Ana Μoura: Τα fados πάνε... Παπάγου

Η Ana Moura, μια γνήσια εκπρόσωπος της πορτογαλικής μουσικής παράδοσης που αποκτά όλο και περισσότερους έλληνες οπαδούς θα βρίσκεται στο Ανοικτό θέατρο του Παπάγου στις 17 Σεπτεμβρίου. Μαζί της ο κιθαρίστας και παραγωγό της Amalia Rodrigues, Jorge Fernando.
Ana Μoura: Τα fados πάνε... Παπάγου

Η νέα ιέρεια του fado, Ana Moura, θα εμφανιστεί την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2006 για πρώτη φορά στην Αθήνα, στο Ανοιχτό Θέατρο Παπάγου, συνοδευόμενη από τον κιθαρίστα και παραγωγό της Amalia Rodrigues, Jorge Fernando.

Η μαγευτική μουσική της Πορτογαλίας, από μία εκπληκτική ερμηνεύτρια, που εκφράζει τον πόθο, τον πόνο, το χωρισμό, την ανεκπλήρωτη αγάπη και τη γλυκιά μελαγχολία που χαρακτηρίζουν το fado.

Η Ana Moura (Άνα Μόουρα) είναι μία από τις σημαντικότερες φωνές της νέας γενιάς του fado. Aν και μόλις 26 ετών, έχει καταξιωθεί ραγδαία ως μία από τις κορυφαίες εκπροσώπους του fado, ακριβώς την εποχή που το είδος γνωρίζει αναβίωση τόσο στην Πορτογαλία, όσο και σε όλο τον κόσμο.

Όπως ήταν φυσικό, η βασική της επιρροή και έμπνευση ήταν η μεγάλη Amalia Rodrigues. Οι συγκρίσεις είναι περιττές και άδικες, υπάρχουν όμως ομοιότητες, όπως η ποιότητα της φωνής, η ικανότητα στον αυτοσχεδιασμό και προπάντων, η έμφαση στη συναισθηματική απόδοση. Ο μέντορας και βασικός συνεργάτης της, ο κιθαρίστας και συνθέτης Jorge Fernando, υπήρξε συνεργάτης της Amalia. Πρόσφατα συμπλήρωσε 30 χρόνια καριέρας, όντας ένας από τους πιο πολυτραγουδισμένους συνθέτες της χώρας.

Μια από τις μορφές της σύγχρονης πορτογαλικής μουσικής, ο Jorge Fernando, ύστερα από πολλά χρόνια εμφανίσεων στα κορυφαία concert halls σε όλο τον κόσμο και αμέτρητες ώρες studio δουλειάς δίπλα σε άλλα ονόματα, ως συνθέτης, ενορχηστρωτής, παραγωγός και κιθαρίστας, περιοδεύει διεθνώς με το δικό του σχήμα, ερμηνεύοντας τις δικές του μοναδικές μελωδίες, οι οποίες λέγεται πως είναι ημιτελείς...

Μόνο όταν ο ακροατής συντονίσει τα συναισθήματά του με τις χαμένες του αναμνήσεις σε πλήρη αρμονία με τα fados του Jorge Fernando, ο κύκλος θα κλείσει. Αυτή είναι η μαγεία του fado. Ας αφεθούν οι θεατές αιωρούμενοι μέσα στις αρμονίες του, ας αφήσουν τις καρδιές τους να πετάξουν προς το μυστικό, βαθύ σπήλαιο όπου βρίσκονται ο πόνος, η μελαγχολία και ο πόθος για χαμένες αγάπες. Η γλυκιά θλίψη της ερμηνείας του αποτελεί την ίαση. Το fado αποτελεί το καταφύγιό της καρδιάς...

Το ελληνικό κοινό θα έχει την μοναδική και σπάνια ευκαιρία να δει τον Jorge Fernando να συνοδεύει τη νέα μούσα του, την εκπληκτική Ana Moura, η οποία ήδη έχει αρχίσει να κατακτά μετά τα πορτογαλικά, και τα διεθνή ακροατήρια.

Τιμές εισιτηρίων: 25 ευρώ κανονικό, 20 ευρώ φοιτητικό

Προπώληση εισιτηρίων: i-ticket.gr (801–11–60000), Metropolis, Κινηματογράφοι ODEON, Δημαρχείο Παπάγου, Καταστήματα Δαναός, Μεσογείων 230, Viva Vida, Κηφισίας 109, Αμπελόκηποι

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v