Το κλασικό μπαλέτο συναντά το μοντέρνο χορό

Τα έργα ”Les Sylphides” του Sopin, ”Χορευτικές Περιπλανήσεις” των Rossini και Britten, ”Καλωσήλθατε στο Πάρτι” των Beatles παρουσιάζει, μεταξύ άλλων η Επαγγελματική Σχολή Χορού Νίκη Κονταξάκη, σε παραστάσεις χορού όπου συμμετέχουν οι σπουδαστές και οι απόφοιτοι της σχολής. Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στις 13 και 14 Μαΐου στο Θέατρο Κολεγίου Αθηνών.
Το κλασικό μπαλέτο συναντά το μοντέρνο χορό

Η ”Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού ”Νίκη Κονταξάκη”- Νικολέττας Μπακάλη”, στα πλαίσια των εκπαιδευτικών και καλλιτεχνικών της δραστηριοτήτων, σας προσκαλεί σε Παραστάσεις Χορού όπου συμμετέχουν οι σπουδαστές και οι σπουδάστριες των επαγγελματικών τμημάτων καθώς και επαγγελματίες χορευτές απόφοιτοι της Σχολής, ερμηνεύοντας έργα κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου.

Οι παραστάσεις θα γίνουν το Σάββατο 13 Μαΐου 2006 στις 8:30 μμ και την Κυριακή 14 Μαΐου 2006 στις 12:30 μμ, στο Θέατρο Κολεγίου Αθηνών.

Θα παρουσιαστούν τα ακόλουθα έργα

- LES SYLPHIDES, Μουσική: F.Chopin, Χορογραφία: M.Fokine, επιμέλεια χορογραφίας – διδασκαλία: Γιολάντα Ζαχαριέβα

Κλασικό μονόπρακτο Μπαλέτο.

Χορογραφήθηκε από τον Michel Fokine πάνω στη μουσική του Frèdèric Chopin. Πρωτο-παρουσιάστηκε στο Παρίσι το 1909 από τα ”Ballets Russes” του S.Diaghilev με την Anna Pavlova, την Tamara Karsavina, τη Maria Baldina και τον Vaslav Nijinsky στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Η πρώτη εκδοχή του μπαλέτου είχε παρουσιαστεί στο θέατρο της Αγ.Πετρούπολης το Μάρτιο του 1908 με τον τίτλο Choppiniana και χορευτές του αυτοκρατορικού μπαλέτου.

Το μπαλέτο ”LES SYLPHIDES” επαναφέρει στο προσκήνιο το στυλ των ”ballet blanc” (λευκά μπαλέτα) της ρομαντικής εποχής στο χορό, αποδοσμένο όμως μέσα από τον ανεπτυγμένο κλασικό χορό. Το μπαλέτο δεν έχει πλοκή δοσμένη από ένα συγκεκριμένο σενάριο, ούτε προσδιορισμένους χαρακτήρες.

Ερμηνεύεται από χορεύτριες ντυμένες με μακριές λευκές τούλινες φούστες και από ένα χορευτή ντυμένο με ένα ασπρόμαυρο βελούδινο γιλέκο. Οι χορευτικές κινήσεις απόλυτα ταιριασμένες πάνω στη μουσική του Chopin επιδιώκουν να μας μυήσουν σε ένα κόσμο αιθέριων υπάρξεων που χορεύουν υπό το φεγγαρόφωτο.

- ΧΟΡΕΥΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΣΕΙΣ, Μουσική: Rossini, Britten, Χορογραφία: Νικολέττα Μπακάλη

Μουσικές συνθέσεις σε allegro και adagio, presto και andante, εμπνέουν αντίστοιχες χορευτικές ερμηνείες όπου η μουσική είναι ο οδηγός και ο χορός το μέσο. Τα δυο αυτά στοιχεία, χορός και μουσική, μας παρασύρουν σε μια πολυποίκιλη και δροσερή χορευτική περιπλάνηση.

