Τα χειρότερα πιασάρικα κομμάτια της περασμένης δεκαετίας

Καμία ντροπή. Κι εμείς τα λιώσαμε. Αλλά κοιτώντας πίσω, λίγο χαιρόμαστε που δεν τα ακούμε πλέοπν...
Τα χειρότερα πιασάρικα κομμάτια της περασμένης δεκαετίας

Το ότι κακά τραγούδια γίνονται δημοφιλή δεν ήταν ποτέ νέο. Οι άνθρωποι αντιδρούμε θετικά στα απλά πράγματα, ειδικά όταν πρόκειται για κάτι τόσο ξεκάθαρα φτιαγμένο για να χαλαρώσει και να ενώσει τις ψυχές μας, όπως η ποπ μουσική. 

Τώρα, εδώ δεν λέμε ότι η ποπ μουσική είναι κακή. Αντιθέτως, η ποπ μουσική είναι αναγκαία, έχει βγάλει μερικά από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα και έχει επηρεάσει την τέχνη με αμέτρητους τρόπους. 

Και επειδή αυτό το επιχείρημα δεν είναι πάντα αρκετό για να πείσει τους πιο σκληροπυρηνικούς πολέμιους της ποπ, θα βγάλουμε και το μεγάλο όπλο και θα συνεχίσουμε: Οι ΑΒΒΑ. 

Ωραία, βγάλαμε από την μέση την υπεράσπιση της ποπ. Ας περάσουμε και στο ζουμί: Αυτά είναι τα χειρότερα κομμάτια που δεν μπορούσαμε να σταματήσουμε να ακούμε την περασμένη δεκαετία. 

Ed Sheeran - Thinking out loud

Είναι ένα τραγούδι που θα απέρριπταν οι Backstreet Boys το 1998. Κυριάρχησε στο ραδιόφωνο και στους γάμους και ξεκίνησε την παγκόσμια κυριαρχία του τεμπέλη, κοκκινομάλλη Μιχάλη Χατζηγιάννη.

Cardi B - Bodak Yellow

Θα ήταν πολύ πιο εύκολο να βάλουμε το WAP στην λίστα και να γράψουμε όλους τους προφανείς λόγους. Το WAP, όμως, ήταν τουλάχιστον κάπως πιο έξυπνο από το απολύτως τίποτα που συμβαίνει στο Bodak Yellow. Συν, αυτό ξεκίνησε την καριέρα της, άρα παίρνει μπόνους πόντους.

The Black Keys - Lonely boy

Οι Black Keys, ελλείψει πιο εύσχημης περιγραφής, με αυτό το τραγούδι μπήκαν μέσα στον πισινό τους και αποφάσισαν να μείνουν για πάντα εκεί. Είναι μια μπάντα εγκληματικά εμμονική με την εικόνα της, όπως και οι σύγχρονοί τους Arctic Monkeys. Η διαφορά ήταν ότι οι Arctic Monkeys τουλάχιστον προσπάθησαν να βγουν από τον πισινό. 

Lady Gaga - Born this way

Η Lady Gaga είναι από τους καλλιτε΄χνες που έχουν πολλά πράγματα να πουν, αλλά συνήθως χάνονται στη μετάφραση επειδή το μυαλό του καλλιτέχνη είναι ένα χάος ιδεών. Δυστυχώς, σε αυτή τη περίπτωση, το μυαλό του καλλιτέχνη είναι στο νηπιαγωγείο. 

Sia - Chandelier

Υπήρχε μια εποχή που η Sia μπορούσε να σε κάνει να κλαις ανεξέλεγκτα, και αυτή η εποχή ήταν το 2005. Η τελευταία δεκαετία την βρήκε να γράφει αυτό το τεράστιο τραγούδι, το οποίο σιγά-σιγά έχανε όλη του την ουσία κάθε φορά ο αλγόριθμός του έβγαζε ένα πανομοιότυπο νέο single. Δεν έχει υπάρξει καλλιτέχνης που να έχει πουλήσει πιο άδικα την ψυχή του στην μουσική βιομηχανία, εκτός ίσως από...

Katy Perry - Firework

Ένας ύμνος στην... εχμ... αγάπη; Την διαφορετικότητα; Την κατάθλιψη; Ή, πιο απλά, μια δικαιολογία για την Katy Perry να φορέσει σουτιέν με πυροτεχνήματα ενώ μας ρωτούσε αν νιώθουμε ποτέ σαν πλαστικές σακούλες. 

