Billy Idol και The Stranglers σε μία μοναδική, cult συναυλία

Δύο από τα πιο cult ονόματα της παγκόσμιας punk-rock σκηνής, ο Billy Idol και οι Stranglers, έρχονται για μία μοναδική συναυλία-ταξίδι στο παρελθόν, στις 18 Ιουνίου, στο Γήπεδο TaeKwonDo Φαλήρου.
Billy Idol και The Stranglers σε μία μοναδική, cult συναυλία
Μια cult συναυλία προβλέπεται να είναι αυτή του Billy Idol και των Stranglers, στις 18 Ιουνίου στο γήπεδο Taekwondo Φαλήρου. Μια βραδιά με τη μουσική που ξεκινά από το punk, το οποίο σάρωσε τα πάντα στα μέσα της δεκαετίας του ’70 και συνεχίζει με τη δημιουργία του punk-rock στυλ, την δεκαετία του ‘80. Μια βραδιά για όσους αγαπούν τα ‘80s κι έχουν τραγουδήσει τα "Sweet sixteen", "Mony – Mony" και "Rebel Yell" του μεν Billy Idol, ο οποίος εμφανίζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, αλλά και τα "Golden Brown", "Νo More Heroes" και "Always the Sun" των Stranglers, οι οποίοι είναι ιδιαίτερα αγαπητοί στη χώρα μας.

Η βραδιά θα ξεκινήσει με τους Stranglers. Mία από τις αγαπημένες και διαχρονικές βρετανικές μπάντες επιστρέφει στα μέρη μας αυτό το καλοκαίρι. Με είκοσι τρία τραγούδια και δέκα επτά δίσκους τους στο top40 της Μεγάλης Βρετανίας και μια καριέρα σχεδόν τεσσάρων δεκαετιών, οι “The Guilford Stranglers”, όπως ήταν το αρχικό όνομα τους, άρχισαν να ξεσηκώνουν το βρετανικό κοινό από τα τέλη του 1974. Τα τρία ιδρυτικά μέλη, Hugh Cornwell, JJ Burnel και Jet, μετά από προσπάθειες ενός έτους βρίσκουν τον Dave Greenfield το 1975 και έως το τέλος του επόμενου χρόνου παίζουν σε δεκάδες lives σε pubs και clubs της Αγγλίας. Το είδος τους είναι δύσκολο να κατηγοριοποιηθεί.

Συνδυάζοντας την αντιδραστική ιδιοσυγκρασία τους με τον «ψαγμένο» στίχο της ποιοτικής pop πειραματίστηκαν διαρκώς με πολλά από τα είδη της μουσικής που βρίσκονταν κατά καιρούς στην μόδα, είτε ήταν το new wave, το punk, η καθαρή pop ή ακόμα και το gothic rock. 

Μετά τους Stranglers, σειρά θα πάρει ο Billy Idol, ο οποίος έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Ο Billy Idol γεννήθηκε στην Αγγλία και επηρεάστηκε καθαρά από το punk. Αρχικά γίνεται ο κιθαρίστας του συγκροτήματος "Chelsea", αλλά μετά από τρείς εμφανίσεις, μαζί με τον μπασίστα, δημιουργούν τους “Generation X“. Μετά την διάλυση του συγκροτήματος, το 1981 ο Μπίλι πάει στην Αμερική όπου ξεκινά την σόλο καριέρα του.

Στην Νέα Υόρκη, ξεκίνησε με το cd single “Don’t Stop” που περιείχε συνολικά 4 τραγούδια ανάμεσά τους το “Mony – Mony” αλλά και το “Dancing with myself”. Ένα χρόνο μετά, το 1982 κυκλοφορεί το πρώτο του ολοκληρωμένο προσωπικό άλμπουμ με τίτλο “Billy Idol”. Το 1983 κυκλοφόρησε το δεύτερο άλμπουμ «Rebel Yell», το οποίο έγινε δυο φορές πλατινένιο και του έδωσε το πρώτο του βραβείο Grammy για την καλύτερη αντρική ροκ ερμηνεία. Συνολικά το άλμπουμ «Rebel Yell», πούλησε δυο εκατομμύρια αντίτυπα και ήταν το μεγαλύτερο σε πωλήσεις άλμπουμ του.

Το 2008, σε συνέντευξή του, ο Billy Idol είπε πως λατρεύει να ερμηνεύει το τραγούδι «Rebel Yell»: «κάθε βράδυ λέω από μέσα μου: ευχαριστώ Θεέ μου που έγραψα αυτό το τραγούδι. Αν δεν είχα αυτά τα τραγούδια… τότε δεν θα είχα τίποτα που να είναι σαν κι αυτά, δεν θα είχα τίποτα απολύτως.»

Τα μέλη της μπάντας του Billy Idol εκτός από τον ίδιο, αυτή τη στιγμή είναι οι:
Steve Stevens - guitar
Billy Morrison - guitar (2010-present)
Stephen McGrath - bass
Derek Sherinian - keyboards
Jeremy Colson - drums (2010-present)

Billy Idol - The Stranglers
Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010
Γήπεδο TAEKWONDO Φαλήρου

Γενική Είσοδος: 38 ΕΥΡΩ
Προπώληση εισιτηρίων: Ticket House, Metropolis, Village Cinemas. 
Πληροφορίες: 210 9472050
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v