EuroVoice 2010: Βροχή «αστέρων» στην Αθήνα - χωρίς Σάκη

Στην Αθήνα θα χτυπήσει η καρδιά της ευρωπαϊκής μουσικής στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου. Ο Enrique Iglesias, η Anastacia και 33 νέες φωνές θα γεμίσουν το ΟΑΚΑ με το ταλέντο τους, υποσχόμενοι ένα εκρηκτικό show.
EuroVoice 2010: Βροχή «αστέρων» στην Αθήνα - χωρίς Σάκη
** Με ανακοίνωση που απέστειλε το γραφείο επικοινωνίας του Σάκη Ρουβά στην συνέντευξη τύπου του Eurovoice, την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου, ανακοινώθηκε πως ο καλλιτέχνης για αδιευκρίνιστους μέχρι εκείνη τη στιγμή λόγους δεν θα συμμετάσχει στην διοργάνωση και τις δύο συναυλίες του διαγωνισμού. Οι υπόλοιποι καλλιτέχνες, ωστόσο, καθώς και η ίδια η Pamela Anderson, η οποία μίλησε στην συνέντευξη τύπου, θα εμφανιστούν κανονικά.**

Όσοι κουραστήκατε με την Eurovision που μονοπωλούσε τα τελευταία χρόνια το διαγωνιστικό ενδιαφέρον της φιλόμουσης Γηραιάς Ηπείρου, ήρθε η ώρα να αναθαρρήσετε. Ο πρώτος διαδικτυακός μουσικός διαγωνισμός της Ευρώπης είναι γεγονός και θα ξεκινήσει το ταξίδι του σε λίγες μέρες από την χώρα μας, φέρνοντας στις αποσκευές του ένα all-star τραγουδιστικό show και το τρόπαιο για την φετινή «Φωνή της Ευρώπης».

Ο διαγωνισμός EuroVoice κάνει την παρθενική του εμφάνιση στο μουσικό προσκήνιο το 2010, ως ο διαγωνισμός στον οποίο τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο έχει το κοινό. Οι κάτοικοι καθεμίας από τις 33 ευρωπαϊκές χώρες που συμμετέχουν στον διαγωνισμό ανέδειξαν μέσω της διαδικτυακής ψήφου τους τον εκπρόσωπο της χώρας τους. Έτσι, στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου, 33 φρέσκιες φωνές θα αντηχήσουν στο ΟΑΚΑ και από εκεί σε όλη την Ευρώπη, με σκοπό την ανάδειξη μέσω SMS του πρώτου μεγάλου νικητή του «νεογέννητου» EuroVoice.

Εκπρόσωπος της Ελλάδας αναδείχτηκε στο πρώτο, διαδικτυακό στάδιο του διαγωνισμού ο Γιώργος Τεντζεράκης. Με το μελωδικό τραγούδι του «Τι παραπάνω», το οποίο συνέθεσε μαζί με τον Θάνο Παπανικολάου, ο ανερχόμενος Έλληνας καλλιτέχνης συγκέντρωσε την προτίμηση του ελληνικού κοινού και θα διεκδικήσει το βραβείο του EuroVoice 2010. Ένα συμβόλαιο με μεγάλη δισκογραφική εταιρία και 100.000 ευρώ είναι το δέλεαρ για τους νέους καλλιτέχνες που θα βάλουν «φωτιά» στο ΟΑΚΑ τις δύο βραδιές της μουσικής φιέστας.

Η «φωτιά» αναμένεται να γίνει «πυρκαγιά», χάρη στις καυτές παρουσίες διάσημων καλλιτεχνών που θα πραγματοποιήσουν guest εμφάνιση στον Μεγάλο Τελικό. Στις 23 Σεπτεμβρίου, ο Έλλην star Σάκης Ρουβάς θα χαρίσει την λάμψη του στον νέο διαγωνισμό με τις γνωστές του ξεσηκωτικές ικανότητες, ενώ την ίδια βραδιά το κοινό θα σειστεί από την δυνατή φωνή της Anastacia.

Η μεγάλη Αμερικανίδα καλλιτέχνης, με νέο άλμπουμ στις βαλίτσες της, θα κάνει αισθητή την πληθωρική παρουσία της με τα τραγούδια του «Heavy Rotation» και τη νέα της εικόνα. Η Anastacia νίκησε τον καρκίνο του μαστού και επέστρεψε με νέο αέρα στην δισκογραφία. Η "λευκή με φωνή μαύρης" όπως την έχουν αποκαλέσει, έρχεται στην χώρα μας για να ερμηνεύσει τίς καινούριες της επιτυχίες. 

