιά μας και συλλέγουμε διαρκώς νέα πληροφορία. Όλα τα ακούσματα αυτά και ο σύγχρονος ήχος του ροκ με τον οποίο πειραματίζονται τα συγκροτήματα της εποχής μας, αποτελούν διαρκή έμπνευση για εμάς.



Πόσο εύκολο/δύσκολο είναι να συνεργαστούν μουσικά τέσσερα αδέρφια;

Για να μπορέσεις μέσα σε μια μπάντα να αποδώσεις, χρειάζεται να αισθανθείς την ασφάλεια της φιλίας και της αλληλοκάλυψης. Εμείς είμαστε κάτι παραπάνω από καλοί φίλοι, είμαστε αδέρφια. Όχι μόνο οι δεσμοί μεταξύ μας είναι πολύ ισχυροί, αλλά έχουμε εκ γενετής τις προδιαγραφές για να ταιριάξουμε.

Μίλησέ μας για το πρώτο σας άλμπουμ..

Tο πρώτο μας album με τίτλο "The Day Just Begun", που μόλις κυκλοφόρησε, εκφράζει την αγωνία αλλά και την αισιοδοξία μας για το τί συμβαίνει γύρω μάς. Την ανάγκη να βρεθεί ένα καταφύγιο… τώρα που ο μικρός επαναστάτης έχει αιτία… τραγουδάει παλιά τραγούδια… και πιστεύει ότι έχουμε ελπίδα… στη μέρα που μόλις ξεκίνησε!

To album θα περιέχει 11 κομμάτια ένα εκ των οποίων ένα είναι και το Can't Find a Shelter με το οποίο συμμετείχαμε στο διαγωνισμό. Έχουμε δουλέψει πολύ για αυτό το album το οποίο ηχογραφήθηκε live, σε μεγάλο βαθμό, σε πολύ καλά studio όπου συνεργαστήκαμε με αξιόλογους ανθρώπους όπως ο Γιάννης Μεθενίτης (παραγωγός), ο Νίκος Φουρνογεράκης (NF Studios), ο Αντρέας Μαντόπουλος (Studio Μεγάρου Μουσικής) καθώς και αγαπητούς μουσικούς όπως ο David Lynch (σαξόφωνο) και ο Δημήτρης Γούζιος (τσέλο). Ήταν μια ωραία εμπειρία για εμάς την οποία ελπίζουμε να απολαύσετε και εσείς!



 Πώς αποφασίσατε να δηλώσετε συμμετοχή για support στους Bon Jovi; Σας αρέσουν σαν μπάντα ή απλά θέλατε να ακουστεί η μουσική σας σε ένα ευρύτερο κοινό;

Ποτέ δεν συμμετείχαμε σε διαγωνισμούς, για μπάντες ή τραγούδια, μεγάλων εταιρειών οι οποίοι είναι ιδιαίτερα στη μόδα τώρα τελευταία. Ο διαγωνισμός του jumping fish (παραγγελία των Bon Jovi) ήταν κάτι εντελώς διαφορετικό. Ήταν ουσιαστικά ένα κάλεσμα σε συναυλία, ένα κάλεσμα να έρθεις πραγματικά σε επαφή με την ημιερασιτεχνική ελληνική μουσική σκηνή. Αυτός ο απλός χαρακτήρας του διαγωνισμού είναι που μας κίνησε το ενδιαφέρον και μας έκανε όλους να συμφωνήσουμε αμέσως. Οι Bon Jovi μας αρέσουν, μας αρέσει η μουσικής τους, και δεν ξεκινήσαμε με το σκεπτικό απλά να ακουστεί η μουσική μας σε ένα ευρύτερο κοινό, αλλά σε κοινό που θα μπορούσαμε να έχουμε κάποια αποδοχή. Και αυτή η εμφάνιση είναι κάτι το ουσιαστικό.



Ποιά η άποψή σας για πρωτοβουλίες τύπου Jumping Fish; Κατά πόσο μπορεί το διαδίκτυο να συνεισφέρει στην αναγνωρισιμότητα μιας μπάντας;

Είναι ευχάριστο να βλέπεις ότι πίσω από μερικά πράγματα υπάρχει και το μεράκι. Το Jumping Fish της Cosmote πιστεύουμε πως έχει καταφέρει κάτι πολύ σημαντικό για την ελληνική μουσική σκηνή. Δίνει την ευκαιρία σε νέα συγκροτήματα και καλλιτέχνες να αναδειχθούν και να ακουστούν. Πολλές ελληνικές μπάντες μάλιστα, ακούγονται ακόμα και στο ραδιόφωνο μετά από κάποια διάκριση τους στο Jumping Fish. Και τώρα το διαδίκτυο δίνει την πλήρη ελευθερία κινήσεων και προώθησης μιας μπάντας, ακόμα και από τα ίδια της τα μέλη. Εύκολη δημιουργία προσωπικής ιστοσελίδας, διακίνηση demo, φωτογραφίες και βίντεο, σου δίνουν την ευκαιρία να αποκτήσεις μια ευπαρουσίαστη εικόνα, προσβάσιμη από όλους.

Σε ποιές συναυλίες σκέφτεστε να πάτε φέτος και γιατί;

Στους Bon Jovi γιατί ακούσαμε ότι έχουν καλό Support!
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v