Αυλαία για το Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Τζαζ

Ξεκινά σήμερα και θα διαρκέσει έως τις 4 Ιουνίου το 6ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Τζαζ που οργανώνεται, όπως κάθε χρόνο, στην Τεχνόπολη στο Γκάζι. Με ελεύθερη είσοδο το ελληνικό κοινό μπορεί να ακούσει τα νέα αλλά και τα υφιστάμενα ρεύματα της ευρωπαϊκής τζαζ σκηνής με τη βοήθεια ορισμένων εκ των σημαντικότερων ονομάτων του χώρου.
Αυλαία για το Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Τζαζ

Ξεκινά σήμερα το έκτο κατά σειρά Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Τζαζ που οργανώνεται κάθε χρόνο στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, στο Γκάζι.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος στην πανευρωπαϊκή αυτή συνάντηση μετέχουν τζαζ καλλιτέχνες και συγκροτήματα από όλη την Ευρώπη προσφέροντας στο ελληνικό κοινό μια αίσθηση τόσο των τρεχουσών τάσεων στη συγκεκριμένη μουσική σκηνή, όσο και την ευκαιρία να εξοικείωσης με το πώς αντιλαμβάνονται οι Ευρωπαίοι την μοναδική ίσως συνεισφορά των ΗΠΑ στον παγκόσμιο πολιτισμό.

Κάθε χρονιά την ευθύνη της οργάνωσης έχει η προεδρεύουσα χώρα στο συμβούλιο της Ε.Ε.- φέτος είναι η σειρά της Αυστρίας. Για τη διοργάνωση του Φεστιβάλ συμβάλλουν σημαντικά οι ξένες πρεσβείες στην Αθήνα και τα μορφωτικά ινστιτούτα των ξένων χωρών.

Το φεστιβάλ ξεκίνησε το 2001 με τη συμμετοχή λίγων χωρών, αλλά η επιτυχία και η ανταπόκριση του κόσμου ήταν τέτοια που επέτρεψαν την αύξηση των συμμετοχών και τη διεύρυνση του προγράμματος. Φέτος, pαίρνουν μέρος συγκροτήματα και καλλιτέχνες από 14 ευρωπαϊκές χώρες.

Όλα τα είδη της τζαζ εκπροσωπούνται στο Φεστιβάλ και τα ονόματα που παίρνουν μέρος σε αυτό συγκαταλέγονται στα σημαντικότερα του χώρου.

Το φετινό Φεστιβάλ πραγματοποιείται από τις 31 Μαΐου ως τις 4 Ιουνίου. Κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ θα δοθούν από δύο συναυλίες την Τετάρτη 31 του μηνός και από τρεις συναυλίες τις υπόλοιπες μέρες. Η ώρα έναρξης των συναυλιών έχει καθοριστεί για τις 21.00 κάθε βράδυ και η διάρκειά τους είναι ως τα μεσάνυχτα.

Όπως κάθε χρόνο, η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

* Δείτε το πλήρες πρόγραμμα με τους καλλιτέχνες και τις προγραμματισθείσες συναυλίες στη δεξιά στήλη ”Σχετικά links”.

Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100 Γκάζι. Τηλ: 210-3453548

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v