Νέα cd απο C Real και Ελενα Παπαρίζου

Με ”ατού” το εξαιρετικό artwork και τη φωνή της Ειρήνης Δούκα, το νέο CD των C Real ξεκινά την πορεία του στην αγορά. Η άλλη νέα κυκλοφορία, αφορά τη... δαφνοστεφανωμένη Ελενα Παπαρίζου που, αν και στα αγγλικά, χαρίζει στους θαυμαστές της ακριβώς αυτό που θα περίμεναν.
Νέα cd απο C Real και Ελενα Παπαρίζου

Το παιχνίδι των εντυπώσεων κερδίζει το νέο CD των C:Real, ”Κάθε μου σκέψη”, καταρχήν, με το εξαιρετικό artwork σε επιμέλεια Γ. Τούμπαλη και με τη φωτογραφία του Γ. Οικονομόπουλου.

Στη συνέχεια, διαθέτει ως ατού τη φωνή της Ειρήνης Δούκα, η οποία σε τραγούδια, όπως ”ο κυκλώνας” και το μοναδικό αγγλικό κομμάτι ”A slice of heaven”- το οποίο και ξεχωρίζει από το σύνολο- μας χαρίζει γοητευτικές ερμηνείες, ενώ σε άλλα κομμάτια το ”σφίξιμό” της είναι εμφανές.

Εντεκα τραγούδια, τα οποία στιχουργικά κινούνται σε γνώριμα μονοπάτια, περιγράφοντας ψυχοφθόρους έρωτες και χαρμολύπες, αποκτούν άλλη δυναμική χάρη στις κιθάρες των Τάκη Δαμάσχη και Απόστολου Κοσκινά και τα τύμπανα του Digi (στο ”Σήμερα Βράδυ” θα μπορούσε να ήταν πιο ενεργητικό το παίξιμό του και λιγότερο διεκπεραιωτικό).

Το ”Μείνε δίπλα μου” έντυσε τους τίτλους της ομότιτλης σειράς του Alpha, ενώ το ”Επικίνδυνα σε θέλω” ακούγεται στην ταινία ”A straight story”. Το CD περιέχει, τέλος, και ένα DVD με 3 videoclip και το trailer της ταινίας ”A straight story”.

”International Debut” χαρακτήρισαν οι αρμόδιοι το νέο αγγλόφωνο CD της Έλενας Παπαρίζου, ”The game of Love”.

Διότι τι χρειάζεται να έχει μια Ελληνίδα Ποπ Τραγουδίστρια για να κερδίσει το κοινό των άλλων χωρών; Φωνή σωστή, παιχνιδιάρικη, με ενδιαφέροντα φωνητικά, κίνηση, εμφάνιση εντυπωσιακή και καλές δημόσιες σχέσεις. Α! Και τραγούδια χορευτικά και μπαλάντες.

Η Έλενα Παπαρίζου έχοντας την εμπειρία της σουηδικής σκηνής έχει μεγάλες πιθανότητες να πετύχει τον παραπάνω στόχο. Επιπλέον, θεωρώ ότι οι φωνητικές και ερμηνευτικές της ικανότητες ταιριάζουν περισσότερο σε ποπ, αγγλόφωνα τραγούδια, από ότι σε ελληνικά άσματα.

Ένας δίσκος με 13 αγγλόφωνα τραγούδια και ένα με ελληνικούς στίχους, τα οποία είναι beatάτα και το βασικό ρόλο έχουν οι κιθάρες (ηλεκτρικές και ακουστικές) και τα drums, ενώ είναι και ανάμεικτα με ανατολίζοντα στοιχεία (για να αναδειχθεί ίσως και ο ελληνικός χαρακτήρας;), γεγονός που επιτυγχάνεται με τη χρήση κρουστών.

Στα ραδιόφωνα προτιμούνται τα ”gigolo” και ”mambo”, τα οποία είναι πιο ευκολοχώνευτα και ταιριάζουν στα clubs, εντούτοις στο δίσκο περιέχονται και τραγούδια, όπως τα ”teardrops” και ”a heart of mine” με πιο δουλεμένο στίχο.

Τέλος το 14ο τραγούδι αποτελεί έκπληξη, καθώς πρόκειται για το τραγούδι του Χατζιδάκι ”ο,τι αξίζει είναι στιγμές” (”le bonheur”). H επιλογή ήταν άτυχη γεγονός που φάνηκε από την ερμηνεία που δεν ξεπερνά την απλή διεκπεραίωση.

Ένα μπράβο αξίζει στο φωτογράφο Κώστα Αυγουλή και φυσικά στην art direction του Πέτρου Παράσχη, ο οποίος μας έχει συνηθίσει σε πολύ πετυχημένες δουλειές.

Φιλουμένα Ζλατάνου

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v