Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας: Με αγάπη στην κλασική μουσική

Το 2ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας είναι γεγονός. 35 Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες συναντώνται στην παραλία της Αύρας και αποχαιρετούν το καλοκαίρι με αγαπημένες κλασικές μελωδίες.
Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας: Με αγάπη στην κλασική μουσική
της Ίριδας Κρητικού

Γράφαμε πέρυσι τέτοιες μέρες για το νέο θεσμό που γεννιόταν στην Αίγινα, το Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ της. Ένα Φεστιβάλ με επίκεντρο την κλασική μουσική και Καλλιτεχνική του Διευθύντρια την πιανίστα Ντόρα Μπακοπούλου, στο αρχικό όραμα της οποίας εξάλλου βασιζόταν.

Με τη συμμετοχή δεκαπέντε σημαντικών Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών από το χώρο της κλασικής μουσικής, το «Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας» διοργανώθηκε από τις 25 Αυγούστου έως τις 9 Σεπτεμβρίου 2006 με εξαιρετική επιτυχία (περισσότεροι από 4.500 θεατές παρακολούθησαν τις συναυλίες), συγκεντρώνοντας όλους τους φιλόμουσους κατοίκους και εραστές του νησιού (που συγκεντρώνει ως γνωστό μεγάλο αριθμό ανθρώπων των γραμμάτων και του πνεύματος), στον ειδυλλιακό χώρο της παραλίας της Αύρας δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο της Κολώνας στην Πόλη της Αίγινας, μία από τις πιο γραφικές τοποθεσίες του νησιού.

Η Ντόρα Μπακοπούλου, πραγματοποιώντας ένα παλιό της σχέδιο, επέλεξε το Διεθνές Φεστιβάλ Αίγινας να είναι προσανατολισμένο στη μουσική δωματίου, τη μουσική δηλαδή που ταυτίζεται με την άμεση συνεργασία μεταξύ μουσικών, όπου μικρά σύνολα από καταξιωμένους διεθνώς σολίστες έχουν τη δυνατότητα να ενώνουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να ερμηνεύσουν μερικά από τα ωραιότερα έργα μουσικής δωματίου, προωθώντας και με αυτό τον τρόπο το διάλογο μεταξύ μουσικών διαφορετικών γενεών, εθνοτήτων, μουσικών σχολών με κοινό παρονομαστή την κοινή γλώσσα της μουσικής χωρίς σύνορα.

Και να που το στοίχημα κερδήθηκε! Από τις 17 Αυγούστου έως και τις 2 Σεπτεμβρίου 2007, και υπό την Αιγίδα του Δήμου Αίγινας πραγματοποιείται το 2ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας, πάντοτε με την καλλιτεχνική διεύθυνση της Ντόρας Μπακοπούλου. Συμπράττουν 35 Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες του διεθνούς στερεώματος κλασικής μουσικής σε 10 συναυλίες, και πάλι στη μαγευτική παραλία της Αύρας, μπροστά από τον αρχαιολογικό χώρο της Κολώνας, ορόσημο της Πόλης της Αίγινας, σε απόσταση τριών λεπτών με τα πόδια από το κέντρο της πόλης.

Από εφέτος σήμα του φεστιβάλ θα είναι το ορειχάλκινο ανάγλυφο «Ζευγάρι» (1975) του μεγάλου Έλληνα ζωγράφου, και λάτρη της Αίγινας, Γιάννη Μόραλη, το οποίο προσέφερε ο ίδιος, θέλοντας έτσι να συμβάλει στην επιτυχία αυτής της προσπάθειας, ενώ κάθε χρόνο θα υπάρχει μία θεματική βραδιά στην οποία θα δίνεται έμφαση. Φέτος, η βραδιά αυτή ανήκει στους καλλιτέχνες από την Ουγγαρία Geza Hosszu-Legocky & the 5 DeViLs (Γκέζα Χόστσου-Λεγκότσκι και οι 5 Διάβολοι) και τη Μαγεία της Τσιγγάνικης Μουσικής. Επίσης, το 2ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας αφιερώνει και μία βραδιά με αποσπάσματα από διάφορες όπερες, στο μεγάλο καλλιτέχνη του λυρικού τραγουδιού Κώστα Πασχάλη, που έφυγε πρόσφατα.
 
Τιμή εισιτηρίου: 10€

Πληροφορίες - εισιτήρια online:
* www.ticketquest.gr, τηλ. 211 999 1000
* Βιβλιοπωλεία «Ελευθερουδάκης» (Αθήνα & θεσσαλονίκη)
* ACS (κούριερ Αθήνα, Αίγινα)
* Μουσείο Ηρακλειδών
* Αίγινα: στο κατάστημα της Ελένης, δίπλα στο Λιμεναρχείο, τηλ. 22970 25 593, ώρες λειτουργίας 09.00-14.00 & 17.00-21.00 και στην είσοδο του χώρου πριν τη συναυλία
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v