Τα πιο "πολυπαιγμένα" τραγούδια της δεκαετίας

Το Chasing Cars των Snow Patrol είναι το πιο δημοφιλές τραγούδι της δεκαετίας, σύμφωνα με την δισκογραφική εταιρείας PPL στην Αγγλία, ενώ στην Αμερική την πρώτη θέση κατέχει η Mariah Carey με το We Belong Together, σύμφωνα με το περιοδικό BillBoard.
Τα πιο πολυπαιγμένα τραγούδια της δεκαετίας
Το κομμάτι των Snow Patrol που πρωτοκυκλοφόρησε το 2006, βρέθηκε στην έκτη θέση των charts της Αγγλίας και παρέμεινε για ενενήντα τέσσερις εβδομάδες στο Top75 των πωλήσεων μέσω διαδικτύου. Στην δεύτερη θέση βρίσκονται οι Take That με το Shine, ενώ την τρίτη θέση κατέχουν οι Scissor Sisters με το I Don’t Feel Like Dancing. Η λίστα δημιουργήθηκε με βάση το πόσο παίχτηκε το κάθε τραγούδι στο αγγλικό ραδιόφωνο, την τηλεόραση, αλλά και online.

Συγκεκριμένα, το τραγούδι των Snow Patrol, «απογειώθηκε» όταν παίχτηκε στις διάσημες τηλεοπτικές σειρές Grey’s Anatomy και Gavin & Stacey. Όπως δήλωσε ο τραγουδιστής του συγκροτήματος, «Πιστεύω ότι το κομμάτι πέτυχε τόσο πολύ, γιατί κατάφερε να ‘αγγίξει’ το κοινό». Στην τέταρτη θέση βρίσκονται οι The Feeling με το Love it When You Call, ενώ το Top 5 συμπληρώνουν οι Sugababes με το Rule The World.



Στην έκτη θέση βρίσκουμε ξανά τους Take That με το Rule the World, ενώ την έβδομη θέση κατέχει ο «τροβαδούρος» James Blunt με το κλασσικό You’re Beautiful. Ακολουθούν οι Kaiser Chiefs με το I Predict A Riot στην όγδοη θέση και το Top 10 ολοκληρώνεται με το Can’t Get You out of My Head της Kylie Minogue και το Crazy του Gnarls Barkley.

Στο Top 5 των πιο πολυπαιγμένων τραγουδιών της δεκαετίας στην Αμερική, την κορυφή κατέχει η Mariah Carey με το We Belong Together και ακολουθούν το Yeah! του ράπερ Usher στην δεύτερη θέση, το Low του Flo Rida στην τρίτη, το How You Remind Me των Nickelback στην τέταρτη (το μοναδικό ροκ κομμάτι της λίστας) και το I Gotta Feeling των Black Eyed Peas στην πέμπτη θέση.



Πηγή: BBC, BillBoard
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v