Μιλήσαμε με τους Electric Litany πριν τη συναυλιακή τους επιστροφή

Οι Electric Litany θα εμφανιστούν το Σάββατο 14 Μαΐου στο Gagarin κι εμείς βρήκαμε ευκαιρία να τα πούμε μαζί τους, λίγες μέρες πριν επιστρέψουν στα live εν Ελλάδι.
Μιλήσαμε με τους Electric Litany πριν τη συναυλιακή τους επιστροφή

Μετά από μια σειρά sold out shows στο Ηνωμένο Βασίλειο το συγκρότημα των Electric Litany βάζει στην περιοδεία του και την Ελλάδα για το Σάββατο 14 Μαΐου.
 
Oι Electric Litany έρχονται να παρουσιάσουν πολλά νέα κομμάτια από το επερχόμενο EP και δίσκο για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό αυξάνοντας την ανυπομονησία μας για μια συναυλία του αγαπημένου συγκροτήματος το οποίο μας έλειψε πολύ το τελευταίο διάστημα. Mε αφορμή τη συναυλιακή τους επιστροφή στη χώρα μας, επικοινωνήσαμε με τον Richard Simic από το συγκρότημα και τα είπαμε πολύ όμορφα.


 
Η πανδημία ήρθε να αποτελειώσει την ανεξάρτητη μουσική σκηνή, ή να γεννήσει έμπνευση που θα της δώσει το φιλί της ζωής, αποχαιρετώντας τα χρόνια του covid;

Η πανδημία καθυστέρησε το πρόγραμμα των περιοδειών μας, κάτι που είναι, φυσικά, απογοητευτικό. Ωστόσο, μας έδωσε την ευκαιρία να εργαστούμε σε νέο υλικό μεμονωμένα, να εξερευνήσουμε νέες ιδέες και να ανασυγκροτηθούμε και να δημιουργήσουμε κάτι διαφορετικό.

Πότε θα έχουμε νέο ολοκληρωμένο album από τους Electric Litany; Θα ακούσουμε υλικό πιθανόν στις συναυλίες σας στην Ελλάδα;

Έχουμε ένα EP που αναμένεται να κυκλοφορήσει αργότερα φέτος και θα μπούμε στο στούντιο για να δουλέψουμε στο 4ο άλμπουμ στα τέλη του Φθινοπώρου. Θα παρουσιάσουμε μέρος αυτού του υλικού ως μέρος της ελληνικής περιοδείας μας.


Όλοι μας γνωρίζουμε πως ένα όνομα όπως αυτό του Alan Parsons προκαλεί δέος στην μουσική σκηνή. Πως είναι όμως να συνεργάζεσαι με ένα τόσο ιστορικό όνομα;


Μετά τον αρχικό ενθουσιασμό, επικεντρωθήκαμε στο έργο που είχαμε. Μιλήσαμε ξανά μαζί του αρκετά πρόσφατα. Εκτός από πολύ ταλαντούχος, είναι επίσης απίστευτα προσγειωμένος και ευθύς. Έχουμε υπέροχες αναμνήσεις παίζοντας μαζί του στην περιοδεία του και δουλεύοντας τον 2ο δίσκο.

Ποιο μουσικό festival θα βάζατε σαν στόχο για να παίξετε τα επόμενα χρόνια;

Ελπίζουμε να παίξουμε σε περισσότερα σόου το 2023, τα οποία θα περιλαμβάνουν φεστιβάλ όπως το Glastonbury κ.λπ. Καθώς η πανδημία υποχωρεί σιγά σιγά, υπάρχει περισσότερη βεβαιότητα γύρω από τα φεστιβάλ που δεν υπήρχαν νωρίτερα μέσα στη χρονιά.

Είναι γνωστό πως στην Αγγλία υπάρχει αρκετός ελληνικός πληθυσμός. Πως νιώθετε όταν παίζεται μπροστά στο ελληνικό κοινό εκεί;

Έχουμε αρκετούς Έλληνες φαν στο Λονδίνο. Ωστόσο, αυτή δεν είναι όλη η ιστορία. Το Λονδίνο φιλοξενεί πολιτισμούς από όλο τον κόσμο και οι πρόσφατες εμφανίσεις μας είχαν ένα ευρύ φάσμα ατόμων και εθνικοτήτων.

Έχετε σκεφτεί κάποιο ξεχωριστό project-συνεργασία που θα θέλατε να πραγματοποιήσετε μέσα στα επόμενα χρόνια;

Είμαστε ενεργοί με πολλά πράγματα ήδη που τρέχουμε. Ένα νέο ep που θα κυκλοφορήσει και σύντομα στην Ελλάδα και τον νέο μας δίσκο που δουλεύουμε.  Ως συνεργασία με μια πρώτη σκέψη είναι ένας δίσκος έκφυλης κερκυραϊκής μουσικής με τον Παντελή Δημητριάδη (Παιδιά της παλαιότητας, Κορε Υδρο)

Σας έχει γεννηθεί ποτέ η ανάγκη να γράψετε μουσική με ελληνικό στίχο;

Σαν Electric Litany όχι δεν είναι κάτι που το σκεφτόμαστε.

Τι μήνυμα θα θέλατε να στείλετε στο κοινό που αναμένει την μοναδική επιστροφή σας το Σάββατο 14 Μαΐου στη σκηνή του Gagarin 205;

Ανυπομονούμε να σας ξαναδούμε !

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v