Μάνος Αχαλινωτόπουλος (και φίλοι) για μια βραδιά στον Σταυρό

Ένας από τους κορυφαίους Έλληνες μουσικούς, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος, παρουσιάζει τον νέο του δίσκο "Ζωπυρείν", παρέα με τους Αλκίνοο Ιωαννίδη, Παύλο Παυλίδη και Ελένη Τσαλιγοπούλου, την Τετάρτη 24/11 στον Σταυρό του Νότου. Το In2life θα είναι εκεί.
Μάνος Αχαλινωτόπουλος (και φίλοι) για μια βραδιά στον Σταυρό
“Το "Ζωπυρείν", ο καινούργιος δίσκος του Μάνου Αχαλινωτόπουλου, ξεδιπλώνεται
σαν ήχος από παιχνίδι παιδικό που δίπλα στους ουρανοξύστες κάνει τον Χέντριξ
να φυσά με φουσκωμένα μάγουλα μια πνευστή κιθάρα”
Γιώργος Χριστοδουλόπουλος, περιοδικό ΕΨΙΛΟΝ, 10/10/2010

Όπου φίλοι εννοούμε τους Αλκίνοο Ιωαννίδη, Παύλο Παυλίδη και Ελένη Τσαλιγοπούλου. Οι τρεις αυτοί σπουδαίοι καλλιτέχνες θα είναι παρόντες στην παρουσίαση του «Ζωπυρείν», στο πλευρό του Μάνου Αχαλινωτόπουλου, το βράδυ της Τετάρτης, 24 Νοεμβρίου, στην Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου. θα μας μυήσει στον ήχο της φωτιάς, συστήνοντάς μας τη νέα του δισκογραφική πρόταση.

Είναι σίγουρα ένας από τους κορυφαίους Έλληνες μουσικούς, αναγνωρισμένος και στο εξωτερικό για το ξεχωριστό παίξιμο στο κλαρίνο. Ξέρει να υφαίνει μουσικές, στις οποίες εμπεριέχεται η παράδοση και ο μοντέρνος ήχος. Ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος έχει ταξιδέψει παίζοντας κλαρίνο, καβάλ, ζουρνά και φλογέρες σε περισσότερες από 35 χώρες σε όλο τον κόσμο, συμμετέχοντας σε συναυλίες και παραστάσεις.

Ξεκινώντας από το τραγούδι της πυροβασίας του Μικροκωνσταντίνου και τα Αναστενάρια, ο Αχαλινωτόπουλος φτάνει στον ηλεκτρισμένο, οργιαστικό ήχο, προκαλώντας τον καθωσπρεπισμό αλλά και ανατρέποντας τους «κανόνες» και τις φόρμες. Το «Ζωπυρείν» κυκλοφόρησε από τη Roll Out Vision Services, σε παραγωγή του Χρυσόστομου Μουράτογλου, ενώ τις ηχογραφήσεις και τις μίξεις υπογράφουν οι Χρυσόστομος Μουράτογλου και Goetz B.

Η κυκλοφορία αποτελεί ένα ξεχωριστό γεγονός από μόνη της, ενώ σε συνδυασμό με την παρουσίασή του, θεωρείται must για το κοινό. Μία παρουσίαση διαφορετική από τις συνηθισμένες, με πολύ τραγούδι και καλή μουσική.

Ώρα έναρξης: 22.00.
Σταυρός του Νότου: Φραντζή & Θαρύπου 35-37, Νέος Κόσμος, τηλ. 2109226975. 2109239031
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v