Μπάμπης Στόκας: Η φωνή των Πυξ Λαξ στον Λυκαβηττό

O Μπάμπης Στόκας εμφανίζεται στις 14 Σεπτεμβρίου στο θέατρο του Λυκαβηττού για να τραγουδήσει παλιές και νέες μελωδίες με την γνώριμη και αποπλανητική φωνή του και μας παροτρύνει: "Τραγουδήστε μη ντρέπεστε!"
Μπάμπης Στόκας: Η φωνή των Πυξ Λαξ στον Λυκαβηττό
Ο Μπάμπης Στόκας, η φωνή των Πυξ Λαξ, μιας από τις σημαντικότερες ελληνικές μπάντες, συστήνεται ξανά στο κοινό ως ερμηνευτής. Από τον Παύλο Σιδηρόπουλο στους Πυξ Λαξ και από τον Ζαμπέτα στον Χατζιδάκι, με εφόδιο τη σπουδαία φωνή του, χρόνια τώρα αποδεικνύει κάτι που στους μουσικούς κύκλους ήταν ήδη γνωστό: την ικανότητά του να κινείται με πρωτοφανή άνεση ανάμεσα στο λαϊκό και το έντεχνο, το ροκ και τις μπαλάντες.

Στις συναυλίες του παρουσιάζει ένα ανθολόγιο αγαπημένων του τραγουδιών, που με άξονα το προσωπικό του αίσθημα φέρνουν τον ακροατή σε επαφή με μερικές από τις ωραιότερες στιγμές του νεότερου ελληνικού ρεπερτορίου. Από τα λαϊκά κομμάτια «Τα πήρες όλα» και «Πάρε τα χνάρια» μέχρι τα έντεχνα «Δεν λες κουβέντα» και «Όμορφη πόλη», αλλά και το παραδοσιακό «Στο’ πα και στο ξαναλέω» ή το «Έβαλε ο Θεός σημάδι».Το όνομα του Μπάμπη Στόκα έχει συνδεθεί με μεγάλες δισκογραφικές επιτυχίες των Πυξ  Λαξ, αλλά και εκφραστικές ερμηνείες σε δυναμικά live από τη σειρά εμφανίσεων στη μουσική σκηνή "Δίπλα στο ποτάμι" και τα ταξίδια σε όλες τις γωνιές της Ελλάδας με αποκορύφωμα την εκπληκτική εμφάνιση του συγκροτήματος το καλοκαίρι του 1997 στο Rockwave στο γήπεδο του Απόλλωνα στη Ριζούπολη, και τις sold out συναυλίες στο θέατρο του Λυκαβηττού.

Μίκρή βιογραφία του καλλιτέχνη

Γεννήθηκε στην Γερμανία. Ήρθε πολύ μικρός στην Ελλάδα όπου έζησε στην Καλαμάτα μέχρι τα 11 χρόνια του. Μεγάλωσε στο Μενίδι, μια λαϊκή συνοικία της Δυτικής Αθήνας και οι παιδικές μνήμες του είναι φορτωμένες από τη στέρηση των ανθρώπων της γειτονιάς και αντίστοιχα φορτισμένες από την ανατρεπτική θέρμη των ίδιων ανθρώπων. Η εφηβική του παρέα με τον Φίλιππο Πλιάτσικα και η γνωριμία τους με το Μάνο Ξυδούς οδήγησε το 1990 στην δημιουργία των Πυξ Λαξ. "Τι άλλο να πεις πιο απλά" είναι ο τίτλος του άλμπουμ με το οποίο έκαναν την είσοδο τους στην δισκογραφία κατανικώντας τις επιφυλάξεις των "ειδικών" και κερδίζοντας την προτίμηση των νέων. Ακολουθεί το '91 η κυκλοφορία του δίσκου "Ζόρικοι Καιροί". Το '93 οι Πυξ  Λαξ προτείνουν τη δική τους χειμερινή εκδοχή για τη φωτεινή μας σφαίρα με το άλμπουμ " Ο Ήλιος Του Χειμώνα με Μελαγχολεί" και απογειώνονται δισκογραφικά, ηχογραφώντας ακόμα οχτώ άλμπουμ με τεράτια επιτυχία.

Από την συναυλία στον Λυκαβηττό δεν θα λείψουν τραγούδια της γενιάς του «Ανόητες αγάπες», «Νότος», «Μάσκες» αλλά και οι μεγάλες επιτυχίες των Πυξ Λαξ «Φωτιά», «Τι είναι αυτό που μας χωρίζει», «Πούλα με», «Λένε για μένα», «Γιατί», «Ο βασιλιάς» κ.ά. 



Ώρα έναρξης: 21:00
Πληροφορίες: 210 – 7474288
Προπώληση εισιτηρίων: Metropolis – Village Cinemas –
www.Ticketnet.gr
15-20€

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v