Εντίθ Πιάφ: "Μια Ζωή σε Ροζ και Μαύρο" στο Μέγαρο Μουσικής

Η ζωή της θρυλικής Εντίθ Πιάφ πρόκειται να ξετυλιχθεί από τη Ναταλί Λερμίτ σε μια μοναδική μουσικοθεατρική παράσταση που κατέκτησε το Παρίσι, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Κυριακή 31 Ιανουαρίου.
Εντίθ Πιάφ: Μια Ζωή σε Ροζ και Μαύρο στο Μέγαρο Μουσικής
Ο Ζαν Κοκτό είχε κάποτε δηλώσει: «Δεν υπήρξε ποτέ άλλη Πιάφ ούτε θα ξαναϋπάρξει ποτέ». Μαζί με αυτόν μία ολόκληρη γενιά που την γνώρισε έκανε την Πιάφ έναν «μύθο», έναν «θρύλο», λέξεις που η σημασιολογική εξέλιξη άλλαξε το αρχικό τους νόημα δημιουργώντας συνώνυμα με το όνομά της.

Την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, τρεις πρωταγωνιστές έρχονται, όπως μας ενημερώνει το σχετικό δελτίο τύπου, να αποτίσουν απλά και με μετριοφροσύνη φόρο τιμής στον «μύθο», την αθάνατη Πιάφ. Πώς γεννήθηκαν τα τραγούδια «La vie en rose», «L’hymne à l’amour», «Milord» ή «Non, je ne regrette rien»; Πώς μεγάλωσε στην φτωχογειτονιά του Παρισιού και στα μπαρ της Πιγκάλ; Πώς η Εντίθ Γκασιόν έγινε το «Μικρό Σπουργίτι» και στην συνέχεια η «Εντίθ»; Πώς συνάντησε τον Μαρσέλ Σερντάν και έζησε μαζί του έναν μυθικό έρωτα; Τι της οφείλουν ο Ιβ Μοντάν, ο Σαρλ Αζναβούρ, ο Ζορζ Μουστακί και πολλοί άλλοι; Πώς κατανάλωσε την ζωή της δίνοντας παραστάσεις μέχρις εξαντλήσεως, σε πείσμα των γιατρών που της συνιστούσαν επίμονα να ξεκουραστεί;

Όσοι παρακολούθησαν την εκπληκτική ομότιτλη ταινία, για την ερμηνεία της στην οποία βραβεύτηκε με Όσκαρ η πρωταγωνίστρια Μαριόν Κοτιγιάρ, έχουν ήδη μία γεύση από την τρικυμιώδη ζωή της ερμηνεύτρια σας και την συμβολή της στην παγκόσμια μουσική σκηνή. Οι υπόλοιποι θα έχουν την ευκαιρία να την γνωρίσουμε με την επικείμενη αυτή παράσταση του Μεγάρου Μουσικής.

Η πρωτότυπη μορφή της θεατροποιημένης αυτής μουσικής βιογραφίας, πλημμυρισμένης από τα αθάνατα τραγούδια της Πιάφ, αναπλάθει την ζωή της μ’ έναν τρόπο διασκεδαστικό και συγκινητικό συνάμα. Ο Ζακ Πεσίς -δημοσιογράφος, συγγραφέας και ιστορικός της μουσικής- μας ξαναθυμίζει με έναν ανάλαφρο τρόπο την καριέρα της Πιάφ, κάνοντας σταθμό στις ημερομηνίες-κλειδιά της ζωής της. Η συναρπαστική Ναταλί Λερμίτ με την υπέροχη φωνή της διανθίζει την διήγηση με τα αθάνατα τραγούδια της μεγάλης καλλιτέχνιδας, συνοδευόμενη από τον Ορελιάν Νοέλ στο ακορντεόν. Η πρωτοποριακή σκηνοθεσία της Ρουμπιά Ματινιόν υπογραμμίζει την αλληλεπίδραση μεταξύ του αφηγητή, της τραγουδίστριας-ηθοποιού και του μουσικού, και προκαλεί την συμμετοχή του κοινού.

Επιμέλεια παραγωγής: Thierry Martin, Jacques Pessis, Alain Delon

Διοργάνωση / παραγωγή : Intershow & Stereomatic
Με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου

Αφιέρωμα στην Εντίθ Πιάφ
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα Φίλων της Μουσικής
Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010, ώρα 20:30

Τιμές εισιτηρίων: € 20,00 (Φοιτητικά) - 35,00 - 45,00 - 55,00 - 75,00 (Διακεκριμένη Ζώνη)
Έναρξη προπώλησης: Δευτέρα 11 Ιανουαρίου
Πληροφορίες: 210 6980044

** Διαβάστε στα Σχετικά Documents ένα σύντομο βιογραφικό της Εντίθ Πιάφ από τον δημοσιογράφο Νίκο Θεοδωράκη, και μάθετε περισσότερες πληροφορίες για τους συντελεστές της παράστασης.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v