Την επόμενη ημέρα, μαζί με τους υπόλοιπους διαγωνιζόμενους, στην υψηλών προδιαγραφών σκηνή του ΟΑΚΑ, θα «σκάσει» σαν βόμβα η παρουσία του superstar Enrique Iglesias. Ο Λατίνος καλλιτέχνης, που γεννήθηκε στην Μαδρίτη και μεγάλωσε στο Μαϊάμι, έχει κατακτήσει τα παγκόσμια μουσικά charts με την πρόσφατη επιτυχία του «I Like It» και το τελευταίο του album «Euphoria», στο οποίο συνεργάζεται με hot ονόματα όπως ο Pitbull, ο Akon, ο Usher, η Nicole Scherzinger των Pussycat Dolls και ο «πολύς» Lionel Richie. Οι ποπ και r&b χορευτικές επιτυχίες του Enrique θα ακουστούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα, κάνοντας πολλά κοριτσόπουλα να ετοιμάζουν τις φωτογραφικές τους μηχανές.

Την λάμψη του διαγωνισμού έρχεται να συμπληρώσει με το ταμπεραμέντο της η παρουσιάστρια των δύο βραδιών, Pamela Anderson, η οποία έχει απασχολήσει ουκ ολίγες φορές την showbiz και τα φλας των παπαράτσι με τα καμώματά της. Η Αμερικανίδα star «μετακομίζει» σε Ευρωπαϊκά χώματα για χάρη του EuroVoice, «ανάβοντας» το ενδιαφέρον για το show που ήδη απασχολεί την Αθήνα.

Και για να μην ξεχνάμε το βασικό μέρος του show, ακολουθούν αναλυτικά οι διαγωνιζόμενοι των 33 χωρών που θα διεκδικήσουν με τις φωνητικές τους δεινότητες την ψήφο σας.
1. Αλβανία - Altin Goci
2. Αρμενία - The Bambir
3. Αυστρία - Tafkanik
4. Αζερμπαϊτζάν - Elmar Askerov
5. Λευκορωσία - Berta
6. Βέλγιο - Loic Walo
7. Βοσνία-Ερζεγοβίνη - Catch Up Paradise
8. Βουλγαρία - Boryana Hristova
9. Κροατία - Vlatka Buric
10. Κύπρος - The Secret
11. Δανία - Pil
12. Εσθονία - Dominanta
13. Γαλλία - 3nity Brothers
14. FYROM - Andrijana Janevska
15. Γερμανία Prema - Yin and MON9
16. Ελλάδα - George Tentzerakis
17. Ισραήλ - Doro-Doron Eitan
18. Ιταλία - Bohémièn Skyzzoyd Orchestrers
19. Λετονία - Diana Pirags
20. Λιθουανία - Valdas Karklelis – WILDMAN
21. Μολδαβία - P-Ragga
22. Νορβηγία - Bjorn Lislegaard
23. Πολωνία - Spacey
24. Πορτογαλία - Ekus
25. Ρωσία - Stas Borisov
26. Σερβία - duo Moderato
27. Σλοβενία - Jerry & Blueberry
28. Ισπανία - Demiserables
29. Σουηδία - Lars Krantz
30. Ελβετία - Loraine& the toy soldiers
31. Τουρκία - Teoman Nazif
32. Ουκρανία - Mark Savin
33. Ηνωμένο Βασίλειο - Marlain Angelides

Γνώριμα ονόματα συναντούμε στις υποψηφιότητες του Ηνωμένου Βασιλείου και της Κύπρου. Η Βρετανία θα εκπροσωπηθεί από την Μαρλέν Αγγελίδη, πρώην μέλος του «popstar» group «Hi-5», ενώ η Κύπρος στέλνει στην Αθήνα μία παρέα πέντε φίλων που σχημάτισαν το ροκ γκρουπ «The Secret» για να ερμηνεύσει το κομμάτι "In The Arms Of My Angel".

Και, επειδή, των φρονίμων τα ταλαντούχα παιδιά, πριν πεινάσουν μαγειρεύουν, αν ασχολείστε με το τραγούδι και θα σας άρεσε η ιδέα να γίνετε η επόμενη «Ευρωπαϊκή Φωνή», σας έχουμε τις απαραίτητες πληροφορίες για τον διαγωνισμό του 2011. Ο καθένας μπορεί να ανεβάσει ελεύθερα το δικό του τραγούδι στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού. Το κομμάτι αυτό αποτελεί έγκυρη υποψηφιότητα για το EuroVoice, αρκεί να μην ξεπερνάει σε διάρκεια τα 3’ και 20’’ και να μην έχει κυκλοφορήσει προς εμπορική εκμετάλλευση.

Προς το παρόν, όμως, θα αρκεστείτε στην απόλαυση των φετινών αστεριών που θα πέσουν στο ΟΑΚΑ στις 23 και 23 του Σεπτέμβρη. Εισιτήρια θα βρείτε στο www.tickethour.com, στο τηλεφωνικό κέντρο 2111805555, στα μηχανήματα Easy Pay της Τράπεζας Πειραιώς και στα καταστήματα Public. Οι τιμές κυμαίνονται από 25 ευρώ για το απλό εισιτήριο ως 240 ευρώ για μία VVIP θέση.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v