Archive: Progressive ηχητικά κύματα... εις τριπλούν

Με αφορμή την κυκλοφορία του  νέου τους άλμπουμ “Controlling Crowds”, οι Archive επιστρέφουν στην χώρα μας για τρεις μοναδικές εμφανίσεις σε Αθήνα (11/9 – Θέατρο Badminton), Πάτρα (10/9 – Ακτή Δυμαίων) και Θεσσαλονίκη (12/9 – Principal Club Theater).
Archive: Progressive ηχητικά κύματα... εις τριπλούν
Oι πολυλατρεμένοι εκπρόσωποι του νέου κύματος του progressive rock, των οποίων το τελευταίο άλμπουμ με τίτλο "Controling Crowds" έκανε ταχύτατη είσοδο στην κορυφή των charts, επιστρέφουν. Με κλασσικά κομμάτια όπως το "Fuck U", "Again", "Pulse" αλλά και νέες επιτυχίες όπως το "Bullets", οι Archive θα μας δείξουν πόσο καλά μπορούν να ελέγχουν το κοινό τους με το μοναδικό όπλο της μουσικής τους.

Η ιστορία της μουσικής κολεκτίβας που ακούει στο όνομα Archive ξεκινά το 1994 από τους Darius Keeler και Danny Griffiths, δύο εξαιρετικοί synth maniacs των οποίων οι επιρροές ξεκινούσαν από το Trip Hop και έφταναν μέχρι το progressive rock. Ίσως για αυτό ο ήχος των Archive να μην είναι πότε ο ίδιος από άλμπουμ σε άλμπουμ.



Από τον άκρως ηλεκτρονικό και downtempo ήχο του παρθενικού “Londinium” μέχρι το πιο πρόσφατο “Controlling Crowds”, η μουσική και η σύνθεση του ηχητικού αυτού συνασπισμού έχει μεταβληθεί αρκετές φορές. Το “You All Look the Same to Me” του 2002 εισήγαγε, πέρα από τον Craig Walker, μία άλλη μουσική θεώρηση, με το σχήμα να κάνει στροφή από την ηλεκτρονική μουσική σε πιο rock μονοπάτια, μπολιάζοντας τα όμως με trip hop και electronica στοιχεία.

Ακολούθησε το “Noise” το 2004 και μέσω του “Fuck U”, ο ύμνος κατά του George W. Bush, οι Archive γνωρίζουν τεράστια επιτυχία στην Ευρώπη. Το 2006 σηματοδοτεί την αποχώρηση του Craig Walker και την κυκλόφορια του “Lights” το οποίο ακολουθεί το DVD “Live at Zenith” το 2007.



Και φτάνουμε στο 2009 και την κυκλοφορία του “Controlling Crowds”, ενός δίσκου που σηματοδότησε την επιστροφή του σχήματος τόσο στην κορυφή των charts αλλά και στην Ελλάδα και μάλιστα μας δίνει την ευκαιρία να τους απολαύσουμε όχι μία αλλά τρείς φορες.



Την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου λοιπόν, οι Archive θα εμφανιστούν στην Ακτή Δημαίων στην Πάτρα (2610 312979), στις 11 Σεπτεμβρίου στο θέατρο Μπάτμιντον στην Αθήνα και το Σάββατο 12 του μήνα, το συγκρότημα ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη και εμφανίζεται στο Principal Club (2310-428088)

Τιμές εισιτηρίων: 35, 40, 45 + 50€
Σημεία προπώλησης: www.ticketnet.gr , Public, Virgin Megastores (The Mall), www.Ticketnet.gr   (Κηφισίας 46), Εκδοτήρια ΟΑΚΑ (Λεωφ. Κύμης) και στα ταμεία του Θεάτρου Badminton.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v