Jazz, Blues και Funk μελωδίες στο Half Note

Σε Jazz, Tango, Blues και Funk ρυθμούς κινείται φέτος το Half Note Jazz Club πιστό στην παράδοση που το έχει να φέρνει μοναδικούς στο είδος τους καλλιτέχνες από όλον τον κόσμο. Και το 2009, λοιπόν, έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε μοναδικές Jazz μουσικές στιγμές και όχι μόνο...
Jazz, Blues και Funk μελωδίες στο Half Note
Milo Z Band, Orient Expressions, Cindy Blackman Trio, Billy Jones και Freddy Cole είναι μερικά μόνο από τα ονόματα που θα μας κρατήσουν απασχολημένους φέτος με τις κάθε λογής μελωδίες τους στον χώρο του πιο... Jazz Club της πόλης. Το Half Note έχει μπει για τα καλά στο κλίμα του χειμώναm που μυρίζει Jazz & funk ρυθμούς και μας προσκαλεί να μην χάσουμε ούτε.. νότα!

Milos Z Band
20/2/2009 - 26/2/2009 και 1/03 - 5/03/2009
Βραδιές γεμάτες funk και φωτιά! Ένα παιχνιδιάρικο κράμα από funk, soul, rock και groovy ήχους από τον άνθρωπο ξέρει να μας μαγεύει. Ο φρενήρης συνδυασμός του τζαζ-φανκ, του χιπ-χοπ και των groovy χορευτικών και σόουλ ρυθμών φέρει την υπογραφή του μοναδικού Milo Ζ, αδιαμφισβήτητου μετρ του σύγχρονου νεοϋορκέζικου funk, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργήσει ένα δικό του cult ρεύμα και ένα φανατικό κοινό τόσο στη Νέα Υόρκη, όσο και στην Αθήνα. Θα μας αποδείξει για μία ακόμη φορά ότι το jazz thing και το street beat βρίσκουν τον αυθεντικό εκπρόσωπό τους στην πληθωρική περσόνα του νεοϋορκέζου καλλιτέχνη, ο οποίος έχει συνδυάσει με απίθανο τρόπο την παλιά, καλή ‘60s-‘70’s σόουλ και το φανκ των Sly & The Family Stone, των War, των Kool & The Gang και των Parliament-Funkadelic, τον 80’s ήχο του Prince και το σύγχρονο άκουσμα του χιπ-χοπ και του ροκ. Το αποτέλεσμα είναι μια απόλυτα σύγχρονη και ξεσηκωτική μουσική, στην οποία οι ψυχεδελικές μίξεις και κιθαριστικές εξάρσεις δημιουργούν μια καυτή, cult ατμόσφαιρα.



Κάντε online κράτηση εδώ.

Orient Expressions
Παρασκευή 27 και το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου
Trip-hop, electronic tradition! Οι Orient Expressions σαν project ξεκίνησαν να παίρνουν μορφή το 2003 με τον DJ Yakuza και τον Richard Hamer να συμπράττουν και να δημιουργούν το Istanbul 1:26 A.M., ένα κομμάτι που κατά κάποιον τρόπο καθόρισε τον ήχο του συγκροτήματος. Με τη πολύτιμη βοήθεια του Murat Uncuoglu για τις τελικές λεπτομέρειες σχετικά με τον ήχο, το Istanbul 1:26 A.M. έγινε πολύ σύντομα ένα απαραίτητο κομμάτι σε πολλές μουσικές συλλογές. Ενθουσιασμένοι από την ανταπόκριση, οι Yakuza και R.H. αναζήτησαν τους φίλους τους και τους πρότειναν να συμμετάσχουν σε δουλειές με μεγαλύτερη ποικιλία. Έτσι λοιπόν, ο Cem Yildiz εμφανίστηκε την κατάλληλη στιγμή για να δημιουργηθεί το Divan, το πρώτο τους άλμπουμ το οποίο συνδύαζε τον μπαγλαμά του Cem με τον ηλεκτρονικό ήχο των Murat και Yakuza. Στο δεύτερο άλμπουμ τους, το Kuliyat (2006) συνεργάστηκαν με τον folk τραγουδιστή Sabahat Akkiraz και συνολικά έστεισαν το δίσκο με Vocal Leader τον Adile Yadirgi και τον Levent Guze στα κρουστά. Οι Orient Expressions που έχουν αποθεωθεί στις εμφανίσεις τους σε φεστιβάλ στην Τουρκία, Ισπανία, Γερμανία, Ολλανδία, Αγγλία και Νορβηγία, έρχονται να παρουσιάσουν για πρώτη φορά τη δουλεία τους και στην Αθήνα.



Κάντε online κράτηση εδώ.

