Συναυλία ελληνο-τουρκικής συνεργασίας στο Μουσείο Μπενάκη

Στο πλαίσιο του διαπολιτισμικού διαλόγου και των κοινών δράσεων Ελλάδας-Τουρκίας διοργανώνεται μουσική βραδιά σύμπραξης στο Μουσείο Μπενάκη, υπό την αιγίδα σημαντικών φορέων.
Συναυλία ελληνο-τουρκικής συνεργασίας στο  Μουσείο Μπενάκη
Υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού της Ελλάδας και της Πρεσβείας της Τουρκίας στην Ελλάδα, η Γενική Πρόξενος της Τουρκίας Αθηνών Πειραιώς κυρία Beyza Üntuna και η Πρόεδρος της Η&M (Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά & Μουσεία) κυρία Λίλα ντε Τσάβες διοργανώνουν μια Ελληνο-Τουρκική μουσική βραδιά το Σάββατο, 9 Οκτωβρίου 2010, στις 8:30 μ.μ. στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς 138

Στην συναυλία σύμπραξης των δύο λαών συμμετέχουν ο Τούρκος βιρτουόζος Tahir Aydoğdu και η Καμεράτα-Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Η Καμεράτα-Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής από την ίδρυσή της το 1991, εκτός από τις τακτικές εμφανίσεις της στο πλαίσιο των προγραμματισμένων εκδηλώσεων του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, έχει έντονη καλλιτεχνική παρουσία σε ολόκληρη την Ελλάδα και στο εξωτερικό (Αγγλία, Ιταλία, Γαλλία, Αυστρία, Γερμανία, Ισπανία, Σουηδία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Κύπρο, Πολωνία, Χονγκ Κονγκ, Φιλανδία, Κίνα).

Ο Tahir Aydoğdu, έχοντας ηχογραφήσει 23 άλμπουμ και έχοντας περιοδεύσει σε 50 χώρες, μεταφέρει το πολυβραβευμένο ταλέντο του στην Αθήνα για ένα βράδυ μουσικής ένωσης των δύο λαών.

Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει τα έργα των: Φίλιππoυ Τσαλαχούρη: Τρεις χορευτικές Μικρασιατικές εικόνες Ferid Alnar: Κοντσέρτο για κανονάκι και ορχήστρα εγχόρδων σολίστ Tahir Aydoğdu Pyotr Ilyich Tchaikovsky: Souvenirs de Florence, Opus 70. Τη συναυλία θα διευθύνει ο αρχιμουσικός Αναστάσιος Συμεωνίδης.

H World Heritage & Museums, που στηρίζει την συναυλία, είναι ένας οργανισμός μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με έδρα την Αθήνα, στοχεύει στην προώθηση του παγκόσμιου πολιτισμικού αποθέματος, μέσα από ενέργειες επικοινωνίας, εκπαίδευσης και έρευνας. Οι ενέργειες της Heritage & Museums στηρίζονται στη συνεργασία και τον εθελοντισμό, με ιδιαίτερη ευαισθησία στα άτομα με ειδικές ανάγκες και εν γένει τις πολιτισμικά αποκλεισμένες ομάδες, όπως, επίσης, και το περιβάλλον.

Σάββατο 9 Οκτωβρίου, 20.30
Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138


Τιμή εισιτηρίων: 25, 20, 10 ευρώ.
Διάθεση εισιτηρίων: reception του Μουσείου Μπενάκη, Κουμπάρη 1 και την ημέρα της συναυλίας: ταμεία Μουσείου Μπενάκη, Πειραιώς 138
τηλ. 210 3671057, 210 7228701, 6946824198
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v