Lolek: "Δεν έχω καμία σχέση με τον ήρωα κινουμένων σχεδίων"

Ο ανερχόμενος τραγουδοποιός Γιάννης Αναγνωστάτος ή αλλιώς "Lolek", μίλησε στο In2life για τις μουσικές του επιρροές, το νέο του άλμπουμ και την επικείμενη συναυλία του στην Τεχνόπολη.
Lolek: Δεν έχω καμία σχέση με τον ήρωα κινουμένων σχεδίων
της Φιλουμένας Ζλατάνου

Το όνομα Γιάννης Αναγνωστάτος σίγουρα δε σας θυμίζει τίποτα. Το «alter ego» του, όμως ο τραγουδοποιός Lolek, πιθανότατα σας χτυπάει καμπανάκια. Εδώ και δύο χρόνια έχει δημιουργήσει αρκετό ντόρο με τις μουσικές και τα τραγούδια του. Ο πρώτος του δίσκος «Alone» κυκλοφόρησε το 2009 με αγγλικούς στίχους, ενώ το 2011 βγήκε ο «Αχινός», με ελληνικό στίχο. Επηρεάζεται και εμπνέεται από τις μουσικές καλλιτεχνών όπως ο Johnny Cash, ο Bob Dylan, ο Leonard Cohen και ο Lou Reed και ταυτόχρονα μελοποιεί «Τα Κεριά» του Κωνσταντίνου Καβάφη. Μία ιδιαίτερη περίπτωση τραγουδοποιού που δε διστάζει να λέει ότι στις 3 Ιουλίου στην Τεχνόπολη θα κλείσει το πρόγραμμα του με ρεμπέτικα.

Τι σε ελκύει στην καρτουνίστικη φιγούρα του Lolek και ποια στοιχεία του, ίσως, ενστερνίζεσαι;

Δεν υπάρχει καμία σύνδεση με μένα και τον ήρωα κινουμένων σχεδίων πέρα από το γεγονός ότι δανείζομαι το όνομά του. Προέκυψε τυχαία.

Πώς συνυπάρχουν οι Johnny Cash, Bob Dylan, Leonard Cohen, Lou Reed και Thalia Zedek στις μελωδίες σου και ποια βαθιά ανάγκη σου εξυπηρετεί η τραγουδοποιϊα;

Η μουσική των συγκεκριμένων ανθρώπων αλλά και αρκετών άλλων με εμπνέει και με ενθουσιάζει. Προσωπικά αισθάνομαι πολύ έντονα τη στιγμή που προκύπτουν νέες ιδέες. Είναι σαν τον οργασμό και μακάρι να συνεχίσει να συμβαίνει. Έπειτα ολόκληρη η διαδικασία για να ολοκληρώσω ένα τραγούδι είναι συγκλονιστική. Ευτυχώς θέλει πολύ δουλειά και χρόνο και με κρατάει σε μόνιμη διέγερση.

Έχεις πει ότι δε θεωρείς τον εαυτό σου καλλιτέχνη, τι σημαίνει η λέξη αυτή και εντέλει τι είσαι;

Δεν πρόκειται να επιχειρήσω να ορίσω τί είμαι. Ας μείνουμε στο ότι μου αρέσει να γράφω μουσική και στίχους.

Ο «Αχινός» είναι ένα θαλάσσιο ζώο που παρότι νόστιμο έχει πολλά αγκάθια για να προστατευτεί. Εσύ τι άμυνες έχεις; Και πώς από τον αγγλόφωνο αποφάσισες να περάσεις στον ελληνικό στίχο;

Ο αχινός δεν είναι και τόσο νόστιμος αλλά γούστα είναι αυτά. Σίγουρα ο μηχανισμός άμυνάς του είναι εντυπωσιακός. Προσωπικά νιώθω ασφαλής και δυνατός όταν είμαι σίγουρος και περήφανος για αυτό που κάνω. Συνεπώς με αυτό τον τρόπο δεν έχω ανάγκη να αμυνθώ από κάτι. Αν αρέσει ή δεν αρέσει αυτό που κάνω είναι κάτι πέρα από μένα. Πέρασα στον ελληνικό στίχο γιατί ένιωσα την ανάγκη να το κάνω.

Τι να περιμένουμε να ακούσουμε στις 3 Ιουλίου στην Τεχνόπολη;

Θα παίξω τραγούδια και από τους δύο δίσκους και μετά θα παίξουμε ρεμπέτικα με διάφορους φίλους μουσικούς, μέχρι να μας κλείσουνε...


info:
ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ – ΓΚΑΖΙ (Κεντρική αυλή)
Πειραιώς 100 - Αθήνα
Τηλ.: 210 3475518, 210 3461589
Είσοδος: 10 €
Ώρα έναρξης: 21.00

Πρόσβαση:
Τρόλεï: No. 21 (από Ομόνοια), Στάση «Παλαιά Αγορά»
Λεωφορεία: 035, 049, 811, 838, 914, Β18, Γ18, 731, 031, Στάση «Παλαιά Αγορά»
Μετρό: Σταθμός «Κεραμεικός»
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v