- ΑΘΗΝΑ: ΗΧΟΙ & ΡΥΘΜΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ, Μουσική : Χρυσοδάκτυλοι Τύποι της Μακεδονίας, Σπύρος Λάντσιας, Vanessa May, Buena Vista Social Club, Χορογραφία: Νίκος Γκίκας

”Η Αθήνα είναι μια πόλη που, όλοι εμείς που την κατοικούμε, αγαπάμε με όλα τα υπέρ και τα κατά της. Αυτό που με ώθησε να ασχοληθώ μαζί της είναι οι ήχοι και οι ρυθμοί που κατακλύζουν τα πολλά και ενδιαφέροντα μπαράκια της. Η ποικιλία ήχων ρυθμών είναι μεγάλη…εγώ επέλεξα ορισμένα ακούσματα και προσπάθησα να παντρέψω τα δύο βασικά στοιχεία, τη μουσική και την κίνηση με οδηγό βεβαίως το ρυθμό. Η διαδοχή που ακολουθώ είναι: ”ακούω-βλέπω-αισθάνομαι-ταξιδεύω”.

Σας περιμένουμε...”

- ΑΜΕΓΕΔΗΠΟΥ2 , Μουσική: Pascal Comelade, Depesche Mode κλπ, Χορογραφία: Μαρία Ανθυμίδου

Το ΑΜΕΓΕΔΗΠΟΥ2 είναι ένα έργο που ασχολείται με την ανισορροπία, τόσο την εξωτερική όσο και την εσωτερική. Μέσα από δράσεις ανατροπής συνειδητοποιούμε ότι η ισορροπία, όταν είναι επιθυμητή, επιτυγχάνει, με τη συναίνεση και την ανοχή, να μας οδηγήσει στη μεταμόρφωση όπου το ”εγώ” γίνεται ”εμείς”.

- ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΠΑΡΤΙ -ΣΟΥΙΤΑ BEATTLES, Μουσική: Beattles, Χορογραφία: Νίκος Γκίκας

”Τη φετινή χρονιά συμπληρώνονται 25 χρόνια χωρίς τον μεγάλο John Lennon, ένα από τα ”σκαθάρια”. Οι συνθέσεις του, οι συνθέσεις των Βeattles, έχουν αφήσει έντονα αποτυπώματα στην παγκόσμια μουσική σκηνή. Σε όλα τα πάρτι η μουσική τους ήταν το βασικό μενού.

Το γεγονός αυτό, καθώς και η προσωπική μου αγάπη για τη μουσική τους, με οδήγησαν στο να επιλέξω (με αρκετή δυσκολία) ορισμένα από τα κομμάτια τους και να πλέξω μια σουίτα για το πάρτι μας, για το πάρτι των παιδιών που σε λίγο καιρό ανοίγουν τις φτερούγες τους για να ”πετάξουν” από τη σχολή που τους φιλοξένησε τα τελευταία χρόνια και να αντιμετωπίσουν τη δική τους καθημερινότητα στο σπίτι, την εργασία, τις συναναστροφές... Ας ακολουθήσουμε λοιπόν τη μουσική αυτή και συνάμα την απλότητα και την ομορφιά”.

Γενική Επιμέλεια Παράστασης : Νίκη Κονταξάκη

Κοστούμια: Κάρμεν-Ζωγράφος

Ήχος: Στούντιο Άλτο

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ & ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ στα τηλέφωνα 210 2932894 και 210 2935111, στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected], και στο θέατρο της ημέρες των παραστάσεων

Τιμές Εισιτηρίων

Γενική Είσοδος : 20 Ευρώ, Μαθητικό –Φοιτητικό :15 Ευρώ

Καθηγητές - Συνοδοί Μαθητών : Με Πρόσκληση

Παρακαλούμε Επικοινωνήστε Εγκαίρως Για Αγορά Εισιτηρίων / Κράτηση Θέσεων

Θέατρο Κολεγίου Αθηνών, Στ. Δέλτα 15, Ψυχικό, τηλ. 210 6717523.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v