Γάζα: Ένα καράβι "σπάει" την πολιορκία στο Badminton

Σε μια προσπάθεια συμπαράστασης στον Παλαιστινιακό λαό, η πρωτοβουλία «Ένα Καράβι για τη Γάζα» διοργανώνει μια μεγάλη συναυλία στο θέατρο Badminton, στην οποία θα συμμετέχουν έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες.
Γάζα: Ένα καράβι σπάει την πολιορκία στο Badminton
Μια χούφτα άοπλοι πολίτες επιζητούν κάτι που φαντάζει αδύνατο: να σπάσουν την πολιορκία της Γάζας. Κι όμως, αυτό ακριβώς έγινε τον Αύγουστο του 2008, όταν επιβαίνοντας σε δύο ελληνικά ψαροκάικα 44 άνθρωποι από 13 χώρες, μέλη της διεθνούς πρωτοβουλίας Free Gaza Movement, έσπασαν για πρώτη φορά μετά από 41 χρόνια τη θαλάσσια πολιορκία της Γάζας. Την πιο μακρόχρονη πολιορκία στην ανθρώπινη ιστορία ενός ολόκληρου λαού, από στεριά, αέρα και θάλασσα.

Ακολούθησαν άλλα τέσσερα ακόμη επιτυχή εγχειρήματα κι άλλα τρία, στα οποία οι Ισραηλινοί πειρατές, στην πρώτη περίπτωση εμβόλισαν το σκάφος, στην δεύτερη κατά την διάρκεια της εισβολής στην Γάζα απείλησαν να το βυθίσουν και στην τρίτη συνέλαβαν, έκλεισαν στην φυλακή και στη συνέχεια απέλασαν τους ναυσιπλόους.

Όπως αναφέρουν τα μέλη της πρωτοβουλίας Free Gaza: "Aποφασίσαμε να επιχειρήσουμε ξανά το ίδιο, εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στην Παλαιστινιακό Αντίσταση". Έτσι συγκρότησαν την νέα πρωτοβουλία «Ένα Καράβι για τη Γάζα» για τη συνδιοργάνωση και συμμετοχή τους σε μια νέα, ευρύτερη, διεθνή αποστολή, σε συνεργασία με το Free Gaza Movement και αντίστοιχους συλλόγους από πολλές χώρες.

Στα τέλη του Απρίλη, πρόκειται να επανδρωθεί αποστολή με περισσότερα από δέκα σκάφη, φορτηγά και επιβατηγά, πολυεθνικό πλήρωμα και επιβάτες. η οποία θα πλεύσει και πάλι προς τη Λωρίδα της Γάζας, μεταφέροντας αυτήν την φορά βασικά υλικά ανοικοδόμησης (τσιμέντο, ξυλεία κ.λπ.) και ιατροφαρμακευτικό υλικό. Στόχος είναι το ελληνικό τμήμα της αποστολής να συμμετέχει με ένα τουλάχιστον πλοίο.

Στο πλαίσιο αυτό, η πρωτοβουλία διοργανώνει μια μεγάλη συναυλία, την Τετάρτη 24 Μαρτίου, 9μμ, στο θέατρο Badminton, με ελεύθερη είσοδο, στην οποία θα συμμετέχουν η Λαϊκή Ορχήστρα Μίκης Θεωδοράκης, η Νένα Βενετσιάνου, ο Βασίλης Λέκκας, ο Tareq Hanouf, o Ross Daily, η Ορχήστρα Μουσικής Ανατολικής Μεσογείου, η Καλλιόπη Βέτα με τον Γιάννη Ιωάννου και οι ράπερς Lowkey και Shadia, μαζί με τον λονδρέζο Dj Corin. Αναλυτικές πληροφορίες για τους καλλιτέχνες θα βρείτε στα σχετικά έγγραφα του άρθρου.

Θέατρο Badminton
Ολυμπιακά Ακίνητα Γουδή
τηλ: (+30) 211 10 100 20
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v