Thievery Corporation: "Chill out" μελωδίες στον Λυκαβηττό

Με ρυθμό, μελωδία και μπόλικα πολιτικά μηνύματα, το ντουέτο των Thievery Corporation, έρχεται στην Ελλάδα έχοντας στις αποσκευές του τον τελευταίο τους δίσκο με τίτλο 'Culture of Fear'.
Thievery Corporation: Chill out μελωδίες στον Λυκαβηττό
Σχηματίστηκαν το 1995, στο bar Eighteenth Street Lounge, το οποίο αργότερα δάνεισε το όνομά του και στην δισκογραφική εταιρεία που ίδρυσαν. Γνωστοί στο ευρύ κοινό έγιναν το 1997, όταν και κυκλοφόρησαν το ''Sounds from the Thievery Hi-Fi'', ένα πρωτοποριακό άλμπουμ στο οποίο οι δύο μουσικοί αναμίγνυαν με μαεστρία dub reggae, acid jazz, vintage και rock ήχους, προσθέτοντας αιθέρια γυναικεία φωνητικά αλλά και ρίμες από mc's. Κάπως έτσι καθιέρωσαν την γνωστή chill out ή lounge μουσική.

Το 2000 κυκλοφορούν το "The Mirror Conspiracy" – με το δημοφιλές single Lebanese Blonde - και το 2002 το "The Richest Man in Babylon", το οποίο περιείχε 15 κομμάτια με συμμετοχές από τραγουδίστριες που έκτοτε συνεργάστηκαν σταθερά μαζί τους (Εmiliana Torrini, Loulou και Pam Bricker). Ύστερα από τρία χρόνια κυκλοφορούν το ψυχεδελικό The Cosmic Game, με ειδικές συμμετοχές από αστέρια της διεθνούς ροκ σκηνής όπως ο Perry Farrell, o David Byrne ή ο Wayne Coyne των Flaming Lips.



Το 2006 ακολουθεί το άλμπουμ “Versions”, μια συλλογή από διασκευές αγαπημένων καλλιτεχνών του ντουέτου όπως οι The Doors, Sarah McLachlan, Astrud Gilberto, Nouvelle Vague, Wax Poetic with Norah Jones, Anoushka Shankar και Transglobal Underground.

Αν έχουν ξεχωρίσει για κάτι οι Thievery Corporation είναι γιατί εξερευνούν ξένες κουλτούρες χωρίς προκαταλήψεις και ηχογραφούν τραγούδια που διηγούνται ιστορίες για έναν καλύτερο κόσμο. Αυτό σκοπεύουν να κάνουν και στις 14 Ιουλίου στο Λυκαβηττό και μια ημέρα πριν στη Θεσσαλονίκη, έχοντας στις αποσκευές τους και το ολοκαίνουργιο άλμπουμ τους με τίτλο Culture of Fear.



Η συναυλία τους θα είναι ένα φαντασμαγορικό show ήχου με visual art, 14 μουσικούς επί σκηνής, εντυπωσιακά γυναικεία φωνητικά, δυνατούς στίχους, βραζιλιάνικη bossa nova, τζαμαϊκανή reggae, ήχους και ρυθμούς από την μακρινή Ινδία και την Μέση Ανατολής και όλες τις μεγάλες επιτυχίες τους από το παρελθόν.

INFO:
Thievery Corporation
14 Ιουλίου
Θέατρο Λυκαβηττού
ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ:
ΤΑΜΕΙΟ: 35 ευρώ

Άλλοι σταθμοί της περιοδείας:
Θεσσαλονίκη: 13/07/2011, Μονή Λαζαριστών, τιμή εισιτηρίου 35 ευρώ

Προπώληση εισιτηρίων: Metropolis, Public, Ticket House και ηλεκτρονικά στο www.ticketservices.gr
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v