Dionne Warwick: Η Χρυσή Κυρία της soul στο Μέγαρο Μουσικής

Λίγες τραγουδίστριες έχουν βραβευθεί για την καριέρα τους στην μουσική όσο η Dionne Warwick. Η Χρυσή Kυρία της παγκόσμιας μουσικής έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα, για να μας ταξιδέψει στις καλύτερες στιγμές της καριέρας της, στις 15 Μαρτίου, στο Μέγαρο.
Dionne Warwick: Η Χρυσή Κυρία της soul στο Μέγαρο Μουσικής
Με πέντε GRAMMYs στο ενεργητικό της, με σαράντα πέντε άλμπουμ στα top charts, με εξήντα οκτώ τραγούδια Νο 1, και με πάνω από εξήντα εκατομμύρια σε πωλήσεις δίσκων, η Dionne Warwick είναι μια από της πιο πετυχημένες τραγουδίστριες στον κόσμο.

Η Χρυσή Κύρια με την χαρακτηριστική της φωνή έχει μαγέψει όλον τον κόσμο, με τραγούδια όπως: Don’t Make Me Over, Walk On By, I’ll Never love this way again (δείτε και ακούστε το παρακάτω), Reach Out For Me, Do You Know The Way To San Jose, και πολλά άλλα.

Η συνεργασία της με τον Burt Bacharach και τον Hal David άρχισε το 1962 κι έμεινε στην ιστορία της μουσικής. Οι τρεις τους κατάφεραν να εκτοξεύσουν στην κορυφή τριάντα hit singles και περίπου είκοσι άλμπουμ, τα οποία καθιέρωσαν την Dionne σαν την πρώτη μαύρη τραγουδίστρια με στοιχεία σόουλ, ποπ, γκόσπελ και R&B.

Εκτός από τον Burt Bucharach, ο οποίος έχει γράψει τα περισσότερα από τα τραγούδια της, έχει συνεργαστεί με πολλούς άλλους μουσικούς, όπως η Gladys Knight, ο Elton John, ο Smokey Robinson, ο Stevie Wonder. Με τον τελευταίο συνεργάστηκε και για το soundtrack της πολυβραβευμένης ταινίας «The Women in Red». Η ίδια έχει συμμετάσχει σαν τραγουδίστρια στα soundtracks πάνω από ογδόντα ταινιών και σαν ηθοποιός σε δέκα επτά ταινίες. Συμμετείχε επίσης στην περίφημη ηχογράφηση του 1985 για βοήθεια στα παιδιά της Αφρικής, το «We are the World». Όταν έκανε το ντεμπούτο της στην Ευρώπη, στο θέατρο «Ολύμπια», στο Παρίσι, το 1963, την παρουσίασε η θρυλική Marlene Dietrich.

Σε όλα τα χρόνια της καριέρας της έχει εμπνεύσει και δώσει δύναμη σε εκατομμύρια κόσμου με την μουσική της και τις συναυλίες, ενώ ως φιλάνθρωπος και κοινωνική ακτιβίστρια έχει συνδράμει σε μεγάλο βαθμό τον αγώνα κατά του AIDS και έχει ενισχύσει και προσωπικά και οικονομικά τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) του ΟΗΕ. Σε αναγνώριση της προσφοράς της, το 2002 ονομάσθηκε από τον FAO πρέσβειρα καλής θέλησης.

Στην συνέντευξη τύπου με αφορμή την συναυλία, η Warwick είπε πως τίποτα δεν φαντάζει ακατόρθωτο για την ίδια. Με ένα πολύ ζεστό χαμόγελο θυμήθηκε τα έξυπνα λόγια του παππού της που έλεγε «Αν μπορείς να το σκεφτείς μπορείς και να το πραγματοποιήσεις». Με μια ζωή γεμάτη επιτυχίες και κατορθώματα, η Dionne Warwick μπορεί να πει με περηφάνια ότι συνέχισε και συνεχίζει να ακολουθεί τη συμβουλή του παππού της.

Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010, ώρα 20.30
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα Φίλων της Μουσικής


Τιμές εισιτηρίων: € 30,00 (Φοιτητικά) - 40,00 - 55,00 - 70,00 - 100,00 (Διακεκριμένη Ζώνη).
Προπώληση Εισιτηρίων: Στα ταμεία του Μεγάρου, στο εκδοτήριο Ομήρου 8 στο Σύνταγμα, Δευτέρα με Παρασκεύη 10 το πρωί με 4 το απόγευμα και τηλεφωνικά με πιστωτική στο 210-7282333 ή ηλεκτρονικά στο www.megaron.gr
Πληροφορίες: 210 6980044
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v