Taylor Swift - Bad Blood

Αυτό το τραγούδι ευθύνεται για πολλά άσχημα πράγματα, οπότε γράψαμε απλώς μια περιεκτική λίστα:
-Πούλησε τον κοριτσοκαυγά της Taylor με την Katy για πολλά, πολλά λεφτά...
-...λεφτά που όσο τα μέτραγε η Taylor, οι μάνατζέρ της έγραφαν φεμινιστικά τσιτάτα στο τουίτερ.
-Χρησιμοποίησε τον καλύτερο σκηνοθέτη ποπ βίντεο της τελευταίας εικοσαετίας για να δείξει απλώς πόσες διάσημες φίλες έχει στο πλευρό της σε αυτόν τον καυγά.
-Χρησιμοποίησε τον καλύτερο και πιο πολιτικό ράπερ της δεκαετίας ως αξεσουάρ (χωρίς καν καλά κουπλέ).
-Ήταν τόσο πετυχημένο που έκανε την Taylor να νομίζει ότι μπορεί να βγάλει ένα ολόκληρο άλμπουμ από τέτοια. Δεν πήγε καλά.
-Η Taylor Swift εξακολουθεί να έχει πιο πολλή επιρροή κι απ' τον Θεό στην Αμερική. 

Hozier - Take me to church

Λέει πάρα πολλά για το πόσο μέτριο είναι το τραγούδι σου αν χρειάζεται να φτιάξεις ένα τόσο ξεδιάντροπο βίντεο για να το πουλήσεις: "Σοκ! Είναι γκέι! Και δεν μπορούν να είναι! Και ένας γκέι καίγεται στη πυρά!". Τα τραγούδια για θρησκευτικές ενοχές είναι τόσο 90s. Θα ήταν καλύτερο αν το τραγουδούσε κάποιος γκέι; Όχι, αλλά ίσως να είχε κερδίσει πιο εύκολα το Γκράμι. 

Robin Thicke - Blurred Lines

Ναι, το βίντεο και οι στίχοι είναι σεξιστικοί. Τεράστιο σοκ, η R&B δεν τα έκανε ποτέ αυτά. Δεν μπαίνει στη λίστα ούτε καν για το κλεμμένο μπιτάκι, επειδή το μπιτάκι είναι άρρωστο. Το αληθινό πρόβλημα εδώ είναι ο τραγουδιστής. Ο φλώρος γιος ενός λατρεμένου Καναδού σούπερσταρ να τραγουδάει για το ότι θα σου κάνει πρόστυχο έρωτα; Τα επίπεδα εθνικής ντροπής ήταν ανάλογα με τότε που η Σοφία Καρβέλα ήταν πρωταγωνίστρια σε σειρά του Μέγκα. 

Meghan Trainor - All about that bass

Είναι 2022 και μόλις το βάλαμε σε μία λίστα. Δεν χρειάζεται να ασχοληθούμε παραπάνω μαζί του. 

LMFAO - Sexy and I know it

Η γελοιότητα δεν είναι κακό πράγμα, όταν τουλάχιστον δείχνεις ότι έχεις συναίσθηση του τι γίνεται. Είναι ο λόγος που η Βέρα Λάμπρου δεν θα έκανε ποτέ καριέρα. Και σε αυτό το τραγούδι οι LMFAO, δυστυχώς, το πίστεψαν.

Luis Fonsi feat. Daddy Yankee - Despacito

Μπορούμε να δικαιολογήσουμε το ότι συμπεριλαμβάνουμε το πιο επιτυχημένο κομμάτι της δεκαετίας στην λίστα, και μπορούμε να το κάνουμε με σοβαρά επιχειρήματα. Αλλά δεν θα το κάνουμε αυτό. Θα πούμε μόνο ότι στην προ-προηγούμενη δεκαετία, ο Daddy Yankee είχε δώσει το Gasolina, και το Despacito ήταν πολλά βήματα κάτω. Αυτό αρκεί. 

Ed Sheeran - Shape of you

Δεν θέλουμε να γίνουμε κακοί με τον Ed Sheeran, αλλά δεν μας δίνει άλλη επιλογή. Δεν είναι αναγκαστικά ότι στα χέρια κάποιου που ακούγεται ότι ξέρει για ποιο πράγμα τραγουδά, αυτό το σεξοτράγουδο θα ήταν καλύτερο. Αυτό το σεξοτράγουδο απλώς δεν είναι σέξι. Είναι φτιαγμένο για να σε κάνει να κουνήσεις τον ποπό σου, αλλά αυτόματα, χωρίς σκέψη ή σκοπό. Και τι αξία έχει αυτό το κούνημα;

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v