Αγ. Βαλεντίνος: Τα soundtrack του έρωτα

Είναι φοβερό το πόσο ταυτίζονται οι ερωτευμένοι με κάποια τραγούδια και νιώθουν σα να γράφτηκαν γι'αυτούς. Με αφορμή την Γιορτή των Ερωτευμένων επιλέξαμε 10 από τα πιο ερωτικά τραγούδια όλων των εποχών και δημιουργήσαμε για εσάς το playlist της Ημέρας.
Αγ. Βαλεντίνος: Τα soundtrack του έρωτα
της Φιλουμένας Ζλατάνου
 
Πλησιάζει η πιο ερωτική ημέρα του χρόνου, ο άγιος Βαλεντίνος φοράει τα κόκκινα και τα μεταξωτά του, και στοχεύει στις ερωτευμένες καρδιές αυτού του κόσμου. Είτε είστε από αυτούς που τη θεωρούν την πιο εμπορική γιορτή που επινόησαν οι άνθρωποι, είτε είστε από τους πιο ρομαντικούς που έναν μήνα τώρα την προσμένουν και την προετοιμάζουν γεμίζοντας το χώρο με καρδούλες, υπάρχει ένας παράγοντας που δεν θα σας αφήσει ασυγκίνητους, ειδικά εάν είστε δεσμευμένοι ή απλά στο φουλ ερωτευμένοι, και αυτό είναι η μουσική και τα τραγούδια!

Ποια μουσική συνοδεύει κατάλληλα αυτή τη ρομαντική βραδιά που υμνεί τον έρωτα; Διαλέξαμε τραγούδια συνοδευόμενα από το ανάλογο βίντεο για να επιλέξετε το καλύτερο soundtrack του έρωτά σας, καθώς η αγάπη είναι μια ταινία και όσοι τη ζούμε οι πρωταγωνιστές της. Ας αφεθούμε λοιπόν στο καλύτερο μουσικό θέμα για να αγκαλιάσουμε τρυφερά το έτερο μας ήμισυ και να του ψιθυρίσουμε λόγια αγάπης χορεύοντας cheek to cheek! Ποιο θα μπορούσε να είναι αυτό;

* Ο Elton John τραγουδά το «Can You Feel the Love Tonight?» στην ταινία κινουμένων σχεδίων «Ο βασιλιάς των λιονταριών» και αμέσως χιλιάδες ερωτευμένοι το ανάγουν σε ύμνο της αγάπης τους. 
 

* Ο Bosson ξετρελαίνει με την αισθαντική φωνή του τα νεαρά ζευγάρια εξυμνώντας την αγάπη που μια φορά συναντάμε, με το "One In A Million"
 

* Ποιος δεν έχει δει το Dirty Dancing και δεν έχει ερωτευτεί τον χορό και δεν έχει ονειρευτεί να συναντήσει έναν πρίγκιπα σαν τον Patrick Swayze ή μια πριγκίπισσα σαν την Jennifer Grey; Δείτε και ακούστε το "Time of my life" από το Dirty Dancing.


* Μια από τις πιο ανθρώπινες και αισθηματικές ταινίες που γυρίστηκαν με την Michelle Pfeiffer και το Robert Redford, σε ένα αληθινό παραμύθι παράλληλο με αυτό της Σταχτοπούτας. Η ερωτική φωνή της Celine Dion σφραγίζει τον έρωτα του ζευγαριού με το "Because you loved me".
 

* Ο Frank Sinatra είναι ίσως ο κορυφαίος ερμηνευτής του αιώνα με την πιο χαρακτηριστική και βαθιά ερωτική και αισθησιακή φωνή, άρα δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα αυτή, με δύο μάλιστα τραγούδια, εκ των οποίων το δεύτερο τραγούδι το ερμηνεύει από κοινού με τον Bono των U2.
Strangers in the night- Frank Sinatra 
 

I’ve got you under my skin- Frank Sinatra with Bono 
 

* Το πιο αισθησιακό τραγούδι από έναν μεγάλο τραγουδιστή, που είτε θέλετε είτε όχι θα κολλήσετε με πάθος στο/στη σύντροφό σας για ένα μπλουζ είναι το Lady in Red του Chris De Burgh
 

* Από το soundtrack του Notting Hill ένα τραγούδι που μιλάει για την επικοινωνία των ερωτευμένων που πώς μόνο εκείνοι αντιλαμβάνονται και χωρίς λόγια τι θέλει ο σύντροφος τους είναι το When you say nothing at all του Ronan Keating
 

* Σε δυο version, από τον κλασσικό τροβαδούρο της αγάπης τον Leonard Cohen και τη γαλλίδα ερμηνεύτρια με τη νέγρικη φωνή, Madeleine Peyroux, το απόλυτο τραγούδι της αγάπης: Dance me to the end of love.


Και η version της Madeleine Peyroux 
 

* Η ιστορία της αγάπης ειπωμένη στα ισπανικά, με πολύ πάθος, στο Historia de un amor του Luis Miguel
 

* Και ένα ελληνικό! Δεν θα το χορέψετε αλλά μπορείτε να το αφιερώσετε στην αγάπη σας καθώς είναι ένα τραγούδι υπόσχεσης. Το Τσιγάρο, της Ευανθίας Ρεμπούτσικα, σε ερμηνεία Γιάννη Κότσιρα.


Happy Valentine's Day!
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v