Κίτρινα Ποδήλατα: Συναυλία ελπίδας για το ”ΦΛΟΓΑ”

”Να σε δω να λυγίζεις ξανά...δε θέλω
Τα όνειρα σου ξανά να πουλάς...δε θέλω
Να σ’ακούω να λες δε μπορώ... δε θέλω
Η ζωή σου φωνάζει ”εδώ σε θέλω”
Ο Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια ”Φλόγα” διοργανώνει στις 26 Φεβρουαρίου μία μεγάλη συναυλία με τα Κίτρινα Ποδήλατα στο FUZZ. Τα έσοδα από τη συναυλία θα διατεθούν για τους σκοπούς του συλλόγου ”Φλόγα”.
Μετά από 24 χρόνια λειτουργίας ο σύλλογος μπορεί να επιδείξει ένα ιδιαίτερα σημαντικό κοινωνικό έργο, έργο που στοχεύει στην καλύτερη δυνατή ιατρική, ψυχική και κοινωνική φροντίδα των παιδιών. Ως σύλλογος μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα βασιζεται στην εθελοντική εργασία των μελών του και στην υποστήριξη των ευαισθητοποιημένων φίλων του.
Το Σπίτι των παιδιών της Φλόγας φιλοξενεί 24 παιδιά από την περιφέρεια μαζί με τους γονείς τους, για όσο διάστημα είναι υποχρεωμένα τα παιδιά να παραμείνουν στην Αθήνα για να υποβληθούν σε θεραπεία στα παιδιατρικά ογκολογικά κέντρα.
Το κτίριο βρίσκεται κοντά στα παιδιατρικά νοσοκομεία και εξασφαλίζει δωρεάν στα παιδιά άριστες συνθήκες διαμονής. Παράλληλα με την βοήθεια ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών αλλά και των γονιών της Φλόγας, οι γονείς και τα παιδιά που φιλοξενούνται στον Ξενώνα ενισχύονται ψυχολογικά, ώστε η εξέλιξη της θεραπευτικής τους πορείας να είναι η καλύτερη δυνατή.
”Η Ζωή σου φωνάζει ....” είναι ο εύγλωττος τίτλος της συναυλίας. Ο Γιώργος και ο Αλέξανδρος Παντελιάς προσφέρθηκαν αφιλοκερδώς γι’ αυτή τη μία και μοναδική συναυλία τους στην Αθήνα και ...υπόσχονται μία βραδιά γεμάτη φως, έναν ύμνο στην αγάπη και τη ζωή.
Τα Κιτρινά Ποδήλατα λίγο πριν την συναυλία μπήκαν στο στούντιο και ετοίμασαν ένα remix του πιο αισιόδοξου και χαρούμενου τραγούδιου τους ”Η ζωή σου φωνάζει”, από τον τελευταίο τους δίσκο ”ΧΡΟΝΟΣ” και το αφιερώνουν σε όλα τα παιδιά με νεοπλασματική ασθένεια και τους γονείς τους.
Τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου, για πάνω από δύο ώρες το FUZZ θα γεμίσει με ήχους ηλεκτρικούς και εικόνες που θα μπλέκονται αρμονικά με τις φωνές του Γιώργου και του Αλέξανδρου. Τα Κίτρινα Ποδήλατα θα τραγουδούν για την ελπίδα και για τη δύναμη σε μία σύγχρονη συναυλία υψηλών προδιαγραφών που έχουν επιμεληθεί οι ίδιοι.
Το γνωστό για τις δυναμικές του εμφανίσεις συγκρότημα θα παρουσιάσει τραγούδια από τον τελευταίο τους δίσκο ”ΧΡΟΝΟΣ”, στιγμές από τους προηγούμενους τέσσερις δίσκους τους, τραγούδια που αγαπήθηκαν πολύ από τους φίλους του όπως ”Αυτά που έχεις ξεχάσει”, ”Τώρα σιωπή”, ”Μη μ’αγγίζεις”, ”Να σε δω να γελάς”, ”Ταξιδεύω το εγώ μου” αλλά και τραγούδια φίλων-δημιουργών από τη σύγχρονη ελληνική σκηνή μαζί με διασκευές αγαπημένων ελληνικών και ξένων τραγουδιών με αναφορές και σε προηγούμενες δεκαετίες.
Τα Κίτρινα Ποδήλατα ενισχύουν δύο εξαιρετικοί μουσικοί: ο Γιώργος Ράλλης (τύμπανα) και ο Άκης Αμπράζης (μπάσο) ενώ πέντε σπουδαίοι φίλοι-μουσικοί θα πλαισιώσουν το σχήμα σε στιγμές-εκπλήξεις του προγράμματος: Νίκος Νταρίλας (κρουστά), Γιάννης Παπαγιαννούλης (κρουστά), Τάνια Νικολούδη (πιάνο), Θέμης Νικολούδης (βιολί), Νίκος Παραουλάκης (νέι.
Η επιμέλεια του προγράμματος, οι ενορχηστρώσεις και το programming έχουν γίνει από τα Κίτρινα Ποδήλατα. Τον ήχο θα επιμεληθούν ο Γιώργος Μπότης και ο Χρήστος Θεοδωρίδης, στα φώτα θα είναι ο Περικλής Μαθιέλης ενώ υπεύθυνοι για τις προβολές, τα video και τη σκηνοθεσία της παράστασης είναι ο Περικλής Μαθιέλης και τα Κίτρινα Ποδήλατα.
Μία μεγάλη συναυλία για έναν μεγάλο σκοπό με λόγια και μουσικές για τα Παιδιά, την Αγάπη, τη Φλόγα γιατί ...η ζωή σου φωνάζει ”εδώ σε θέλω”.
Τιμή εισιτηρίου:15 €
Προπώληση εισιτηρίων:
ΜΕΤΡΟ: Γκύζη 47 –Γκύζη, 210 6461980
FUZZ: Βουλιαγμένης 22, 210 9220802
ΦΛΟΓΑ:Αιγίου 6-8 Γουδί, 210 7772421