Η Camerata Junior παρουσιάζει μια ανοιξιάτικη συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Mε μαέστρο και δάσκαλο τον Νίκο Χαλιάσα, η ορχήστρα ανυπομονεί να μοιραστεί με το κοινό το νέο της ρεπερτόριο.
Η Camerata Junior παρουσιάζει μια ανοιξιάτικη συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Μετά από δύο χρόνια αναγκαστικής αποχής από τις τακτικές της συναυλίες στο Μέγαρο, η Camerata Junior–Ορχήστρα Νέων των Φίλων της Μουσικής και ορχήστρα in residence του Μεγάρου, με μαέστρο και δάσκαλο τον Νίκο Χαλιάσα, ανυπομονεί να μοιραστεί με το κοινό το νέο της ρεπερτόριο.


Η Παιδική και η Νεανική Camerata Junior θα εμφανιστούν χωριστά αλλά και μαζί σε έργα των συνθετών Γιόζεφ Σουκ, Ουίλλιαμ Μπόυς και Πωλ Γουντ. Θα παρουσιάσουν επίσης σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση το έργο που έγραψε ειδικά για την Ορχήστρα ο νέος συνθέτης Παναγιώτης Φουντάς, υπότροφος του Συλλόγου.

Χάρη στη μεγάλη δωρεά του Ιδρύματος World in Harmony, ο Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής προσκάλεσε φέτος νέους ταλαντούχους μαέστρους και σολίστ απ’ όλη την Ελλάδα για να συμπράξουν με την Camerata Junior στη μελέτη, στις δοκιμές και στις συναυλίες της. Στο πλαίσιο αυτό, η δωδεκάχρονη βιολονίστα Νικολία Γαρουφαλίδου, βραβευμένη σε πολλούς διεθνείς διαγωνισμούς, θα ερμηνεύσει με την Ορχήστρα έργα Τσαϊκόφσκι, Ντε Φάγια και Λ. Παπασταύρου.

Κυριακή 29 Μαΐου 2022, ώρα 12:00 // Μέγαρο Μουσικής Αθηνών // Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος

Γενική είσοδος: € 10.00

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v