Stazomayor Y los Ocampo
6/3/2009 - 12/3/2009
Ο θρύλος του bandoneon
Luis Stazo, ιδρυτής του περίφημου Sexteto Mayor του Tango Passion με το εξαιρετικό τρίο του και δύο μαγικοί χορευτές σε απόσταση αναπνοής μεταφέρουν το απαράμιλλο πάθος του τάνγκο! Τους γνωρίσαμε με το «Tango Passion» και το sexteto Mayor. Το διάσημο ζευγάρι χορευτών του tango, Monica Romero και Omar Ocampo, (διεθνώς γνωστοί με το όνομα Los Ocampo) ξανασυναντούν στην σκηνή τον αξεπέραστο μπαντονεονίστα Stazo Mayor, αυτή την φορά με το τρίο του. Ο Stazo Mayor γεννήθηκε στο Μπουένος Άιρες και ξεκίνησε να παίζει μπαντονεόν από τα 7 του χρόνια. Στην ηλικία των 11 έπαιζε ήδη σε παιδικές ορχήστρες. Μέχρι τη δημιουργία του Sexteto Mayor,με τους οποίους κυκλοφόρησε πάνω από 20 δίσκους, συνόδευε μεγάλες προσωπικότητες του τάνκο όπως οι: Osmar Maderna, Angel Vargas, Juan Carlos, Cobián, Jorge A.Fernández, Lucio Demare, Argentino Galván, Alberto Morán και φυσικά με τον αξέχαστο Roberto Goyeneche. Στην εξηντάχρονη καλλιτεχνική πορεία του έχει παίξει σχεδόν σε όλες τις σκηνές του κόσμου και έχει κερδίσει σημαντικά βραβεία όπως του Konex, το Sadayc που είναι το βραβείο της Ένωσης Αργεντίνων συγγραφέων και συνθετών, το Latin Grammy (2003) και πολλά άλλα. Στις πάνω από 100 συνθέσεις του συναντάμε κομμάτια όπως τα “No nos veremos más”, “Orgullo Tanguero”, και “ A Don Julio de Caro”, κάποια από τα οποία έχει γράψει με τους: Ernesto Baffa, Enrique Cadícamo, Julio de Caro και Federico Silva.

Κάντε online κράτηση εδώ.

The Cindy Blackman Trio
13/3/2009 - 19/3/2009
Από την jazz στο rock και το funk και από το be-bop στον Lenny Kravitz
που για χρόνια συνόδεψε. Η Cindy Blackman είναι μια super-drummer με πολλά ωραία πρόσωπα που συναρπάζει! Γεννημένη στο Ohio και μεγαλωμένη στο Connecticut, η Cindy ξεκίνησε τη μουσική της καριέρα σαν street performer στην Νέα Υόρκη. Πέρασε τρία εξάμηνα στο College of Music στην Boston ενώ παράλληλα σπούδασε με τον θρυλικό δάσκαλο Alan Dawson. Η Cindy μετακόμισε στην Νέα Υόρκη τη δεκαετία του 80 και από τότε, εκατομμύρια άνθρωποι την έχουν δει και ακούσει σε όλο τον κόσμο, να εμφανίζεται με το δικό της γκρουπ και κατά τη διάρκεια της 11χρονης «θητείας» με τον ρετρο funk rocker Lenny Kravitz, από το 1993. Το 1988, κυκλοφόρησε το πρώτο εκπαιδευτικό drumming βίντεο με τίτλο "Multiplicity". Η Cindy έχει χαρακτηριστεί ως μια «από τις πιο θερμές drummers στο χώρο» από την Star – Gazette και θεωρείται μια από τις πιο top drummers σε όλο τον κόσμο. Είναι μια «στιβαρή», αξιόπιστη drummer η οποία μπορεί να κινηθεί με ευκολία από την καθαρή jazz στο rock και το funk και αντιστρόφως.



Billy Jones
20/3/2009 - 26/3/2009
Το "νέο" blues με ήχο φρέσκο και ηλεκτρικό που κλείνει το μάτι στο funk και την ροκ.Ο Billy Jones αποτελεί την σχετικά νέα γενιά του αυθεντικού blues της πόλης, με ήχο φρέσκο και ηλεκτρικό που κλείνει το μάτι στο funk και την ροκ. Μεγαλωμένος σε ένα δωμάτιο που βρισκόταν πίσω από ένα jukebox σε ένα καφέ του θείου του στο Arkansas, από βρέφος βρέθηκε να ακούει τον θρυλικό Elmore James ή τον Ηowlin’ Wolf! Με επιμονή απέκτησε κιθάρα πριν καν πάει σχολείο και σε ηλικία 16 (!) ετών ξεκίνησε να περιοδεύει με γνωστούς και διάσημους καλλιτέχνες της εποχής όπως οι One Way με τον Al Hudson, ο Vernon Garrett, οι Chocolate Milk, η Chaka Chan, ή οι Bar-Kays.



Lionel Loueke Trio
27/3/2009 - 2/4/2009
Ευγενική φωνή, τζαζ διάθεση και απίστευτη κιθαριστική δεξιοτεχνία που εντυπωσιάζει, από τον κιθαρίστα του… Herbie Hancock! Η τζαζ σε μια κιθάρα με τη ματιά της δυτικής Αφρικής! Η ιστορία του Lionel Loueke ξεκινά σε μια μικρή πόλη της Δυτικής Αφρικής όπου γεννήθηκε. Η μουσική ήταν πάντα μέρος της καθημερινότητας της οικογένειάς του. Στα 17 έπιασε κιθάρα για πρώτη φορά στα χέρια του, γοητεύθηκε αμέσως και με μεγάλη ευκολία, πολύ γρήγορα… την έπαιζε στα δάχτυλα κυριολεκτικά! Άρχισε παίζοντας Afro-Pop αλλά ταυτόχρονα άρχισε να εναρμονίζει την παραδοσιακή αφρικανική μουσική του Κονγκό, της Νιγηρίας, του Ζαΐρ και της Σενεγάλης. Θεωρείται πια ένα από τα πιο σημαντικά ονόματα στη τζαζ σκηνή. Ο συνδυασμός της βραχνής και βαρύτονης φωνής του συνδυάζεται απόλυτα με τα εκπληκτικά σόλο στην κιθάρα του. Είναι ένας ελεύθερος τζαζ κιθαρίστας που χρησιμοποιεί ηλεκτρονικούς ήχους, λούπες και Αφρικανικές φόρμες. Ένας πολυδιάστατος καλλιτέχνης που μπορεί να μεταμορφώνει και να «πολλαπλασιάζει» τον εαυτό του με διαφορετικό τρόπο σε κάθε τραγούδι.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v