Ακούμε: Παντελή Θαλασσινό, "Από άλλα περιβόλια"

Τις συμμετοχές του σε δίσκους άλλων καλλιτεχνών, "σε άλλα περιβόλια" συγκεντρώνει ο Παντελής Θαλασσινός σε έναν διπλό δίσκο πλημμυρισμένο από το ιδιαίτερο ηχόχρωμα, το συναίσθημα, τη χροιά και την τεχνική του μεγάλου καλλιτέχνη.
Ακούμε: Παντελή Θαλασσινό, Από άλλα περιβόλια
της Φιλουμένας Ζλατάνου

«Τα τραγούδια που τραγούδησα σε άλλα περιβόλια είναι για μένα το ίδιο σημαντικά, όσο αυτά που βρίσκονται στις δικές μου δουλειές. Είναι μαζεμένα από ξεχωριστά δέντρα αλλά για πρώτη φορά βρίσκονται όλα μαζί.»

Τάδε έφη Παντελής Θαλασσινός για το νέο διπλό δίσκο που κυκλοφόρησε από την MBI. Συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια οι μεγάλου βεληνεκούς καλλιτέχνες να συγκεντρώνουν τις συμμετοχές που έχουν κάνει σε δίσκους άλλων καλλιτεχνών, σε ένα προσωπικό τους δίσκο. Θεωρείται πολύ έξυπνη κίνηση καθώς έρχεται σε επαφή ο ακροατής και με τραγούδια που μπορεί αλλιώς να μην είχε ανακαλύψει. Υπέρ των προσεγμένων συλλογών εν ολίγοις.

«Από άλλα περιβόλια» τα τραγούδια αυτά που ερμηνεύει ο Παντελής Θαλασσινός, στο δικό του πλέον περιβόλι προς τέρψη των ακροατών του. Και είναι πολλές οι συμμετοχές, προσεγμένες, παραδοσιακές, νησιώτικες, μελωδικές, όλες δουλεμένες προσεκτικά από έναν ξεχωριστό ερμηνευτή που δίνει το δικό του χρώμα στα τραγούδια αναδεικνύοντάς τα. Έχει ένα μεγάλο ατού ο Θαλασσινός, εκτός από τεχνικές, χροιά, συναίσθημα και ξεχωριστό ηχόχρωμα. Όταν τραγουδά νιώθεις γαλήνη και ότι ταξιδεύεις με σίγουρο καπετάνιο. Επίσης, μπορείς να τον ακούς ώρες, χωρίς να σου «γδέρνει» τα αυτιά. Οπότε αυτός ο διπλός δίσκος ακούγεται με ευχαρίστηση.

Χαρακτηριστικό ότι και στις συμμετοχές του είναι επιλεκτικός ο Παντελής Θαλασσινός. Τραγούδια με λυρικό στίχο και προσεγμένες, παιδεμένες μελωδίες, των Χαΐνηδων, του Νίκου Ξυδάκη, των Apurimac, του Νότη Μαυρουδή, των Μάριου Τόκα- Κώστα Φασουλά, του Πέτρου Δουρδουμπάκη, του Γιάννη Λογοθέτη, του Βασίλη Καρόζα, του Γιώργου Σταυριανού, της Εστουδιαντίνας, του Γιώργου Καζαντζή, του Παντελή Αμπαζή, του Τριφώνου, του Οδυσσέα Εισαγγελέα, του Ανδρέα Καρακότα, του Χρήστου Χατζόπουλου, τη συλλογή «Δώδεκα και μία ματιές στα Δωδεκάνησα», του Πάρη Περισυνάκη, του Σταμάτη Χατζηευσταθίου, του Βασίλη Παπαδόπουλου, του Νίκου Ταβερναράκη και τη «Γλωσσολαλιά» από την παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, που μπαίνει πρώτη φορά στη δισκογραφία.

Ας μιλήσουν όμως τα τραγούδια και ας απολαύσουμε ωραίες μουσικές και ερμηνείες.

MBI- Music Box International 2008
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v