Τα Grammys και η κυριαρχία της Beyonce

Αδιαμφισβήτητη «βασίλισσα» των φετινών Grammys, η Beyonce απέσπασε συνολικά έξι βραβεία στην χθεσινή απονομή, συμπεριλαμβανομένων του Τραγουδιού της Χρονιάς και της Καλύτερης Ποπ Ερμηνείας.
Τα Grammys και η κυριαρχία της Beyonce
Τα... πήρε όλα και έφυγε η Beyonce στην 52η απονομή των βραβείων Grammy. Η σέξι τραγουδίστρια ήταν υποψήφια σε δέκα κατηγορίες από τις οποίες κέρδισε τις έξι: Τραγούδι της Χρονιάς (Single Ladies), Καλύτερο R&B τραγούδι (Single Ladies), Καλύτερο R&B album, Καλύτερα R&B γυναικεία φωνητικά, καλύτερη R&B σκηνική παρουσία και καλύτερη ποπ ερμηνεία (Halo). Η εικοσάχρονη country τραγουδίστρια Taylor Swift κέρδισε τέσσερα βραβεία, ενώ ακολούθησαν οι Black Eyed Peas, o Jay-Z και οι Kings of Leon με τρία έκαστος και οι Eminem και Lady Gaga με δύο.

«Ήταν μια υπέροχη βραδιά για μένα και θα ήθελα να ευχαριστήσω την διοργάνωση των Grammys, επίσης θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον άνδρα μου (Jay-Z) και στην οικογένεια μου. Σας αγαπώ» δήλωσε η Beyonce, αφού παρέλαβε το βραβείο για την Καλύτερη Ποπ Ερμηνεία.

Έκπληξη της βραδιάς ήταν οι Kings of Leon, οι οποίοι κέρδισαν το βραβείο Καλύτερου Τραγουδιού της Χρονιάς (Use Somebody), αφήνοντας «παραπονεμένους» τους υποψήφιους U2, Bruce Springsteen και Green Day. Το ίδιο τραγούδι κέρδισε και το βραβείο του Καλύτερου Ροκ Κομματιού, καθώς και της Καλύτερης Ροκ Ερμηνείας από συγκρότημα.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή της βράβευσης του μακαρίτη Michael Jackson για την συνολική του προσφορά στην μουσική. Το βραβείο παρέλαβαν τα δυο του παιδιά Paris και Prince. «Ο μπαμπάς επρόκειτο να τραγουδήσει φέτος. Σας ευχαριστούμε πολύ», είπε ο εντεκάχρονος Prince. Την βράβευση ακολούθησε ένα αφιέρωμα στον Βασιλιά της Ποπ σε 3D, στο οποίο συμμετείχαν οι Carrie Underwood, Jennifer Hudson, Celine Dion, Smokey Robinson και ο Usher, ερμηνεύοντας το κομμάτι Earth Song.

Οι Black Eyed Peas κέρδισαν το Βραβείο Καλύτερου Video Clip με το Boom Boom Pow και της καλύτερης Ποπ Ερμηνείας Συγκροτήματος με το I Gotta Feeling. H Taylor Swift κέρδισε τα... country βραβεία Καλύτερου Album, Τραγουδιού και Eρμηνείας, ενώ το τραγούδι του Jay-Z με την Rihanna και τον Kanye West, Run this Town ανακηρύχτηκε καλύτερο ραπ κομμάτι της χρονιάς.

Ένας άλλος ράπερ, ο Eminem, κέρδισε το βραβείο για το Καλύτερο Ραπ Άλμπουμ με το Relapse και της Καλύτερης Ραπ Ερμηνείας για το Crack A Bottle. H Lady Gaga κέρδισε δύο βραβεία, αυτό του Καλύτερου Dance Τραγουδιού (Poker Face) και του Καλύτερου Dance Άλμπουμ για το The Fame. Highlight της παρουσίας της στην βραδιά της απονομής, το «πιανιστικό» ντουέτο που έκανε με τον Sir Elton John.

Από τα υπόλοιπα βραβεία της βραδιάς, ξεχωρίσαμε αυτό του Ινδού AR Rahman για το soundtrack του Slumdog Millionaire, του συνθέτη Michael Giacchino για την μουσική του animation της Pixar, Up!, αλλά και το πρώτο Grammy στην καριέρα του γερόλυκου Neil Young για το box set του Young Archives Vol. 1 (1963-1972).

Πηγή: BBC
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v