11 πράγματα που δεν ήξερες για τους Pet Shop Boys

Το ρεκόρ Γκίνες, το παρεάκι με τον sir Ian McKellen, το αποτυχημένο show στο West End και πολλά ακόμα που δεν ήξερες για τους Pet Shop Boys.
11 πράγματα που δεν ήξερες για τους Pet Shop Boys

Οι Pet Shop Boys αποτελούν ένα μεγάλο κεφάλαιο της pop μουσικής (και όχι μόνο) εδώ και τέσσερις σχεδόν δεκαετίες. Έχουν καταφέρει να διατηρηθούν στην κορυφή της σκηνής κάνοντας πάντα τα πράγματα με το δικό τους, ξεχωριστό τρόπο, χωρίς εκπτώσεις ή περιόδους αδράνειας.

Λίγο πριν τους απολαύσουμε στη σκηνή του Release Festival, ψαχουλεύουμε το παρελθόν τους και ανακαλύπτουμε πολλά και ενδιαφέροντα trivia. 



Έχουν πουλήσει περισσότερους από 100 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως και έχουν μπει 42 φορές στο Top 30 και είκοσι δύο φορές στο Top 10 του UK Singles Chart. Γι’ αυτό και καταγράφηκαν ως το πιο επιτυχημένο ντουέτο στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου στην έκδοση του 1999 του βιβλίου των ρεκόρ Γκίνες.

Πριν σχηματίσει τη μπάντα, ο Neil Tennant εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε πολλά περιοδικά, ενώ υπήρξε και αναπληρωτής συντάκτης του δημοφιλούς 80s περιοδικού Smash Hits.



Ήξερες ότι ένα από τα κορυφαία singles τους γράφτηκε στην πραγματικότητα για τη Madonna; Πρόκειται για το «Heart», αλλά δυστυχώς (ή ευτυχώς), η βασίλισσα της ποπ το απέρριψε.

Το ντουέτο έχει συνεργαστεί με περισσότερους από 20 μουσικούς καλλιτέχνες ανά τα χρόνια, συμπεριλαμβανομένων των David Bowie, Elton John και Robbie Williams.

Η οργάνωση για τα δικαιώματα των ζώων PETA τους είχε ζητήσει να αλλάξουν το όνομά τους για να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο σχετικά με τη σκληρότητα των pet shop απέναντι στα ζώα. Αρνήθηκαν, αλλά συμφώνησαν ότι «εγείρει ένα ζήτημα που αξίζει να σκεφτούμε».

Το 2001 το ντουέτο έστησε ένα σόου στο West End με τίτλο «Closer To Heaven», το οποίο δυστυχώς διήρκεσε μόνο πέντε μήνες πριν κατέβει.



Ο Chris Lowe έχει κάνει μια σύντομη εμφάνιση στη βρετανική σαπουνόπερα Neighbors το 1995.  



Το "West End Girls" είναι εμπνευσμένο από τους Grandmaster Flash & The Furious Five. Σε συνέντευξη του 2010 στο Interview Magazine, ο Tennant ανέφερε ότι ο ρυθμός του ραπ στο κομμάτι είναι σχεδόν ίδιος με αυτόν στο "The Message".



Σίγουρα ξέρεις θεματικό τραγούδι από τα Φιλαράκια. Η Allee Willis - η οποία έγραψε το "I'll Be There For You" - συνεργάστηκε με τον Tennant και τον Lowe για να συνθέσουν ένα τραγούδι που αργότερα θα γίνει ντουέτο μεταξύ της μπάντας και του θρύλου της μουσικής Dusty Springfield, το “What Have I Done to Deserve This?”.

Το 2004, η διασκευή τους στο «Always On My Mind» ψηφίστηκε ως η δεύτερη καλύτερη διασκευή που ηχογραφήθηκε ποτέ, μετά από εκείνη του Jimi Hendrix στο  «All Along The Watchtower» του Bob Dylan.



Ο Sir Ian McKellen εμφανίζεται σε ένα από τα μουσικά τους βίντεο, συγκεκριμένα στο “Heart”. Μιλώντας για την εμπειρία, ο McKellen είχε πει: «Πέρασα ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο με τους δυο τους στο Βελιγράδι», προσθέτοντας ότι μια από τις αγαπημένες του στιγμές ήταν όταν βγήκαν οι τρεις για ποτάκι. «Το νυχτερινό κέντρο έπαιζε PSB όλο το βράδυ, αγνοώντας ότι οι ίδιοι έπιναν κοκτέιλ στη μπάρα και παρακολουθούσαν τον κόσμο να χορεύει», είπε. «Τους προέτρεψα να συστηθούν, αλλά ο Κρις –που αντιπαθεί τις μ***ες– άσκησε βέτο».

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v